Ta en arkitektonisk tur gjennom gatene i Sitges

For å få litt avstand fra strendene, passer det fint med en paseo (spasertur) i Sitges, eller passeig som de sier i Katalonia. Husk fornuftig fottøy da fortauene kan være varierende å gå på, så får du heller spare flipp-floppene til strendene og de høye hæler til de romantiske middagene.

Art attack - Museo Maricel

Sitges - Maricel Palace

Det tidligere Palau Maricel (Maricel Palass) er for øyeblikket stengt for oppussing men er planlagt å gjenåpne i løpet av sommeren 2013. Da man så naturlig nok ikke kan nyte maleriene innenfor kan man alltids nyte eksteriører, som faktisk er et kunstverk i seg selv. Palau Maricel ligger nær strandpromenaden i Sant Sebastiá, i Calle Fonolar, og er med sitt imponerende ytre lett å få øye på.

Maricel Palace har en svært interessant historie. Den amerikanske magnaten Charles Deering begynte oppføringen i 1910, da han ønsket seg et sted han kunne vise frem sin private kunstsamling. Han engasjerte den spanske ingeniøren Miquel Utrillo fra Morlius, og palasset ble oppført på tuftene av et gammel sykehus fra middelalderen. Flere av de opprinnelige bygningsdelene er bevart i den nye konstruksjonen, blant annet de gotiske buene.

Glad og munter - Museu Cau Ferrat

Sitges - Cau Ferrat Museum

En annen turistattraksjon som nylig gjenåpnet, er Cau Ferrat museum. Det ligger rett rundt hjørnet fra Palau Maricel, så heller ikke dette vil du ha problemer med å finne. Ikke ser du dobbelt heller, selv om man kanskje skulle tro det, da museet er inspirert og bygget over samme lest som Palau Maricel.

Eiendommen dateres i sin nåværende form tilbake til 1893. Opprinnelig lå det et lite fiskerhus fra 1400-tallet her, men i 1892 ble eiendommen kjøpt opp av en av Katalonias mest betydningsfulle skikkelser, kunstneren og forfatteren Santiago Rusinol. Rusinol kjøpte også naboeiendommen hvoretter han rev begge og oppførte det som av mange betraktes som hans største mesterverk.

Brostein og traneg smug - Gatene i Sitges

Sitges

Mange av Sitges' gater og fortau er belagt med brosten. Ikke ta sjansen på å ramle ved å gå med enten sko med stiletthæler eller glatte såler. Velg solide joggesko eller støvler som er laget for vandring.

Downtown Sitges - Sitges' gamleby

Sitges - Gamlebyen

Gamlebyen i Sitges er vakkert som et postkortbilde, og nærmest forlanger å bli utforsket i selv de minste kriker og kroker. Søndager er overraskende travle her, da butikkene i motsetning til den nærliggende Barcelona, er åpne denne dagen.

Helgener og syndere - Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla

Sitges  - San Bartolomeu i Santa Tecla

St. Barthlomew kirken og St. Tecla kirken har med sine misunnelsesverdige beliggenheter med utsikt over Meditteranean en dominerene rolle i byens skyline. Lokalbefolkningen kaller det La Punta (punktet), fordi du alltid kan se det fra der du er på Passeig Maritim nedenfor. Plaça de l'Ajuntament er kirkens offisielle adressen.