Ting å se og gjøre i Menorca

Det er ikke noe mindreverdig om Menorca. Vi retter søkelyst på hva som finnes, så du kan ta en pause på denne baleariske øya.

Catedral de Santa María

Santa Maria Katedralen, Ciudadela, Minorca

 

Den tidligere hovedstaden i Menorca, Ciutadella, finner du på vestspissen av øya, og er et fint reisemål for en dagstur. Når du vet at navnet kan oversettes til "citadellet", forteller det deg mye om byens strategiske historie.

En av Ciutadella mest betydningsfulle arkitektoniske bygninger er katedralen. Der det en gang sto en moské, står nå denne fantastiske kirke. Bygget i det 14. århundre, er den et godt eksempel på katalansk gotisk stil.

El Toro

Klosteret i Monte Toro, Menorca

På 358 meters høyde over havet, ligger det kjente Monte Toro, som er Menorcas høyeste punkt. Du finner det i hjertet av øya, halvveis mellom Ciutadella og Mahon. Det er godt skiltet fra Es Mercadal.

Så vel som en tur i høyden, vil en tur gi deg muligheten til å utforske en helligdom fra det 17. århundre. Et hellig bilde av Virgen del Toro, skåret i tre, er stoltheten i klosterets kirke. En gang drevet av augustinerne, men nå er det et fellesskap med de fransiskanse "Sister of Mercy" som vedlikeholder klosteret.

Cap de Cavalleria

Fyrtårn på Cap de Cavalleria, Menorca

En 20-minutters kjøretur fra Es Mercadel resulterer i det som ved første øyekast synes å være et blindspor. Det er et strålende fyr foran deg, men frustrerende at du ikke kan entre det. Din tålmodighet vil bli belønnet på den andre siden av fyret, som ruver over en nær 100 meter høy klippe, som tilbyr en fantastisk utsikt over Middelhavet nedenfor.

La Mola

La Mola fortet, Mahon, Menorca 

Ta en guidet tur, eller utforsk denne Mahonfestningen på egen hånd, i ditt eget tempo. Bruk et sett med hodetelefoner, slik at du ikke går glipp av noen av de fascinerende historiske detaljene. Ligger i nærheten av byens havn, og britene begynte faktisk å bygge dette fortet allerede i 1713, før spanjolene selv tok over kontrollen. Det var fortsatt drift så sent som i 1980.

I mai, La Mola er åpent fra klokken 10:00 til 18:00 på tirsdager til søndager, og i månedene juni til september, fra klokken 10:00 til 20:00. I oktober til april er åpningstidene fra klokken 10:00 til 14:00, igjen tirsdag til lørdag. Adgangen er begrenset opp til en time før stengetid.

Playa de Binigaus

Menorca - Binigaus

Dette er en strand på sørkysten, som ikke er knyttet til noe feriested. Så et besøk her vil virke frigjørende. I den grad, at du godt kan finne deg selv i å kaste hemninger, sammen med klærne, og bli nudist for dagen på hva som er i hovedsak en naturist sted.