Vakre naturopplevelser i Maspalomas

Den knapt 3 kilometer lange sandstranden med sine sanddyner av nærmest pulverisert sand, ligner mest av alt en utvidelse av Sahara. Forskerne har en teori om at sanddynene ble dannet etter en tsunami bragte med seg sanden hele veien fra Lisboa i 1755. Nå er sanddynene i Maspalomas en naturskatt på Kanariøyene, så ta med solstolen ut i miniørkenen og tilbring dagen omgitt av dette magiske landskapet.

Nudistparadis

Maspalomas strand - Gran Canaria

Maspalomas er svært populært blant nudister, som fritt kan gå rundt blant sanddynene uten at føle seg sjenert av nysgjerrige blikk. Husk imidlertid å bruge solkrem på hele kroppen.

Dobbelt opp med parker

Gran Canaria - Palmitos Park, fuglepark

Hvis du trenger til en pause fra stranden, kan vi anbefale en dobbelt parktur i Palmitos-parken, hvor du kan se flere oppvisninger, med blandt annet rovfugl, delfiner og papegøyer. Det er også en 20 hektar stor voliere, som er svært populær blant barnefamilier. 

Naturparken er beliggende i Barranco de los Palmitos, og den andre delen av parken består av det våte og ville Aqualand Maspalomas, som er det største badelanden på Kanariøyene

Det er en god idé å selv medbringe en matpakke, da matprisene ligger i den dyrere ende. Du kan besøke begge forlystelsesparkene samme dag, da de bare ligger 10 minutters kjøretur fra hverandre, og det er regelmessige bussforbindelser mellom dem.

Se den lille fuglen

Gran Canaria - La Charca, Maspalomas

Hvis du liker å kikke på fugler, må du ikke gå glipp av La Charca, som ligger vest for sanddynene. Her kan du spotte fugler, som tar seg en hvil på den palmeomkransete lagune, under deres trekk fra Europa til Afrika. Området har vært et naturreservat siden 1897.

Spanias eldste golfbane

Maspalomas Golf

Kanariøyene kan skryte av å ha den eldste golfbanen i hele Spania, 'Real Club de Golf Las Palmas', som ble anlagt i 1891. Det er en 18-hulls bane med 73-par og en av ​​verdens vakreste steder å spille en runde på.

Botany Bay

Tett på Maspalomas' golfbane finner du et svært annerledes 12.000 kvadratmeter stort grøntområde. Det  er 'Parque Botánico Maspalomas', som er hjemsted for 500 forskjellige plantearter av både lokal og importert flora og fauna. Du kan blant annet se et afrikansk pølsetre (Kigelia) og en bomullsplante.