7 av Menorcas mest barnevennlige strender

Menorca har rikelig med vakre strender som ofte kan være vanskelige å komme til, og ikke sjelden må man spasere mer enn en halv time for å komme til dem. Noe som ofte gjør at småbarnsforeldre velger å velge dem fra - og hvem kan vel klandre dem for det?

Uansett, Menorca kan likevel være den perfekte destinasjonen for familieferier, for selv om mange av øyas strender i høyeste grad er for dem som liker lange spaserturer ut i naturen for å finne skjulte strender finner man også en lang rekke strender som er perfekte for familier med barn.

Her har vi valgt ut sju strender som vil bidra til å gjøre den neste familieferien uforglemmelig!

1. Cala Galdana

Cala Galdana vista dal Mirador de Sa Punta

Ti kilometer fra Ferreries finner man Cala Galdana: en liten flik av paradis på den sydlige kysten av Menorca.

Til tross for hotellet som er bygget rett på stranden (et uheldig resultat av mangel på byggelover i 60-årene), er denne stranden en favoritt blant de besøkende samt øyboerne. Hvis du virkelig ønsker å sette pris på dens skjønnhet, kan du klatre opp på Mirador de Sa Punta. Du kan også nå det med bilen før du går for å nyte selve stranden: når man kommer fra Ferreries, ta til venstre i rundkjøringen før brua. Du kommer ikke til å angre på det.

Cala Galdana

Det er flere forskjellige ting som gjør denne stranden til et ideelt valg for familier. Tjenestene - restaurantene, barene, butikkene, båt- og kajakk utleie er utmerket, og selve stranden er svært bredt: og det er mer enn nok plass til å leke på!

Ettersom den ligger i en vik kommer det ikke noen store bølger, og vannet er varmt som i et stort svømmebasseng. Furuskogen gir ly fra sommersolen , og barna har mange muligheter for å underholde seg. De kan se på andungene og gåsungene som leker i bekken, ha det gøy på vannsklier, eller spille minigolf på restaurant Tobogan. Hver kveld er det dans og aktiviteter for barn på kjøpesenteret , og Hotel Cala Galdana tilbyr gratis underholdning for barna.

2. Son Bou

Son Bou

Son Bou strand ligger på sydkysten av Menorca og er øyas lengste strand. Den har hele 2,5 kilometer med fin hvit sand, noe som er en sjeldenhet på sydkysten, hvor strendene normalt er små sandete viker mellom klippene.

Kun en tredjel av stranden er okkupert av hoteller, resten er uspolert og naturlig. Så hvis man er en eventyrlysten familie som ikke har lyst til å ligge på leide solsenger inne mellom restauranter og barer, kan man bare dra noe lenger vest og slippe unna alt det urbane. Eller man kan bli på den urbane delen, som tross alt ligger svært tett på den gratis parkeringsplassen.

Son Bou

De yngre barna vil elske lekeplassen like ved siden av hotellet og den "paleolittiske" landsbyen på den østlige delen av stranden. Eldre barn kan ha det gøy på de store oppblåsbare skliene ute i havet!

Hvis barna er interessert i kultur, historie eller arkeologi, kan man ta dem med til den østre enden av stranden, hvor man kan finne rester av den kristne basilikaen Son Bou (5. århundre e.Kr.), som er et stille vitne av de afrikanske og orientalske påvirkninger som kan bli funnet på øya.

3. Punta Prima

Punta Prima

Punta Prima, noen få kilometer fra San Luis, kan skilte med et utrolig blått vann. Den er en favoritt blant lokale familier fordi det en sjelden er noen bølger der, vannet er ikke så dypt, og det er fritt for store steiner. Du kan parkere gratis ved siden av stranden og det alle typer tjenester som barer, restauranter, kajakkutleie og pedalbåtutleie.

I tilfelle barna går lei av stranden, de kan ha mye moro på øyas nyeste badeland, Splash Sur Menorca, bare en kilometer fra Punta Prima!

4. Santo Tomas

Santo Tomas

Santo Tomas vil helt sikkert vekke noen minner hos familier med barn som allerede har vært en tur på Menorca. Denne stranden ligger 11 kilometer fra Ferreries og er både bred og lang. Man kan leie solsenger og parasoller, det er kort gangavstand fra parkeringsplassen og det er tilrettelagt for barnevogner. Vannet er blant det reneste på hele øya, selv i høysesongen, og det er langgrunt.

På grunn av den nære beliggenheten til byen, har Santo Tomas et bredt utvalg av restauranter, barer og butikker.

5. Es Grau

Es Grau

Es Grau er en strand som ofte er foretrukket blant de lokale, som tilbringer mange late søndager i solen der. Den ligger bare noen få kilometer fra Mahon, og Es Grau byr på en hvit og myk sandstrand med en rekke restauranter, barer og ulike typer vannsportaktiviteter.

For å komme dit kan man ta veien mellom Mahon-Fornells og så svinge av mot Es Grau. Like før man kommer til stranden passerer man inngangen til Albufera National Park, som er en fantastisk attraksjon for barn og kommende ornitologer.

6. Cala Algaiarens (or La Vall)

La Vall

La Vall er en av de få strendene i nord på Menorca som er barnevennlige. Den er en yndet favoritt blant lokalbefolkningen av mange grunner: det er bare en 10-minutters kjøretur fra Ciutadella dit, man kan parkere bare fem minutter unna, og det er en vakker jomfruelig strand med rødlig sand og klart vann. Til tross for alt dette, er den aldri overfylt . Barna vil ha mye moro i en av de to buktene, og de kan gjøre det trygt, for det finnes nesten ingen strøm i vannet på La Vall.

I høysesongen kan man kjøpe både snacks og noe å drikke fra gateselgere, men vi anbefaler at du tar med ditt eget vann, mat og en parasoll for normalt er det bare en kajakkutleie og en badevakt der. Og ikke glem å ta med briller og svømmeføtter, for dette er et Marine Reservat område, og du vil sikkert komme til å se noen svært interessante liv i sjøen der!

7. Cala'n Bosch og Son Xoriguer 

Son Xoriguer

Feriestedet Cala'n Bosch, åtte kilometer fra Ciutadella, er et annet flott alternativ for familieferien.

Både Cala'n Bosch og Son Xoriguer er viker, og begge tilbyr ulike typer tjenester. Hvis du ønsker noe annet enn en strand ved siden av restauranter og barer, kan du ta en spasertur gjennom hjertet av marinaen, hvor du vil finne alt fra pizzeriaer til biffhus, crêperier, barer, iskrembutikker, butikker og gateselgere med fargerike ballonger som sikkert vil glede de små.

Sanden i vikene er fin og hvit, det er badevakt og man kan leie både parasoll og solseng hvis man ønsker det.

For en alternativ utflukt, kan man ha det gøy på alle slags vannsklier i badelandet Aqua Rock eller man kan kjøre fra barna på gokartbanen Kartingrock, bare en kilometer fra stranden.

 Kart: De mest barnevennlige strendene på Menorca

Planlegger du en familieferie på Menorca? Vi formidler flotte og komfortable ferieboliger på øya.