Familieferie i Roses på Costa Brava

Ønsker du en familieferie på Costa Brava? Da kan Roses være din ideelle feriedestinasjon. Denne byen er nemlig kåret til "Familiedestinasjon i Catalonia" av det katalanske turistkontoret på grunn av sine mange tilbud om familieunderholdning og den høye kvaliteten på strendene.

Familieferie på Costa Brava

Plassert midt i et idyllisk naturmiljø og med mange kulturminner, reflekterer byen mye av Middelhavets historie. Dette gjør Roses til det perfekte stedet å nyte en ferie eller noen avslappende dager med familien og så reise hjem igjen full av energi og med nye opplevelser. Les videre og finn alle tilbudene om familieunderholdning i Roses:

 

1. Vannlandet Aqua Brava

 

I Roses finnes det beste badelandet i Girona-provinsen, et flott sted med mye moro om sommeren. Totalt ligger 19 forskjellige attraksjoner spredt over de ulike områdene, med alt fra avslapping, hvile og soling til adrenalinpumping og spenning med attraksjoner for både barn og voksne.

Badeland Aqua Brava

Hvert år blir parken utvidet med nye attraksjoner. Likevel vil parken alltid ha godt med lekeplasser med minivannsklier, piratskip, vannstråler og bølgebasseng som er myntet på de minste. Avslappingsområdet strekker seg over 100 mål med gress og palmer der du finner alle typer restauranter, barer, butikker og solsenger for å slappe av i skyggen.

Badeland Aqua Brava

I ”adrenalinsonen” finnes det største bølgebassenget i Europa, samt vannsklier, elveløp med sterke strømmer og en klatrevegg på 26 meter over et basseng.

 

Åpningstider: Fra juni til september fra kl. 10:00 til 19:00.

Priser: Over 120 cm høyde: 30 €. Under 120 cm høyde: 19 €. Under 80 cm er gratis.

For å se alle tilbud, besøk nettstedet til Aqua Brava.

Adresse: Carretera de Cadaqués, km1, Roses

 

2. Høy fart på Karting de Roses

 

Hvis du liker fart, er Karting de Roses en av de beste alternativene for en morsom familieettermiddag. Den har en gokartbane for voksne på 850 meter. Med motor på inntil 400 kubikkcentimeter og med 25 hestekrefter kommer du lett opp i 110 km/h.

I Roses finnes det gokart-tilbud for liten og stor

Det finnes også en spesiell bane for barn fra fem til ti år og med toseters gokarter for barn og voksne som dermed kan dele fartsopplevelsen. Alt virker godt gjennomtenkt, med store skjermer som viser rundetider og fart, pluss et serveringssted.

 

Priser: 10 €/billett

Åpningstider sommer: Fra juli til august kl. 11:00 til 24:00.

Åpningstider vinter: Helger fra 15. til 19. april, mai, juni og september fra kl. 11:00 til 13:00 og fra kl. 15:00 til 21:00.

 

3. Ombord på turisttoget Roses Expres

 

Turisttoget tilbyr ulike turer for både barn og voksne rundt bukten i Roses. Du kan velge mellom fem forskjellige turer, alle turene anbefales.

Turisttoget i Roses

For å få en oversikt over Roses og omgivelsene, anbefaler vi tur opp til Puig Alto. Fra denne toppen har du en komplett oversikt over Alto Ampurdián og kan se naturparken Aiguamolls i det fjerne.

 

På andre utflukter kan du skaffe deg en fantastisk utsikt over Roses-bukta og Medes-øyene. Uavhengig av turen du velger, vil du oppleve dem som svært behagelige og rolige, perfekte for nærkontakt med kultur, historie og naturen rundt Roses.

 

4. Dager med sol og strand

 

Den største attraksjonen i Roses er de naturlige strendene og parkene som omgir byen. I tillegg sikrer middelhavsklimaet myke soldager. For å kunne nyte disse herlige omgivelsene, er det eneste du trenger å gjøre å bestille en feriebolig i Roses.

 

I selve byen ligger flotte strender med alle fasiliteter, perfekte for familier. Men også ellers på Costa Brava og i områdene rundt Roses finnes det mange og fantastiske små bukter og vakre strender.

Roses på Costa Brava

5. Moro i Minigolf Parc d'Atraccions Salata

 

Bare noen skritt fra Rastell-stranden ligger et paradis med mye moro for de minste. Det er Minigolf Parc d'Atraccions Salata og attraksjoner, midt i sentrum av Roses.

Minigold med 18 hull i Roses

Banen har 18 hull og består av ulike hindringer og vanskelighetsgrader der du også kan øve på putting og koordinering. I tillegg tilbyr parken mange utendørsaktiviteter, bl.a. med små firehjulstrekkere.

 

De som ønsker å slappe av, kan gjøre det i skyggen, og hvis en av barna dine har bursdag i løpet av ferien i Roses, kan du trygt legge feiringen til denne parken med minigolf og attraksjoner og andre morsomme aktiviteter for store og små.

Populært med minigolf

6. Sykkelturer i Alto Empordà

 

Omgivelsene rundt Roses er fantastiske og tilbyr aktiv turisme der du kan få nærkontakt med naturen. Selskapet Burricleta Alt Emporda har sykkelturer både i Alto Ampuridán og i naturparken Cap de Creus og i los Aiguamolls de l’Empordà.

 

Disse tråsyklene med elektrisk motor tar deg bort fra hovedveiene og gjør det mulig å sykle over lengre avstander, selv om du alltid kan stanse og nyte de fantastiske strendene. Det eneste kravet er at du kan sykle. Det finnes sykler tilpasset for barn fra ni år og oppover.

Roses-området er ideelt for sykkelturer

For å unngå at du roter deg bort, får du alltid med en GPS som viser deg veien. Men du kan også bli med på en vanlig guidet tur i området med en ekspert, om du ikke ønsker å dra utenfor Roses-området.

 

7. Crazy Roller

 

En morsom måte å utforske og nyte strandpromenaden i Roses på er å leie tråbiler som tilbys av selskapet Crazy Roller som du finner på stranden i Santa Margarita.

 

Du kan også leie sykler, rulleskøyter, scootere, elektriske motorsykler og elektriske biler med foreldrekontroll. Alle typer transport gjør deg i stand til å utforske den rike arven som denne byen gjemmer.

 

8. Utflukter og dykking

 

Ut fra havnen i Roses og fra stranden i Santa Margarita seiler forskjellige ferger til naturparkene Medes-øyene og Cap de Creus der det er fullt av små viker og flotte strender med turkist vann og hvit sand.

Barna koser seg på Es Trenc-stranda

Det finnes ulike ruter avhengig av hvilken operatør du velger, men vi anbefaler gjerne en bortgjemt vik – Cala Rostella – for snorkling i krystallklart vann. Dere kan også leie en kajakk for å oppdage skjulte bukter som bare er tilgjengelig med båt. For å nyte dette paradiset i sommer, kan du bestille ditt feriehus på Costa Brava.

 

I tillegg tilbyr flere dykkesentra som Roses Sub, kurs for nybegynnere og for de som allerede har litt erfaring. Roses Sub har mer enn 30 års erfaring og garanterer maksimal sikkerhet og har alltid med guide på turene.

Snorkel i Calella de Palafrugell

Som du skjønner tilbyr Roses mange alternativer for å komme tilbake fra ferien full av opplevelser og historier.

 

Alto Ampurdián er kanskje en av de vakreste områdene på Costa Brava, og fra nettopp Roses har du et godt utgangspunkt for ulike utflukter aktiviteter i området.