De beste strendene i Roses og Cabo de Creus

Roses er en av de viktigste byene i Alto Ampurdián, og i dette området finnes det strender for enhver smak, alt fra lange sandstrender med alle fasiliteter til små isolerte og bortgjemte bukter der du kan nyte solen og det rolige havet.

 

I denne artikkelen vil vi utforske de beste sentrums- og sentrumsnære strendene i Roses som er perfekte for å nyte strandlivet uten å måtte gi avkall på noe. Dessuten vil vi bevege oss inn i Cabo de Creus og kikke etter stedets naturlige paradiser.

 

1. Strender i sentrum: Playa de Roses, La Punta, Santa Margarita og PalangrePalangres-stranden

Byen Roses er det perfekte stedet å være sol- og strandturist i Alto Ampurdián-området på Costa Brava. I sentrum av Roses finnes forskjellige sandstrender med grunt vann og med alle fasiliteter, helt ideelle dersom du reiser med familien.

 

Den nesten to kilometer lange Playa de Roses er delt inn i tre: Playa Nova, Playa Rastrell og Playa Salatar. Disse tre er blant de mest besøkte strendene i Roses og ligger i gangavstand fra sentrum.

 

Om du går i retning fiskehavnen, kommer du til stranden La Punta som er 550 meter lang. Den fine sanden og det rolig farvannet gjør dette til en populær strand om sommeren.

Stranden Santa Margarita

Santa Margarida-stranden er også blant de beste og mest populære strendene med sine 650 meter med fin sand og klart og stille farvann.

 

Litt lenger unna, men bare 1 km fra sentrum av Roses, ligger Palangres-stranden, mye mindre enn de forrige, knapt 150 meter lang. Men sine områder med bord og benker bare et steinkast fra vannet, er dette en av de mest populære strendene i umiddelbar nærhet til Roses. For å nyte disse mer eller mindre sentrumsnære strendene, er det smarteste du kan gjøre å leie en komfortabel villa ved strendene i Roses.

 

2. Canyelles Petites og Canyelles Grosses

Canyelles Petites-stranden

Rundt fire kilometer fra Roses og rett før du kommer inn i naturparken Cabo de Creus, ligger to strender med klart vann og gyllen sand, perfekt for å nyte solen og naturen uten å måtte fire på tilbudene. Fra Roses er det lett å dra hit både med egen bil og med offentlig transport.

 

Den nærmeste stranden er Canyelles Petites der benker er plassert ut på den forhøyede strandpromenaden, og herfra kan du nyte en spektakulær utsikt over omgivelsene. På stranden finnes dusjer, restauranter og førstehjelp.

 

Ved siden av ligger ”storesøsteren” Canyelles Grosses, den siste stranden før Cabo de Creus. Vannet på denne stranden er svært langgrunt, og derfor er dette en ideell strand for barna. Her finner du sandvolleyballbaner og til og med kajakkutleie, om du ønsker å utforske strendene og nærområdet i Cabo de Creus.

 

3. Cala Montjoi

Cala Montjoi

Syv kilometer fra Roses og i selve naturparken Cabo de Creus, ligger denne stranden som er 310 meter lang og perfekt for en stranddag med familien. I sin tid ble Cala Montjoi betraktet som et kulinarisk tempel, fordi den berømte restauranten El Bulli med den anerkjente kokken Ferrán Adrià holdt hus i nærheten. Selv om restauranten nå er stengt, er Costa Brava fortsatt et paradis for folk som elsker god mat, for langs denne kysten finnes en rekke restauranter med Michelin-stjerner.

 

Du kan dra hit med bil eller legge til med båt.

 

De vakre omgivelsene som beskytter mot vind og rolig sjø gjør Cala Montjoi til et godt valg for dem som reiser med familien. Det beste med denne stranden er at herfra kan vi nå de mest avsidesliggende og skjulte buktene på Cabo de Creus.

 

4. Cala Jóncols

Cala Joncols

Cape Creus ønsker oss velkommen med en liten og vakker vik som kalles Cala Joncols. Dette er en sann oase av klart vann, og du kan utforske den steinete havbunnen ved å leie alt nødvendig utstyr i dykkesenteret på stranden dersom du vil dykke eller snorkle.

 

Den litt krevende adgangen til stranden gjør at tilstrømmingen av badegjester kan være begrenset, og dette er da også en av de roligste buktene på Costa Brava. Stranden har dusjer, toaletter og utleie av solsenger slik at du har det meste innen rekkevidde. Du kan komme til Cala Joncols i kajakk, båt eller via grusveien fra Cala Montjoi.

 

5. Cala del Canadell

Cala el Canadell

I Cape de Norfeu, i hjertet av naturparken Cabo de Creus, finnes en liten uberørt, tilbaketrukket og utrolig vakker bukt, et paradis for naturistelskere.

 

Den regnes som litt utilgjengelighet fordi den ikke kan nås direkte med bil, og det faktum at det ikke er noen service på stranden, gjør at få mennesker trekker hit. Men skulle du absolutt ha behov for noe, så vit at nærmeste bukt er Cala Joncols, mindre enn en kilometer unna.

 

Fra Canadell-bukta kan du ta en utflukt gjennom grottene og gjemme deg i klippene ved Cabo de Norfeu-kysten.

 

6. Cala Càlitjas

Cala Càlitjas

Fra Cala Montjoi kan du også komme deg til Cala Calitjàs, en vakker og bortgjemt vik i Cabo de Creus, 130 meter lang og med panoramautsikt mot Cape de Norfeu og strendene.

 

Fordi det vanligvis er få menneskene her, er det ikke uvanlig at nudister finner veien til denne vika. Mange driver også med dykking og snorkling nedenfor fjellskrenten som skiller Cala Calitjàs og bukten i Cala Montjoi. Her finnes restene av båten Phedon som sank i 1934 etter en eksplosjon.

 

Slik som resten av buktene på Cabo de Creus-kysten, består også Cala Calitjàs av flate steiner og klart vann.

 

7. Cala Rostella

Cala Rostella

Cala Rostella ønsker oss velkommen til sitt ekte Middelhav-paradis. Denne ensomme bukta ligger i et uberørt miljø av grønn vegetasjon og rolig farvann og med en nydelig turkis farge. Den eneste ulempen er at det er litt krevende å komme hit, for først må du kjøre bil og deretter gå på stien i ca. 15 minutter.

 

Cala Rostella er 110 meter lang og består hovedsakelig av småstein. Takket være de mange furutrærne som omgir den, er stranden beskyttet mot vinden. I tillegg gjør krystallklart vann og en vakker havbunn at mange dykkere har lagt sin elsk på dette stedet. En sann oase.

 

Kart

Som du skjønner, er strendene i dette området av Costa Brava virkelige paradiser. Roses nærhet til Cabo de Creus gjør at byen er full av strender og bukter av alle slag, perfekt for å nyte en drømmeferie.

 

Å finne overnatting i Roses er ikke vanskelig, men for å sikre at du får mest mulig igjen for pengene, har vi valgt ut de beste feriehusene i Roses for deg. Ta med deg badedrakten, ikke glem solkrem eller håndklær og gjør deg klar til å oppdage paradiset.