De fineste strendene på Costa Blanca

Costa Blanca, eller “Den hvite kysten”, strekker seg 200 kilometer langs Middelhavet. 200 kilometer med fine sandstrender, alt innenfor provinsen Alicante med sitt milde og solrike middelhavsklima. Her viser vi deg de beste strender på Costa Blanca slik at du vet hvor du bør dra for å få en flott strandferie.

 

Playa de Levante – Benidorm

 

Playa Levante ved Benidorm

 

Dette er den mest populære stranden i Benidorm. Den besøkes av både turister og lokalbefolkningen, når som helst og både natt og dag. En hyggelig strandpromenade går langs denne vakre stranden som stolt viser fram kvalitetsmerket ”Blått flagg”. Her er det også badevakter hele året rundt.

 

Playa de San Juan – Alicante

 

Fra San Juan-stranden på Costa Blanca

 

Denne stranden ligger omtrent seks kilometer nord-øst for Alicante og er hele fem kilometer lang. Her vil du aldri ha problemer med å finne et rolig område å sole deg på og samtidig nyte denne velholdte stranden. For å bli avkjølt i sommervarmen tar du deg bare en svømmetur i det varme og krystallklare vannet.

 

Cala Ambolo – Javea

 

Ambolo-stranden ved Javea   

På denne nudiststranden kan du usjenert jobbe med brunfargen. Stranden er omgitt av et vakkert naturmiljøet. På denne 300 meter lange stranden som består av grov sand og litt steingrunn, er vannet klart som et speil. Cala Ambolo er også perfekt for snorkling.

 

Playa de la Fosa – Calpe

 

Calpe-strand

 

Den imponerende og karakteristiske kalksteintoppen Peñon de Ifac domineres av panoramautsikten av den vakre og populære Calpe-stranden. Feriestedet er et kjent turistmål og tilbyr alle fasiliteter for en flott strandferie. Hvis du foretrekker en mer aktiv ferie, har du også mange muligheter; det er flere steder med utleie av nautisk utstyr, dykkesentra og firmaer som arrangerer båtturer for fiskeentusiaster.

 

Playa de la Albufereta – Alicante

 

Den fine Albufereta-stranden på Costa Blanca

 

Albufereta-stranden, som er 500 meter lang og 20 meter bred, er lett tilgjengelig med trikk om du har leid et feriehus i Alicante, nede ved sjøen. Alternativt kan du også ta en buss, med mindre du vil kjøre bil langs Avinguda de la Vila Joiosa. Sanden er fin og gyllen, og de mange palmene gir skygge når solen steker som mest.

 

Cala Finestrat – Benidorm

 

Finestrat-stranden ved Benidorm

 

Denne bynære stranden tilhører Benidorm, men den ligger tre kilometer fra det travleste bysentrum i denne legendariske badebyen. Selv om stranden er innrammet av bygninger, er Cala Finestrat en oase av ro, særlig ideell for familier med barn. I tillegg har stranden mange fasiliteter. Når du leier en feriebolig på Costa Blanca, er du garantert  en minnerik familieferie.

 

Playa del Postiguet – Alicante

 

Alicante og El Postiguet-stranden

 

Denne stranden har også ”Blått flagg” og ligger i sentrum av Alicante, rett ved foten av den berømte Castillo de Santa Barbara. El Postiguet er byens viktigste strand og preges av rolig vann, gyllen sand og palmer og har en fantastisk strandpromenade, ideell for en spasertur når som helst på dagen.

 

Playa del Portet – Moraira

 

Moraira-stranden

 

Denne vakre og buede stranden ligger i Moraira. Den er en av favorittstrendene blant familier på ferie i denne vakre badebyen. Playa del Portet ligger mellom havnen og Torre de Vigilancia del Cap d'Or og er det perfekte stedet å nyte sjøen og solen. Etter en dag på stranden, kan du avslutte med kald drink i en av barene rett overfor stranden.

 

Playa del Albir – Benidorm

 

Playa del Albir ved Altea

 

Absolutt en av de vakreste strendene på Costa Blanca! Selv om det kan være mange folk her om sommeren, er Playa del Albir generelt roligere enn andre strender i nærheten av Benidorm. Vannet er krystallklart og vanligvis stile, selv om bølger noen ganger kan forstyrre svømmere.

 

Playa del Moraig – Javea

 

Fra Moraig-stranden

 

Fortsett sørover etter Javeas hovedstrand, El Arenal, og oppdag denne sjarmerende bukta på Benitachell-kysten. Playa del Moraig karakteriseres av et vakkert naturmiljø og er en av de beste strendene på Costa Blanca for å snorkle og dykke.

 

Playa el Paraiso – Villajoyosa

 

Playa El Paraiso - paradis-stranden - ved Villajoyosa i Alicante 

 

Navnet på denne stranden sier alt! El Paraiso – paradiset – er en kilometerlang strand med fin og gyllen sand, perfekt for fullt ut å nyte en dag i solen. Her finnes all slags service og fasiliteter som knytter seg til strandlivet. Playa el Paraiso har ”Blått flagg” og er veldig populær blant familier på ferie i Villajoyosa, en liten badeby som ligger 32 kilometer fra Alicante.

 

Playa la Granadella – Javea

 

Cala Granadella ved Jávea

 

Den vakre stranden Granadella ligger i Javea, en badeby som er svært populær blant ferierende på jakt etter sol, sjø og god atmosfære. Granadella består av småstein og er omgitt av fjell og furuskog, noe som gir den en naturlig beskyttelse. Vannet er krystallklart og azurblått rolig, noe som amatører med dykkemaske og snorkel setter stor pris på.

 

Playa Les Rotes – Dénia

 

Les Rotes ved byen Dénia 

 

Med en feriebolig i den berømte badebyen Dénia har du enkel tilgang til stranden i Les Rotes. Stranden er lang og med grov sand, småstein og stein. Hvis du er naturist, finner du her et område som er reservert for deg, mens dykkentusiaster stortrives i det krystallklare vannet.

 

Playa El Carabassí - Santa Pola

 

Playa El Carabassí på Costa Blanca 

 

Denne stranden ligger i Santa Pola, en rolig liten badeby sør for Alicante. Det er en vakker strand med gyllen sand, med klar og rolig sjø, ideell for trygg svømming. Mange familier søker seg hit. Det er også avsatt et området for naturister, skjermet fra nysgjerrige øyne bak en naturlig barriere av sanddyner. For å komme fram til El Carabassí må du ta en av tre stier som fører fra parkeringsplassen og ned til stranden.

 

Kart