MLW 2014 - Marbella Luxury Weekend

Ofte omtalt som Spanias svar til St. Tropez eller Monaco, Puerto Banús er viden kjent for å være de rike og berømtes lekeplass i Spania. 

En selvskreven lokalitet da Marbellas bystyre og turistdepartement for første gang i 2010 arrangerte "Marbella Luxury Weekend". I år ble helgen for suksessfult gjennomført for fjerde men definitivt ikke siste gang.

Puerto Banús Video

Puerto Banús er et lite tettbebygd strøk, ca. 7 km sørvest for Marbella by, på Costa del Sol. Strekningen mellom Puerto Banús og Marbella kalles ofte "The Golden Mile" og er beliggenhet for noen av kystens flotteste eiendommer og hoteller. 

Stedet er kanskje mest kjent for sin båthavn, hvor det året rundt ligger yachts tilhørende en håndfull av verdens rike og berømte. Her finnes også landets høyeste konsentrasjon av designerbutikker per kvadratmeter, gastronomi for den mest kresne gane og nærtliggende strandklubber hvor man lett kan svi av en hel månedslønning på kun en ettermiddag. 

Alt dette i kombinasjon med sør-Spanias mikroklima, som kan skryte med over 320 soldager i året, gjør Puerto Banús til et paradis for dem som liker å forsyne seg grådig av livets fat. Her dukker det stadig opp kjendiser som Eva Longoria, Claudia Shiffer, lokalfødte Antonio Banderas og mange fler.

Marbella Luxury Weekend

For 4. år på rad arrangerte bystyret og turistdepartementet i Marbella, i samarbeid med sponsorer og lokale firmaer, "Marbella Luxury Weeekend" 5-8 Juni 2014. En helg dedikert til sportsbiler, designerklær, smykker, kunst, champagne, mat og musikk. 
Luksus designer butikker i Puerto Banus

Festivalen finner årlig sted i Puerto Banús, nærmere bestemt i båthavnen. Havnen som til hverdags er scene for noen av kystens største yachts, dyreste biler og tykkeste lommebøker med tilhørende eiere, fylles denne helgen til randen av all den luksus du kan tenke deg. Lokale bedrifter setter opp egne boder og telt, barer og catwalker hvor de arrangerer alt fra konserter og moteoppvisninger til konkurranser og smaksprøver. Og gjestelisten? Man skal selvsagt være noen, for å få plass på den. Bystyret i Marbella og de lokale bedriftene sender ut personlige invitasjoner til kjent klientell og byens sosiale sommerfugler.

For oss dødelige uten VIP-invitasjon er det selvsagt flere åpne boder og events, hvor man kan titte innom og få en smakebit av luksusen. Og gatene, dog ekstra folksomme denne helgen, er åpne for alle til å spasere gjennom.

Events og aktiviteter MLW2014

Pagani Sportsbil Puerto Banus

  • MLW2014 inkluderte eventer som bilutstillinger arrangert av Grupo Guarneri og Porsche. 
  • Timeless Gallery bidro med utstilling av malerier og skulpturer samt besøk av den kjente Amerikanske kunstneren Daniel Orfano som malte på stedet. 

Tod's Skomaker Puerto Banus

  • Tod's hadde skomakerverksted hvor man selv kunne være med på å sette et personlig preg på sko fra deres kolleksjon. 
Dani Garcia i Puerto Banus, Marbella
  • Den anerkjente michelin kokken Dani Garcia var på plass for å presentere sitt nye konespt - "BiBo" Andalusisk tabasbar og brasserie, samt serverte mat på diverse private eventer. 

Sena Design, Marbella Luxury Weekend Catwalk

  • På den unike, flytende catwalken gikk modeller ikledd designere som Pasarela, Wolford, Bikkembergs, Custo Barcelona og fler. 
  • Drinker og smaksprøver ble utdelt på diverse plasser, og mange av havnens restauranter hadde spesialtilbud gjennom helgen.

Opplev MLW i Puerto Banús 

Puerto Banus kan nås via bil, buss eller via ferje fra Marbella. Ferjen anbefales, for å få et unikt blikk over The Golden Mile. Den har kontinuerlige avganger hver dag mellom April og September, og koster €8,50 for voksen og €5 for barn, én vei.

Se mer informasjon om transport til Puerto Banús.

I havnen finnes restauranter og kaféer av alle slag og i alle prisklasser. Ta en pizza på Pizzeria Piccasso, burger på Jack's American Brasserie eller kanskje en Cocktail på Astral Cocktail Bar. Bedriv vindusshopping med mindre lommeboken tillater noe mer, og for en ekstra spesiell utsikt over havnen som gir spektakulære bilder i solnedgangen - gå ut på moloen som starter rett ved Astral Cocktail Bar.

Enten man forsyner seg grådig eller kun våger seg en smaksprøve, er Marbella Luxury Weekend definitivt et arrangement man om mulig bør ta turen innom. Opplev den glamorøse atmosfæren som har satt Puerto Banús på kartet over Europas luksusdestinasjoner, og kanskje treff på en kjendis?!