Sortert etter: Costa Blanca

10 Strender på Costa Blanca du bør besøke

Costa Blanca, den Hvite Kysten, har ikke mindre enn 200 kilometer med strender, og de ligger alle sammen i Alicanteprovinsen hvor man kan nyte late dager i sanden i det avslappende klimaet ved Middelhavet. Så, la oss komme i gang med presentasjonen av våre favorittstrender på Costa Blanca.

Playa de Levante

Si god morgen til Benidorms Solskinnsstrand. Og gjerne god dag og god kveld også. Husk bare at det kan være lurt å unngå stranden i de varmeste timene midt på dagen. Denne stranden har en lang promenade, den har badevakter hele året, og er selvfølgelig tildelt det ærverdige Blå Flagg.

Playa de San Juan

Playa de San Juan er med sine fem kilometers lengde mere strand enn et feriested, og den er ubeskrivelig ren og velholdt. Å hoppe i vannet her er som å hoppe i et oppvarmet basseng, i motsetning til det betraktelig kaldere Atlanterhavet på den andre siden av Spania.

Cala Ambolo

  

Her kan man sole seg over hele kroppen, da denne godt og vel 300 meter lange stranden er både nudist- og klesvennlig. Stranden er imidlertid dekket av grus og småstein, så det å ha på seg et minimum av tøy til beskyttelse kan være en god idé. Og, husk for all del solkrem med høy solfaktor.

Playa de la Fossa

Nyt utsikten over Penyal d'Ifac, den store kalksteinsformasjonen som stiger opp fra havet i beste Poseidon-stil, like utenfor denne stranden i Calpe. Det er rikelig med parkeringsplasser tilgjengelig hvis du tar en dagstur hit fra andre steder på Costa Blanca. Båtene i havnen tilbyr fisketurer hvis du skulle få lyst til å prøve fiskelykken.

Playa de la Albufereta

Stranden i Alburfereta er 500 meter lang og 18 meter bred, og omgitt av palmetrær som kaster etterlengtet skygge når solen varmer som best om dagen. Det er enkelt å komme til stranden og man kan velge mellom trikk fra sentrum av Alicante, buss, eller man kan kjøre selv i bil. Velger man sistnevnte, skal man bare følge Avinguda de la Vila Joiosa.

Cala Finestrat

Det er Benidorm, men kanskje ikke slik man vanligvis kjenner det. Tre kilometer fra alt maset og kjaset i de populære feriestedene ligger denne rolige perlen. Perfekt for familier og alle andre som ønsker seg en pause fra det pulserende livet i storbyen like ved.

Playa del Postiguet

Nedenfor den ikoniske borgen Castillo de Santa Bárbara ligger denne Blå Flagg tildelte stranden, som for øvrig også er hovedstranden i Alicante by. Den palmekledte promenaden innbyr til spaserturer i skyggen uansett tid på dagen, og det er få skritt fra den gyldne sanden ut i det behagelige vannet.

Playa del Portet

Denne skjellformede stranden i Moraira er en stor favoritt blant spesielt familier. Beliggende mellom havnen og Torre de Vigilancia del Cap d’Or er det lite annet å finne på her enn bare å legge seg ned og nyte livet og solskinnet. Nåja, man kan selvfølgelig også nyte en dukkert i Middelhavet, eller kanskje noe kaldt å drikke i en av barene i nærheten.

Playa del Albir

Selv om det nok kan bli rimelig folksomt her i sommermånedene, er det likevel betraktelig roligere her enn hva det ofte er i den nærliggende feriedestinasjonen Benidorm. Sjøen er derimot noe mere urolig her, men kommer man tidlig på dagen vil den være betraktelig roligere enn om kvelden når bølgene kommer.

Playa del Moraig 

Sett kursen sørover forbi Jávea og fortsett videre mot El Arenal stranden. Her finner du belønningen i form av en tilnærmet forhekset vik ved navn Benitachell. Dette området er populært blant huledykkere og snorklere, så hvorfor ikke gjøre som Ariel, og gå under vann for å se hvilke spennende skapninger du kan finne der?

Del artikkel

Kommentarer

X
Vinn et gavekort på €750!
Abonnér på vårt nyhetsbrev og vinn 750€ til din neste ferie i Spania.

 Vinn et gavekort på €750!