Fem fantastiske dagsturer fra Murcia

Rastløs i Murcia? Hvorfor ikke ta en dagstur til en av disse fantastiske stedene? Uansett hvor du velger å reise, lover vi deg at du ikke blir skuffet.

Abanilla

Abanilla, Murcia - Casa Cabrera

Mat og vinelskere vil elske en tur til Abanilla. Hvor olivenoljen lages på den tradisjonelle måten, plukket i markene og presset i lokale møller. Den lokale paellaen er også legendarisk, med kjøkkensjefer som formelig boltrer seg i både hare og snegler.

For å komme dit skal du sette kursen nordvestover fra Murcia på AP-7. Sving av ved avkjøring 752 og følg deretter MU-414 mot Santomera/Abanilla. Turen burde ikke ta særlig mye lenger tid enn en liten halvtimes tid.

Cartagena

Cartagena - Rådhuset

Murcia provinsens nest største by, Cartagena, har tilsynelatende skiftet navn like ofte som en seriebrud, og da den i sin tid ble grunnlagt 227 år før Jesu fødsel av fønikerne, var det under navnet Qart Hadasht. Under romertiden ble den først kalt Carthago Nova, og senere Carthago Spartia. Deretter ble den til Qartayannat al-Halfa, etterfulgt av Umayyad!

I dag er Cartagena en av Spanias største havnebyer sør for Murcia, og det er rundt 35 minutter å kjøre fra Abanilla. Bare følg den velmerkede A-30.

Elche

Elche - Basilica de Santa Maria

Du kommer til å elske Elche. Ihvertfall gjør arkeologene det, og det finnes drøssevis av arkeologiske utgravninger i byen, som blottlegger skatter fra forne tider.

Byen kalles Elx i Valencia, og med sin beliggenhet i Alicantes nabolag, er det bare en liten kjøretur på godt under en time fra Murcia via AP-7.

Lorca

Lorca, Murcia - Castle of Xiquena

Lorca var i sin tid et svært utsatt område, inneklemt i mellom det kristne kongedømmet Murcia og det mauriske kongedømmet Granada. Slottet, som ligger høyt oppe med utsikt over byen, er en historietime i seg selv. Opprinnelig bygget av maurerne mellom det 8. og 12. århundre, men fikk sitt tårn da Alfonso X gjenerobret Lorca i 1243.

Man skal kjøre AP-7 sydvestover fra Murcia for å komme til Lorca, og kjøretiden overstiger ikke særlig mye mer enn 45 minutter. Kjører man ikke selv er det også mulig å reise mellom de to byene med buss.

Sierra de la Pila

Sierra de la Pila - Murcia

Følg i fotsporene etter de gamle romerne, maurerne, og ibererne som alle har vandret rundt i dette usedvanlig vakre området. I den noe mer moderne tid, er det ikke uvanlig å støte på hverken hjort eller villsvin der heller, og man ser ofte både ørn og hauk sirkle rundt blant skyene.

Som det sømmer seg sin landlige beliggenhet, er Sierra de la Pila den minst tilgjengelige destinasjonen av våre anbefalte dagsturer. Men ved å følge veiene C-3223 og MU-17-A, bør du likevel klart å komme deg dit på under en time. Det er tross alt bare knappe 50 kilometer å kjøre.