Fem ting å se og gjøre på Sevillas Feria de Abril

Feria de Abril tiltrekker seg like mange turister som lokale i sentrum av Sevilla , hvor de lar seg underholde på festplassen Real de la Feria, som hvert år settes opp ved bredden av Rio Guadalquivir. Festen holdes typisk to uker etter Semanta Santa, og i 2013 var det på datoene 16. til 21. april. Her er en liten oversikt over hva du bør få med deg.

Sigøynerkongene og dronningene

Sevilla - Feria de Abril

Innbyggerne i Andalucia simpelthen elsker å kle seg opp til Feria de Abril, spesielt kvinnene. Kjolene er gjerne lange og flotte, og perfekte for dans. De rekker langt ned på anklene og føttene er iført sko med høy hæler, for å kunne trampe takten til den fengende musikken.

Sevillas april-messe ble første gang holdt i 1847 for å ha et sted hvor de lokale kunne samles for å handle med storfe. I dag er det imidlertid casetas, festivaltelt og dansegulv som gjelder, i motsetning til kyr og relaterte husdyr som tidligere og festlighetene foregår fra klokken ni om kvelden frem til tidlig neste morgen.

Hesteoppvisning

Sevilla - Feria de Abril - spansk rytter

Det er ikke bare folk som blir kledd opp til Feria de Abril, det blir dyrene også. Og det blir ikke mer staselig enn hestene, som ofte er dollet opp som en cheerleader med pom poms eller full av bling og bjeller og blomster.

Andalusianerne er kjente for å være store hesteelskere, og det finnes til og med en kongelig hesteskole, Royal Andalucian School of Equestrian Art i Jerez de la Frontera. Få med deg de forskjellige rideoppvisningene, hvor mesterlige ryttere viser hva de kan.

Papir og tråd

Sevilla - Feria de Abril - Lanterner

Selv om Feria de Abril foregår hele dagen, er det først ved solnedgang det virkelig blir fart i sakene. Da er det de fargerike kinesiske lanterne overtar og lyser opp hele festivalområdet med ikke mindre enn 22 000 lyspærer. Et fyrtårn for besøkende som strømmer til fra både fjern og nær, samtidig som de er både dekorative og fine å se på.

All moroa på markedet

Sevilla - Feria de Abril - Pariserhjul

Det er liten tvil om hva barna vil sette mest pris på under Feria de Abril. Det vil nok være det store tivoliet som er der, med attraksjoner som strikkhopp og et stort pariserhjul. Sistnevnte med en flott utsikt over Sevilla nedenfor.

Sett kursen mot Calle de Infierno (Helvetesgaten) hvor du enten kan underholde ungene eller deg selv noen timer, eller hvis du er ute etter et skikkelig adrenalinkick. Her finnes det både radiobiler og berg og dalbaner, men det kan tidvis være en del kø så vær forberedt. Det er også muligheter for å teste spilleferdighetene sine i en stor arkade med videospill.

Ender med et brak

Sevilla - Feria de Abril - Fyrverkeri

Feria de Abril ender alltid med et brak. Bokstavelig talt. For på den avsluttende søndag ved midnatt, er alle de feststemte gjestene belønnet med et særdeles spektakulært fyrverkeri.