Hygg deg på Morairas beste familiestrender i ferien

Den eksklusive feriebyen Moraira på Spanias Costa Blanca, har vært et foretrukket reisemål for den bedre klasse av ferierende i mange år nå, og folk kommer stadig tilbake hit år etter år for å få seg en flott ferie under Spanias varme sol.

De fleste har sin egen oppfatning av hva man skal gjøre i ferien sin, men for den solhungrige leser i det kalde nord er det absolutt grunn til å la seg friste til å bestille en ferie i Moraira. Spesielt etter å ha lest denne artikkelen om alle de fantastiske sandstrendene stedet har å by på.

Moraira strand

En strandferie i Spania

Noe av det beste med å legge ferieturen til Spania er det faktum at man er nesten garantert fint vær mens man er der. Og erfaringsmessig er man også nesten garantert å finne en ren, trygg og vennlig strand uansett hvor man befinner seg på Costa Blanca.

Nå er det ikke dermed sagt at man behøver å være en strandløve for å dra til Costa Blanca, men skulle man få lyst på en rask dukkert i det deilige varme Middelhavet, eller få lyst på noen late timer i solen, på en solseng på en herlig sandstrand, er det ikke noe problem å gjøre nettopp det.

Moraira har ikke mindre enn åtte forskjellige strender i forskjellige størrelser. Noen av dem er familievennlige, andre tilrettelagt for funksjonshemmede, og andre igjen små og intime hvor man kan gjemme seg litt bort fra folkelivet.

Vi ser her litt nærmere på en del av disse, pluss noen ikke fullt så kjente strender også, slik at du får et lite innblikk i hva som venter deg dersom du velger å reise til Moraira på ferie.

Playa del Portet.

Moraira utsikt 

Playa del Portet, eller Portet strand, er egentlig bare en skjellformet vik med minimalt av fasiliteter. Det finnes bare noen få barer og butikker, men det er både trygt og tilbaketrukket, og passer perfekt for en kjapp dukkert. Alt i alt, en stille og pittoresk vik med fin sandstrand og krystallklart blått vann.

Stranden ligger mellom havnen i Moraira og Cap d`Or tårnet. En gang i mellom tilbys det forskjellige vannsportsaktiviteter på stranden.

Utsikt over Moraira

Club Nautica strand

Club Nautica strand er teknisk sett ikke åpent for publikum, da den hovedsakelig er tilknyttet brukerne av den populære marinaen og yacht havnen. Stranden er tilgjengelig via havneområdet, og selv om den er generelt liten, har den en restaurant. Det er enkelte ganger mulig å komme inn selv om man ikke er båteier, men dette bør man spørre om først.

Torre Cap d'Dor strand

Torre Cap d'Dor er en annen svært liten strand som bare kan nås ved å spasere fra El Portet stranden i nærheten. Hvilket gjør det til en rolig spasertur hvor man ikke behøver å bekymre seg for biltrafikk, og vel fremme venter det en nydelig strand perfekt for avslapning.

La Cala strand

La Cala er en annen liten strand med nydelig klart vann, men den er steinete og vanskelig tilgjengelig, slik at man bare kan komme til den med båt. Vær derfor oppmerksom på værforhold og tidevann, og ikke glem å fortelle noen hvor du drar. Ta også med en fulladet mobiltelefon, men vær forberedt på at det ikke alltid er signal der ute.

Moraira strand

Platgetes strand

Platgetes stranden er veldig enkel å komme til, den har en god parkeringsplass og noen få fasiliteter som restaurant, dusj og toalett, for å nevne noen. Stranden består av en blanding av sand og stein, og har en fin promenade som er velegnet for rolige spaserturer i den varme kveldsluften.

Cap Blanc strand

Cap Blanc i Moraira er en aldeles nydelig badestrand, beliggende nedenfor noen klipper. Det finnes ingen direkte vei ned til stranden, så det beste er å parkere leiebilen på toppen av klippen og spasere ned.

Moraira coastal watchtower

L'Andragó strand, Moraira

L'Andragó er en annen rolig strand som har en veldig hyggelig restaurant beliggende helt nede ved vannet. Et ideelt sted å bare sitte og nyte utsikten ut over havet.

L'Ampolla strand

Den siste av de strendene som vi ser på i dag er L'Ampolla stranden som ligger like i nærheten av slottet på hovedgaten og som kan sees på bildet ovenfor. Det er en gyllen sandstrand, svært nær til byen, og det er den største og mest populære stranden i området. Den kan i tillegg skryte av å ha en lekeplass rett på stranden, et svært populært syn i denne regionen kjent som Communidad Valenciana. Hvilket gjør at den er den ideelle stranden for litt moro med barna eller for å slappe av sammen med din partner.

 

Det er selvfølgelig mye mer man kan ta seg til under et opphold i Moraira enn bare å ligge på stranden, men forhåpentligvis vil denne guiden hjelpe deg litt på vei til hvor du skal dra og hva du skal gjøre mens du er på ferie i denne vakre delen av Spanias Costa Blanca.