Menorcas jomfruelige strender

Det kan nesten virke som om tiden stanset her for flere århundrer siden, for på disse strendene er det nesten ingen tegn på at de har vært besøkt av mennesker. 

Menorcas jomfruelige strender - Macarelleta

Det kan innimellom være litt av et arbeide å nå ut til disse strendene, men belønningen er det hele verd. De fleste av strendene er uten noen form for fasiliteter, hvilket gjør opplevelsen av å være i et paradis enda mer fantastisk. Ved noen av strendene vokser det Posidonia oceanica, en art av sjøgress som blant annet beskytter sanden i mot erosjon fra bølgene. Planten vokser kun i rent vann, så dens tilstedeværelse er et godt tegn på klart og rent vann.

Denne artikkelen vil ta deg med til Menorcas vakre og jomfruelige strender. så les endelig videre for å bli klar til å besøke de forskjellige strendene på øya.

Son Saura 

Son Saura er en av de mindre kjente strendene på den sydlige kysten av øya. Den ligger helt uspolert mellom to bukter. Når du går en tur på den gulvteppe-lignende sanden langs stranden, vil du føle deg hensatt til et lite paradis. Vannet er helt klart, og furutrær sørger for perfekte skyggefulle områder perfekte til piknik. Her er det få turister selv om sommeren.

Menorcas jomfruelige strender - Son Saura

For å komme til Son Saura, skal man ta veien Camí de Sant Joan de Missa fra Ciutadella og følge skiltene. Parkeringen er gratis, og stranden ligger kun en fem minutters gåtur unna.

Det er også flere seilturer ut til de vakreste strendene på Menorcas sydlige kyst, blant annet en som starter fra Cala'n Bosch. Prisene er omkring € 18 pr person.

Cala Pilar

Cala Pilar, som ligger på den nordlige kysten av Menorca, vil overraske deg med alle dens farver: den rødlige sanden, den grønne skogen og det dype blå havet er virkelig severdigheter som bør ses.

Menorcas jomfruelige strender - Cala Pilar

Der er to måter som du kan komme ut til denne stranden på, som er en av de vakreste uberørte strendene på øya. 

Den første ruten går fra parkeringen ved Alfurí. Du kommer hit ved å ta Carretera Mahon-Ciutadella og deretter ta avkjørselen ved Camí de Pilar, mellom Ferreries og Ciutadella. Du skal gå omkring 40 minutter fra parkeringsplassen. Heldigvis ligger det meste av ruten i skygge fra skogen, hvilket gjør denne ruten til den foretrukne om sommeren. Du vil også bli belønnet med en betakende panoramautsikt.

Den andre ruten er via Camí dels Alocs, fra hovedveien Carretera, like forbi Ferreries. Parker ved siden av ​​det hvite huset på høyre side og gå deretter i 20 minutter, hvor etter du når frem til Ets Alocs stranden. Derfra kan du ta Camí av Cavalls til venstre som vil føre deg til Cala Pilar etter en gåtur på 25 minutter. Stien har en høydeforskjell på 100 meter og er helt åpen for eksponering av solen.

Es Talaier

Menorcas jomfruelige strender - Cala Es Talaier

Es Talaier er en liten perle på det sydlige Menorca med hvit sand og krystallklart vann. Selv om sommeren besøkes den sjeldent av turister. Navnet stammer fra Atalaya de Artrutx, et forsvarstårn som ble bygget i år 1600 for å forhindre å ​​pirater gikk i land på øya. Hvis du vil kan du besøke tårnet. Det står 1,6 kilometer vekk i nordlig retning. 

For å komme til denne stranden har du to muligheter: Du kan enten velge å parkere ved Cala Turqueta og fortsette til fots på stien Camí de Cavalls, som du finner på høyre side av stranden. Eller du kan velge å kjøre til Son Saura og ta Camí de Cavalls til venstre. I begge tilfelle vil du være nødt til å gå i omkring en halv time langs kysten.

