Restaurant Dani García - "CocinaConTradición"

"Ta utgangspunkt i tradisjon, tilsett motsigende og unike smaker, en spiseskje intense nyanser, en klype talent og en klase innovasjon. Ha i en blanding av urovekkende teksturer og strø til slutt med illusjon."

Dani Garcías matlaging er basert på tradisjonell andalusisk mat og minner fra hans oppvekst, samtidig som han leker med kontraster i tekstur, temperatur og motsetninger i smak. Kreativiteten setter ingen grenser - en tomat servert av Dani er ikke nødvendigvis en tomat...

Dani García Restaurant CocinaConTradición

Velkommen til Dani Garcías "CocinaConTradición" - et ordspill som betyr både "matlaging med tradisjon" og "matlaging med motsigelse" ettersom hvordan du leser det. 

Dani García

Dani García er født og oppvokst i Marbella. Hans kulinariske karriere startet ved skolen "La Cónsula" i Malaga, før han jobbet som lærling hos den kjente kokken Martin Berasategui.

Han ble først kjent da han tok over driften av restauranten "Tragabuches" i Ronda, og demonstrerte sin interesse for innovativ matlaging. Hans restaurant "Calima" åpnet i 2005, og fikk først 1 michelin-stjerne i 2007, 2 stjerner i 2011.

Våren 2014 flyttet han inn i nye lokaler i hotell Puente Romano i Marbella, hvor han ikke bare åpnet restauranten "CocinaConTradición" men også "BiBo Andalusian Brasserie & Tapas". Her fortsetter han sin nyskapende matlaging i restauranten som på mange måter minner om "Calima", samtidig som han åpner for et bredere klientell i det mer jordnære og uformelle "BiBo".

CocinaConTradición

Restaranten byr på et elegant og komfortabelt interiør, interessant, men samtidig enkelt og sofistikert. Servisen er upåklagelig og de ansatte fremstår som kunskapsrike og gjestfrie.

Dani Garcia Restaurant interiør

Menyen består av en "tasting meny" og a la carte.

Personlig søker jeg alltid den opplevelsen man får ved å velge tasting meny, iallefall første gang jeg besøker restauranten, og hvis menyen endres. Anbefaler deg på det sterkeste å gjøre det samme. Da vil kokken, gjennom mange små retter, ta deg på en reise gjennom hans kulinariske verden. Du vil få smake på et vidt spekter av hans kunnskap og erfaring, og du vil forlate bordet ikke kun mett i magen, for hele opplevelsen er mektig i seg selv:

Meny "Once Upon A Time"

Dani Garcia Restaurant - Once Upon A Time

Restauranten åpner i 2014 med menyen ved navn "Once Upon A Time". Menyen er en reise i tid, fra fortid til nåtid, fra virkelighet til illusjon. Dani leker med teknikker som flytende nitrogen, frossen olivenolje og spiselig gummi.

En av hans klassikere er "Tomato Nitro" et falskt, glitrende tomatskall fylt med tomatsorbé. En forfriskende og spennende illusjon.

A la carte menyen består av forskjellige forretter, inkludert en "Cherry Gazpacho", foie gras med gjeitost og eple og forskjellig skalldyr. Vi anbefaler både foie gras og hummer! I tillegg kan man velge å smake på en eller flere av rettene fra tasting menyen.

Til hovedrett hadde vi skulder av lam, servert med brissel og grønsakstaboulé, og tunfisk med chillisaus, kumquats og kaviar. Begge retter var aldeles nydelige. Neste gang vil vi prøve havabbor og pattegris.

Dessertmenyen byr på blant annet hvit sjokolade og kokkos i "Coco Loco" og en frisk "Pineapple Iceberg" - Yoghurt med frossen annanas og pasjonsfrukt. Om du ikke har sansen for det søte kan du også velge et ostefat til dessert.

Dani Garcia Restaurant Non Birthday Cake Petit Fours

Og sist men ikke minst, inkludert kommer en kreasjon som hører eventyr til - "Non Birthday Cake" som skjuler et utvalgt "petit fours" sjokolader og andre små godbiter til å avslutte det eventyret av et måltid som nå er over. For denne gang!

Dani García slutter ikke å imponere oss - vi digger konseptet, maten, og restauranten ligger stabilt i toppen av vår liste over Marbellas beste restauranter.

Praktisk info

Dani García har lokale i Hotel Puente Romano i Marbella. De har åpent tirsdag-lørdag (søndag-mandag stengt), for lunsj mellom kl. 13.30 og 15.30, middag mellom kl. 19.30 og 22.30.

Parkeringstjeneste tilbys ved hovedinngangen til Hotel Puente Romano.Reservasjon av bord er nødvendig, ofte 3-4 dager i forveien, og lenger ved spesielle anledninger og i høysesong.

Booking og info per telefon: (+34) 952 764 252 eller besøk hjemmesiden til Restaurant Dani García for mer info og online reservasjon.