Skjev i Sitges

Utsikt over Sitges

Sitges er et av verdens mest velkjente feriested for homofile, og de kommer hit i horder for å slappe av og henge ute med hverandre. Litt vel bokstavelig iblant, noe man vil oppdage hvis man tar en tur ned på en av de mange nudiststrendene som Katalonia har å tilby. Sitges blir ofte kalt for den mediterranske juvel, men ofte er det helt andre kronjuveler man får øye på i denne delen av Barcelona provinsen.

Karnevalets dronninger - Carnaval de Sitges

Selv om det ikke utelukkende er en homofil hendelse, er karnevalet i Sitges flamboyant nok til å tiltrekke seg både homofile og lesbiske turister til denne ukeslange festen. På de travleste dagene er det så mange som 300.000 feststemte deltakere i de stappfulle gatene, og i festlighetene deltar det flere ledende dragartister.

Vanligvis holdes karnevalet i februar, og festlighetene begynner normalt på Dijous Gras eller "Fete Torsdag", med Arribo, Kong Carnestoles kjevedroppende ankomst. Det er hovedsakelig to temaparader, Rua de la Disbauxa, eller Debauchery Parade og Rua de l'Extermini, eller utryddelsesparaden. Fiesta fiesta, ingen tid for siesta.

Utuktig og naken - Sitges' homostrender

Sitges - Mort nudiststrand

Det finnes en rekke strender i og rundt Sitges som er både homofile-og lesbiskvennlige. Bare 4 kilometer fra sentrum av feriestedet kommer man til stranden Platja de L'Hjem Mort. Denne bortgjemte viken har ikke noen fasiliteter utover en strandbar.

Platja de las Balmins ligger betraktelig mer sentralt. Den er inndelt i to separate bukter, hvor den ene først og fremst er populær blandt naturistfamilier, mens den andre er definitivt for homofile. Platja la Barra er den største stranden for lesbiske i Sitges området, og som de las Balmins er den også delt i to: en strand for homofile menn og en for lesbiske kvinner.

Den delen av Sitges største strand som utelukkende er beregnet for homofile er Platja de la Bossa Rodona. Med sin beliggenhet foran Hotel Calipolis tiltrekker den seg hovedsaklig veltrente gjester, og her er det flere muskler enn muslinger å se.

Høyt og stolt - Sitges Gay Pride

Sitges - Gay Pride

Rist løs til rytmene av fengende dansemusikk i dette femdagers vanviddet. Da festivalen går av stabelen i juli, innebærer det også en dukkert i Middelhavet, om ikke for å kjøle seg ned fra sommerens varme, så for å avkjøle seg fra alle de varme kroppene.

Det er en åpningsfest som sparker igang festivalen, og man vil neppe være den eneste homofile som er med her. Det hele foregår i en landsbygate som for anledningen er omdøpt til Gay Village. Denne installasjonen overtar feriestedets strandpromenade så lenge festlighetene varer.