Sa Torreta

Menorcas jomfruelige strender - Sa Torreta

Sa Torreta er en juvel bestående av hvit sand. Den er 200 meter lang og ligger på østkysten av ​​Menorca. Navnet på denne stranden kommer enda en gang fra et vakttårn. Dette ble bygget av britene i år 800.

Ta av fra Es Grau stranden og på mindre enn en time via Camí de Cavalls kan du nå frem til Sa Torreta (2,7 kilometer).

Her finner du et storslått eksempel på "caseta de Vorera", et kalk-dekket sommerhus bygget for årtier siden av ​​eierne av jorden hvor de kunne tilbringe sommeren ved havet. Det lille huset er plassert på tvers av stranden, og er i dag et oppbevaringsrom  for en fiskebåt.

Cala Escorxada

Menorcas jomfruelige strender - Cala Escorxada

Grønt, blått og hvitt er de eneste fargene som finnes på Cala Escorxada. Denne sydlige stranden med fin hvit sand er omgitt av furutrær. Båtene, som er det eneste sporet av menneskeheten, virker som om de svever over havbunnen, fordi vannet er så klart og rent. 

For å nå frem til denne stranden er du nødt til å gå en god time fra Binigaus (3,5 kilometer): Stien langs kysten er ganske besværlig å forsere med masser av klipper og ingen skygge, hvilket man bør være oppmerksom på, spesielt om sommeren.

Hvis du ikke liker å gå kan du alltids ta en sjødrosje fra Cala Galdana. For 25 € vil en båt bringe deg direkte ut til stranden.

Cala Fustam

Menorcas jomfruelige strender - Cala Fustam

Selv om Cala Fustam er en anelse mindre enn Cala Escorxada, er den stadigvekk en strand hvor du kan oppleve en smak av paradis. Strandens navn refererer på katalansk til trebearbeiding: Cala Fustam var faktisk et stort hogstfelt, og i dag kan man stadig se rampen som ble brukt til å trekke trestammene ned til havet for å bli fraktet videre.

Stranden, som er dekket med fin, hvit sand, vil overraske deg med mengden av ​​furutrær som faktisk vokser helt ned til kysten.

Du kan nå frem til Cala Fustam ved å gå langs kysten eller fra Cala Mitjana Binigaus. I begge tilfelle er det fire kilometer. Ruten er forholdsvis krevende - men anstrengelsene verd! Stranden er nesten alltid øde, selv om sommeren.

Binimel·làs hemmelige strender

Menorcas jomfruelige strender - Caleta de s'Elisabet

Disse fem strendene ligger i nærheten av Binimel·là i den sentrale nordlige delen av Menorca. De er virkelig små og smale, hvilket bare gjør dem enda mer spesielle. Det er kun en restaurant på parkeringsplassen.

For å komme frem til strendene fra Es Mercadal, skal du ta veien mot "Platges del Nord". Følg veien mot Binimel·là. Parker, og ta deretter den venstre veien foran restauranten. Når du ankommer til Binimel·là stranden, ta stien til høyre.

Menorcas jomfruelige strender - Caleta de Binimel·là

Den første bukten er Caleta de Binimel·là. Heretter vil du finne Cova des Pont, som er en av ​​de mest unike strendene på øya. Den er plassert inne i en hule, hvor det er en utgang til havet gjennom en revne i klippen.

Menorcas jomfruelige strender - Cova des Pont, Binimel·là

Den tredje er Caleta de s'Elisabet, som er både større og mer komfortabel, og hvor det alltid er plass til at du kan legge ut håndkleet og nyte solen. Nedenfor finner du stranden Raco d'en Miquel. Den siste stranden er Punta de Binimel·là. Alle fem har helt fin sand med en rødlig farge, og en steinete havbunn perfekt til snorkling.

Menorca har hele 216 kilometer kyststrekning og her kan du lese mer om de vakre strendene på Menorca.

Kart