10 utrolige strender på Costa Verde

Den 345 kilometer lange Costa Verde er Spanias Atlanterhavskyst og begynner allerede oppe i Baskerlandet, og strekker seg hele veien ned til grensen hvor Galicia går over til å bli Portugal. Sjekk ut den grønne kystens strender, som vi i hvert fall satte pris på å besøke.

El Silencio

Playa del Silencio, Asturias 

Ja, det er en gruslagt strand, men ta en kikk på omgivelsene da. Asturias' Cudilleros El Silencio er 330 meter lang og 22 meter bred. Og som du ser på bildet, mer storslått beliggenhet skal man lete lenge etter.

San Lorenzo

Gijon på stranden ved stranden i San Lorenzo, Asturias 

Gijón opprinnelige strand forblir på sitt beste og med sin naturlige skjønnhet utklasser den med letthet de nyere, menneskeskapte strendene. Også dette en strand i Asturia, en region vi kommer til å ser fra i denne vår topp 10 listen. San Lorenzo har også en surfingdel hvis du ønsker å ri noen bølger.

La Vega

La Vega  stranden i nærheten av landsbyen Ribadesella i Asturias 

Når man ankommer denne stranden får man lett assosiasjoner til hvordan Max må ha følt det, da han for første gang ankom Huttetuenes land. Denne strekningen av Asturia viser seg fra sitt grønneste, og det benyttes krøtter og geiter til å trimme gresset på den nærliggende golfbanen, Berbes.

Tapia 

Tapia de Casariego Asturias 

Nyt livet på denne stranden, som er spesielt populær blant de asturianske surferne. Her avholdes blant annet et europeisk surfemesterskap og forholdene er særdeles gode for denne type aktivitet. Riktignok kan bølgene være noe flate om sommeren, og tilsvarende ser man heller ikke mye til den gyldne sanden, hovedsakelig på grunn av alle menneskene som ofte kommer hit.

 

Langre

Cantabria - Langre beach

Denne stranden har fått tilnavnet Lhangri-La, som en hyllest til Shangri-La, og denne Cantabriastranden er virkelig et paradis på jord. Løsriv dere fra virkeligheten et øyeblikk ved å besøke denne stranden som ligger veldig utenfor allfarvei. Den bratte nedstigningen avskrekker mange, men de få som holder ut hele turen ned blir belønnet med en strekning av kysten så isolert at den nesten føles som sin egen.

El Sardinero

Cantabria - Sardinero beach - Santander 

 

En annen Cantabriansk strand, El Sardinero, ligger mye mer tilgjengelig enn Langre. Faktisk ligger den ganske så midt i sentrum av Santander. Så ikonisk er denne stranden, at den har gitt navn til fotballstadionen der de lokale helter, Racing Santander, spiller sine hjemmekamper.

Cuevas del Mar

Cuevas del Mar, Nueva de Llanes - Asturias 

Velkommen til Asturias 'Sea Cave Beach. Grottene er dannet av kraften fra Atlanterhavets bølger, som sakte men sikkert har gnaget seg vei i kalksteinen. Denne kystlinjen er den nærmeste til Picos de Europa, og er en perfekt match til den berømte fjellkjeden rent dramatisk.

Torimbia

Torimbia near to Llanes village in Asturias 

Denne asturianske nudiststranden er én kilometer lang, og ligger knapt 8,5 kilometer fra Llanes. Den eneste parkeringsplassen ligger i nærheten av Torimbia, så man må spasere de siste 500 meterne. Stranden er forholdsvis fri for både stein, tang og tare, og vannet oppfattes derfor som usedvanlig rent.

La Ballota

Playa de La Ballota, Llanes, Asturias 

Den andre av de tre strendene i Llanes, La Ballota, har til og med sin egen lille øy, Islote de Castro, som ligger like utenfor strandkanten. Som de fleste andre godt isolerte strender, er det også her valgfritt hvorvidt man vil ha på seg klær eller ikke.

La Andrin 

Andrin beach, Llanes, Asturias 

 Det er lett å forestille seg hvordan de første pionerene følte det, når man for første gang setter fot på denne flotte stranden i Llanes for aller første gang. Stranden har stilt kulisse til en av de mest suksessfulle spanske filmene på lang tid, El Orfanato (Barnehjemmet), og ettersom den er svært populær blant både bodyboardere og surfere har den også badevakter i de travleste sommermånedene.