Glem alt om Saint-Tropez - velg Sitges istedet!

Denne vakre regionen i det nord-østlige Spania ligger i den katalanske regionen, like sør for Barcelona. For de som leter etter en morsom pakkereise, men med masser av kultur, natteliv, shopping og ting å se og gjøre, kan det trygt garanteres at en tur til Sitges ikke blir kjedelig.

La oss oppdage Sitges.

Sitges - San Bartolomé i Santa Tecla 

Byen Sitges, som faktisk betyr "siloer" på Katalansk, ligger omtrent 35 kilometer sydvest for den spennende byen Barcelona og blir betjent av flyplassen med samme navn. Lufthavnen bringer feriegjester til området fra hele Europa og resten av verden for å nyte solen, sjøen, sanden, og hva nå de ellers måtte føle for.

Byen har et misunnelsesverdig rykte som en av de beste og mest autentisk kulturelle stedene man kan besøke langs denne delen av kysten og den er kjent for sin årlige filmfestival som tiltrekker både filmelskere og de mange berømte ansiktene vi hele tiden ser på både TV og filmlerretet.

Hvorfor ikke gå på "stjernespotting" i Sitges en kveld? Du vet aldri om du kommer til å støte på noen du har sett på TV, en Hollywodskuespiller eller kanskje din favorittpopstjerne. I Sitges er det helt vanlig å møte dem, og det er bare naturlig og normalt, akkurat som det er i Hollywood, bare uten glamour og glitter!

Ikke bare på film!

Sitges  - Playa Fragata

Rent bortsett fra den berømte filmfestivalen, finnes det massevis av andre spennende ting man kan se og gjøre i Sitges. Faktisk er det så mye, at mange mener et besøk her, uansett ferieformål, vil berike oppholdet betraktelig kulturelt i Katalonia.

For eksempel er det mange som mener at selve Katalonia ikke egentlig er en del av Spania, men en stat eller et land for seg selv. Hvilket det er nærliggende å være enig i også, i og med at Katalonia har sin egen kultur, mat, skikker og ikke minst språk. Katalonikerne har en fantastisk tilnærmelse til mat og drikke, og det finnes drøssevis av spisesteder og barer, hvor man kan ta del i denne gastronomiske opplevelsen.

Det katalonske folket er veldig stolte av sitt "land", og joda, Sitges er i høyeste grad en del av Spania, ingen tvil om det. Hvis du aldri har vært i dette området før, kan du forberede deg på en svært gledelig overraskelse da det garantert finnes noe for enhver smak her.

Absolutt alle er sikret den varmeste velkomst

Sitges - Gay Pride

Sitges er først og fremst et svært vennlig sted. SVÆRT vennlig ......!

Selv om stedet er perfekt for familier og ektepar samt enslig reisende, er Sitges kjent over hele Europa for å være et av de mest homovennlige stedene å tilbringe ferien i, og hvis du selv er av den disposisjon så er det mange flotte homovennlige hoteller , klubber og barer hvor man kan tilbringe en fantastisk uke under den spanske solen!

Sol og moro i Sitges

Det er mange svært gode tilbud å finne under ferieboliger i Sitges, og alt fra flotte villaer til hyggelige byhus og fantastiske leiligheter står til din rådighet for å gjøre et opphold i Sitges så minneverdig som mulig.

Sitges har rikelig med ting å se og gjøre, inkludert:

  • Ikke mindre enn 17 forskjellige strender, både små usjenerte viker og store flate sandstrender.
  • Hyggelige innbyggere, inkludert en del utflyttere fra blant annet England, Sverige og Frankrike.
  • Et sterkt boligmarked, hvilket betyr det er mulig å gjøre gode investeringer her.
  • Hurtig og enkel tilgang fra Barcelonas Lufthavn via gode motorveger.
  • Et fantastisk karneval som begynner i februar og fortsetter gjennom hele mars.
  • Forskjellige festivaler som for eksempel filmfestivalen, jazzfestivalen og diverse homoarrangementer.
  • Gater fulle av alt fra små tapasbarer til store restauranter som serverer alt fra lokale til internasjonale retter.

Uansett hvilken type ferie du er ute etter i år, hvorfor ikke hoppe i festantrekket og begi deg ut i byen for å suge til deg historien, livet, kulturen, glamour, og selvfølgelig, folket.

Velkommen til Sitges!