5 severdigheter og aktiviteter i og omkring Moraira, Costa Blanca

Denne lille fredelige badebyen er beliggende på Spanias østkyst, Costa Blanca, som har fått navn etter de mange fine hvite sandstrendene. Moraira er en foretrukken destinasjon blant kresne turister, og mange har bosatt seg permanent i byen. Hovedsaklig fra England, Tyskland og Holland. Det er et svært barnevennlig område, med mange butikker med luksusvarer, så det skulle være rikelig med muligheter for forkjælelse, og det er et fantastisk sted å tilbringe ferien. Byen ligger cirka 80 kilometer nord for Alicante og cirka 100 kilometer syd for Valencia, så det er lett å komme til byen fra begge de internasjonale lufthavnene. Hvilket bare er en kjøretur på 50 minutter, enten man kommer fra Alicante eller Valencia.

Moraira

Vi tok en tur ned til den idylliske kystbyen for å finne fem aktiviteter eller severdigheter, som man kan ta seg tid til, dersom man velger å legge ferien til Moraira denne sommeren.

1. Morairas strender

Riktig mange av dem som har vært på ferie i Spania, vender tilbake igjen, for å slappe av på de gyldne sandstrendene og for å nyte det gode klimaet i Moraira. Byen kan skryte av ikke mindre enn åtte imponerende strender av forskjellig størrelse, og vi har her samlet en oversikt som kan hjelpe til med å velge hvilken strand man kan besøke i ferien.

Moraira strand

  1. Playa del Portet er en liten muslingeformet vik, med begrenset antall fasiliter, men det er en sikker strand med et roligt farvann, som er ideell til en hurtig dukkert.
  2. Club Nautica kan kun nås via den eksklusive yacht-havn med mange fasiliteter, deriblant en restaurant, som dog ofte kun er åpen for båteiere.
  3. Torre Cap d'Dor er en annen liten strand, som du kan komme til fra stranden El Portet.
  4. La Cala er en annen liten stenstrand med deiligt klart vann, som man kun kan komme til med båt.
  5. Platgetes er lett tilgjengelig og det er både parkeringsplass, et par restauranter, og andre fasiliteter som for eksempel dusj med mere der.
  6. Cap Blanc er en deilig badestrand beliggende ved foten av noen klipper. Parker bilen på toppen og gå ned.
  7. L'Andragó er en stenstrand med en restaurant like ut mot havet, hvor man kan sitte og nyte utsikten.
  8. L'Ampolla ligger tett på slottet på promenaden. Den gyldne sandstranden er den største og mest populære stranden i området. Det er en lekeplass på stranden, og cirka 1 minuts gange til butikker og barer.

2. Shopping i og omkring Moraira

Akkurat som i de mange andre spanske ferierestedene, er der en rekke butikker med utvidede åpningstider i Moraira, så byens turister kan gjøre deres ferieshopping. Men hvis man ikke finner det man leter etter, kan man hurtig ta en tur til Valencia ved å kjøre AP7-motorveien.

Utsikt over Moraira

Det er rikelig med butikker til å kunne tilfredstille dine basale behov under ferieoppholdet. Det er også diverse barer, kaféer, banker, eiendomsmeglere med mere. Men hvis man vil på en større innkjøpstur, skal man leie en bil og kjøre til en av ​​de nærliggende byene. Man kan enten kjøre til Benissa via CV-743 (Telueda), hvor det er et britisk supermarked langs N-322, rett utenfor byen. Men som sagt, kan man stort sett finne alt hva man behøver til en ukes ferie inne i selve byen.

3. Vannsport i Moraira

Forskjellige vannsportsaktiviteter har vært en del av Moraira i lang tid, og selv om man ikke er profesjonell dykker eller den fødte speedbåtkaptein, er det mange måter man kan komme i gang med en eller flere aktiviteter i det varme krystallklare Middelhavet, og så er det en deilig måte å utforske området på samtidig.

Morairas kystlinje 

Man kan delta på vannsportsarrangementer flere steder, men med mindre man er en erfaren utøver, er det best å kontakte en av de lokale gruppene, som ofte gjerne rådgir med hensyn til utstyr og lokale værforhold. Man kan også dyrke mange vannsportaktiviteter i de nærliggende byene Calpe og Denia, og aktivitetene omfatter alt fra vannski, til dykking, paragliding og paraseiling. Det er også mulig å leie en seilbåt og seile til Les Besetes, som ligger rundt en kilometer fra Calpe. Man skal bare styre mot den store klippeøya Peñon de Ifach, som skimtes i horisonten.

4. Spisesteder i Moraira

Når man er på ferie, så er man også nødt til å skjemme seg bort litt med de mange lokale spesialiteten på de gode restaurantene i Moraira. Der finner man alt fra små tapasbarer til store internasjonale restauranter. Ettersom området også er et yndet feriested for blant annet tyskere og nederlendere, finner man også flere restauranter som serverer tradisjonelle retter fra disse landene.

Sjømat

I Moraira kan man få tapas på Meson el Refugio (c/Almacenes) eller på Bar Costa Blanca (c/dr Calatalud), og de fleste barene ligger i nærheten av Teulada. Det finnes imidlertid også et "europeisk" kjøpesenter i byen med flere av de større forretningskjeder og spisesteder, selv om det egentlig ikke er noe stort senter i seg selv. Man kan også nyte et godt indisk eller kinesisk måltid i byen.

 5. Natteliv

Å nyte en god kveld eller natt ute, er ofte obligatorisk når man er på ferie. Ingenting er som å avslutte en god middag med et festlig opphold i en nattklubb eller på et diskotek. Hvis man er på utkikk etter et sted å fortsette natten på, bør man se etter et "Discoteca", og ikke en "Club", da sistnevnte ofte henviser til et bordell. Da Moraira er for de spesielt kresne, er det mange som også søker til de andre diskotekene og nattklubbene som finnes langs kysten i for eksempel Benidorm, men det er også rike muligheter for en god bytur i selve Moraira.

Nattklubb

På grunn av den økonomiske krisen som for øyeblikket er i Spania, er det mange nattklubber og barer som kommer og går. Derfor har vi valgt å ikke anbefale noen spesielle utvalgte steder, men man kan være rimelig sikker på å finne nøyaktig hva man ønsker seg, hvis man spør de lokale, eller i baren, hvor man bør starte natten.

Moraira er en fantastisk feriedestinasjon, som ikke blir overfylt i høysesongen. Byen har alle de tradisjonelle fasiliteter og aktiviteter, som hører med til den perfekte strandferien, og de hjemlige bekvemmelighetene er alltid for hånden, hvis man velger å booke din feriebolig i Moraira.