En guide til strendene i Moraira

Litt om Moraira

Moraira er en liten by som ligger på den fantastiske Middelhavskysten, Costa Blanca. Som feriedestinasjon er Moraira kjent for sitt stabile og varme klima og tilbyr 300 dager med sol i året. Provinsen Alicante er et vakkert sted for en strandferie eller en dagstur ut til kysten.

Moraira har strender for enhver smak. Fra intime bukter rammet inn av klipper med klart og turkist vann som er perfekt for snorkling og svømming, til hvite sandstrender som ligger i uberørte naturområder med alle fasiliteter og som er perfekte for en familieferie på Costa Blanca.

Portet-stranden

Portet-stranden, Moraira

Dette regnes som den mest pittoreske stranden i byen. Den har myk, hvit sand og grunt, turkist vann. Mange vakre villaer nær stranden i Moraira har utsikt mot denne skjermede bukta og ut over Middelhavet. Stranden har en avslappende atmosfære med båter på svai i bukta og med besøkende som bader i det rolige vannet. Stedet er også populært blant familier, blant annet på grunn av alle fasilitetene, badevaktene og restaurantene med uteserveringer der du kan spise og samtidig nyte den spektakulære utsikten.

Adgang til stranden, dersom du kommer fra sentrum, får du ved å gå gjennom parken med utsikt over marinaen. Denne stien har mange trappetrinn, så den er ikke ideell for familier med barnevogner. Det finnes en parkeringsplass i nærheten.

Platgetes-stranden

Platgetes-stranden, Moraira

Denne stranden består av både steiner og en sandstrand. Som badegjest her kan du enten svømme i steinbassengene eller i det grunne vannet ved den lille sandstranden. Stranden ligger litt utenfor sentrum, og ofte er den mindre overfylt enn andre strender i Moraira. Stedet er også populært blant lokalbefolkningen når de vil ha en forfriskende morgenbad.

Området er rent og tilbyr flere fasiliteter og parkering rett i nærheten, i tillegg til noen gode spisesteder som ligger litt tilbaketrukket fra stranden.

Cala Moraig

Stedet ligger langs vandreruta fra Benitatxell til Moraira og er sannsynligvis den mest berømte bukta i kommunen. Cala Moraig  er kåret som en av de beste strendene på Costa Blanca. Der den ligger godt beskyttet under bratte klipper er den et populært sted for folk som søker strandopplevelser litt borte fra bebygde områder. Stranden har parkeringsplass og er en spesiell attraksjon for familier, dykkere, samt nudister som kan nyte stranden ute på venstre side.

Cala Portitxolet

Cala Portitxolet, Moraira

Dette er en liten, skjult og tilsynelatende privat vik med fantastisk naturskjønnhet. Først og fremst er dette en steinete strand som er ideell for par, svømmere og de som vil snorkle. På toppen av trappene som fører ned til bukta, ligger en imponerende balkong med uslåelig utsikt over Middelhavet. Bukta – la cala – er liten, så det finnes ingen fasiliteter her, men dette er likevel stedet lokalbefolkningen drar til for å komme seg bort og slappe av.

Andrago-stranden

Dette er en annen romantisk bukt i Moraira og består av steiner og småstein. Det krystallklare vannet gjør dette til flott sted å utforske det marine livet. Den lille promenaden med utsikt over stranden tilbyr også en helt spesiell utsikt over kysten. Det er parkering i nærheten, samt en berømt strandbar kalt ”Algas L'Andragó” som har blitt stedet for å nyte kvalitetsmat og den uslåelig utsikten.

Ampolla-stranden 

Ampolla-stranden, Moraira

Med sin myke og hvite sand og stille vann, er dette den beste stranden i Moraira for familier. Den er perfekt for unge svømmere, og her finnes også en liten elv som renner ut i havet, og har kan barna ha noen morsomme timer med å bygge sandslott eller leke i det grunne vannet. Andre fasiliteter omfatter et volleyballnett, klatreapparat og dusj. Nyt en piknik eller spis i Restaurant El Castillo som serverer alt fra tradisjonell paella til pizza.

Fordi den er den viktigste stranden i Moraira, er den ofte godt besøkt i toppsesongen om sommeren. Den har likevel plass til alle. Du kan enten parkere rett ved siden av stranden og ha lett adgang. Hvis du har leid leilighet i Moraira, ligger stranden bare en kort spasertur fra sentrum.

Cap Blanc-bukta

Cala Cap Blanc, Moraira

Den er litt vanskelig tilgjengelig, men er vel verdt et besøk. Cala Cap Blanc tilbyr både ro og skjønnhet. Dette er den minst besøkte av buktene, men er samtidig en av de mest sjarmerende. Den er ideell hvis du vil unngå de travle strendene i Moraira. Cala Cap Blanc er særlig populær blant dykkere og folk som snorkler på grunn av den rike og uberørte undervannsfloraen. For å komme hit kan du parkere bilen på oversiden av bukta og spasere ned trappetrinnene.

Llebeig-bukta

Denne bukta ligger langs ”klippeturen” mellom Benitatxell og Moraira. Stedet ligger et stykke unna sentrum, kan bare nås til fots og er dermed litt mer utilgjengelig enn andre strender i Moraira. Stedet oser av sjarm på grunn av de gamle fiskerhusene og er det ultimate stedet å koble fra.

La Cala-stranden

La Cala i Moraira, Moraira

Denne lille stranden er veldig populær blant svømmere og folk som snorkler og som vil utforske det marine livet i Moraira. Stedet er bare tilgjengelig med båt, kajakk eller ved å spasere fra nabostranden Playa Portet. La Cala-stranden kan bare nås når havet er rolig og tidevannet lavt. Stranden er et flott skue fra de mange forskjellige båtene, jetski og yachter som forlater marinaen for å seile ut på Middelhavet.

Det er flere grunner til at Moraira er et attraktivt feriemål med sine strender som passer enhver smak. Soling på strendene med sin myke, hvite sand og bading i det krystallklare, turkise vannet gir fantastiske familieminner. I tillegg kan du utforske det marine livet og prøve dykking, snorkling eller padle kajakk.