Tre ting man kan se og gjøre i Roses

Det populære feriestedet Roses på Costa Brava har mange attraksjoner. La oss hjelpe deg med å finne dem. Her er våre tre forslag.

Aquabrava

Park aquatic Aquabrava Roses

Tør du utfordre Aquabrava? Der Anacondaelvens flåter seiler gjennom 200 våte meter med flere svinger og kurver enn en gjennomsnittlig berg-og-dal-bane. Hvor navn som "Bullet" og "Kamikaze" ikke er tilfeldige, og hvor man til sist ender opp med et kjempeplask i bassenget nedenfor.

Ønsker man en noe mer rolig opplevelse, kan man prøve Rio Tranquilo. På denne avslappende elveturen kan du lene deg tilbake og slappe av på gummiringen. De to boblebadene er også gode alternativer for den som liker å ta det litt med ro.

For å komme til vannparken fra Girona Lufthavn, skal man følge motorvei AP-7, og det er rundt 50 minutter å kjøre hvis man kommer i bil. Vannparken er hovedsaklig en sommerattraksjon og holder åpent fra klokken 10:00 til 19:00 hver dag hele uken, fra og med 1. juni til og med 15. september hvert år.

Dolmen de la Crue d'en Coberdella

Roses - Casa Cremada 

Velkommen til Tombstone. Riktignok ligger dette neolitiske gravkammeret ikke i Arizona men i Catalonia, og det er ikke fra 1800-tallet men fra yngre steinalder.

Arkeologer anslår at denne graven ble bygget en gang i mellom 3000 og 2700 før vår moderne tidsregning, og en utgraving av området har avdekket flere funn fra en rekke historiske tidsperioder. Inkludert beinrester, keramikk, og romerske mynter.

Dette stedet er en del av en Megalistisk rute du kan ta, ved å ta av fra veien mellom Roses og Montjoi. Deretter er det en to og en halv times tur hvor man følger en gammel sti flankert av tørre steinmurer og små boder som brukes av gjetere. Denne turen byr også på en flott utsikt over Bay of Roses.

 

Espai Cultural la Ciutadella de Roses

Roses -  La Ciutadella 

Videre tidsreiser er mulig i denne historiske temaparken, som spenner over en tidsperiode helt tilbake til år 400 før vår moderne tidsregning frem til det 19. århundre. Selve hovedfestningen dateres tilbake til det 16. århundre.

Her kan man også se hvor Rhode, den første greske kolonien i Catalonia, ble grunnlagt, like i nærheten av en romersk villa og et antall visigotiske bygninger. Og sist men ikke minst, det romanske Santa Maria klosteret fra 1100-tallet.

En rolig 10-minutters spasertur fra sentrum av byen leder deg til Espai Cultural La Ciutadella de Roses, som er den offisielle adressen til Avenida Rhode.  Det er guidede turer i området, men man kan også tusle rundt på egenhånd hvis man heller vil det. Komplekset inneholder i tillegg til bygningene og ruinene en utstillingshall og et museum.