De 10 beste spanske feriedestinasjonene du aldri har hørt om

De fleste vet at hovedstaden i Spania heter Madrid, og de fleste har også hørt om Kanariøyene. Men du skal nok være litt i overkant bereist eller interessert i Spania dersom du har hørt om noen av de følgende stedene.

Jaén

Katedralen i Jaen 

Jaén er en høyst uvanlig by, med en helt fantastisk beliggenhet. Byen er omgitt av olivenlunder, og over disse stiger de to majestetiske fjelltoppene Sierra de Jaén og Jabalcuz. Åpenbart det perfekte sted for en andalusisk storbyferie som kan nytes i god avstand fra de mer vanlige feriestedene i Granada, Málaga og Sevilla.

Ribadesella

Ribadesella 

Asturias blir med rette omtalt som et av Spanias mest uberørte områder, og vi ønsker velkommen til det tilnærmet ukjente Ribadesella. En havne- og fiskerlandsby som også er det perfekte utgangspunkt for de som ønsker å utforske det nærliggende Picos de Europa. De fleste som har hørt om byen kjenner den på grunn av Descenso de Sella, en stor internasjonal kanoregatta som arrangeres hvert år i august.

Santillana del Mar 

Santillana del Mar 

Du har bare deg selv å skylde på, hvis du ikke klarer å presse Santillana de Mar inn i timeplanen på ferien i Biscaya. Stedet hvor pilegrimer har stanset opp siden så langt tilbake som forrige årtusen, på sin hellige vandring til Santiago de Compostela. Det ser ikke ut som om byen har forandret seg mye siden de startet, så vær forberedt på en tidsreise tilbake til middelalderen.

Lleida 

Leida 

Hadde det ikke vært for at flyplassen, i motsetning til de fleste andre katalanske byene, hovedsaklig tilbyr uregelmessige flyvninger til Balearene, ville Lleida nok også vært betraktelig mer berømt enn hva den er i dag. Nyt de romantiske kirkene i byen, eller reis ut til de nærliggende Pyreneene for å oppleve snø og dertilhørende aktiviteter. Lleida er også et ideelt reisemål for besøkende med sans for gourmet, da byen kan skilte med den klassiske combo av utmerket lokalt produsert vin og ost.

Mérida

Aqueduct of Los Milagros, Merida 

Så vakkert bevart, at man ikke en gang behøver å lukke øynene for å drømme seg tilbake til den tidligere hovedstaden i det romerske Lusitania. Spesielt ikke hvis man spanderer på seg et besøk i byens amfiteater. I dag regnes Méridas Extremadura som den tredje største byen i området, etter Badajoz og Cáceres.

Abanilla

Abanilla, Murcia - Moros & Cristianos monument 

Moros y Cristianos er en klassisk spansk rett, hvor de røde kidneybønnene symboliserer maurerne, og den hvite risen symboliserer de kristne. Det er også navnet på en festival, som feires til gangs i Murcias Abanilla. En festival som fyller luften med lukten av kruttrøyk og gatene med fargerike parader, en fiesta som hvert år strekker seg fra slutten av april til begynnelsen av mai.

 

Almonaster La RealAlmonaster La Real, Huelva

Denne Huelva landsbyen er mer Andalusisk enn Andalusia, og hele atmosfæren bringer deg tilbake til den tiden da maurerne hersket over det sørlige Spania. Sjekk blant annet ut den berømte moskeen, som faktisk er mer berømt enn Córdobas berømte Mezquita. Hver oktober feirer lokalbefolkningen sitt muslimske opphav med en festival, den kjente Jornadas de Cultura islamica.

 

Montefrio

Montefrio, Granada 

Bor man i Andalusia, men reiser noe lenger øst for Málaga, kommer man til Granadas Montefrio. I de kalde fjellene finner man blant annet kirken Iglesia de la Villa, beliggende på en av områdets høyeste topper. Kirken holder riktig nok ingen gudstjenester lenger, men den inneholder et spennende museum, og ikke minst byr den på en fantastisk utsikt. Etter dem omfattende klatringen kan man lade kreftene i en av de lokale barene ved å bestille Montefrios berømte morcilla, Spanias versjon av blodpudding.

 

Albarracín

Albarracin - Teruel province, Aragon 

En gang i tiden ville du ha funnet Albarracin  i Taifa, da det i sin tid var hovedstaden i dette tidligere mauriske riket. I dag er det en del av Aragon, og grenser mot Castilla. Ta turen opp de bratte trappene for å komme til Plaza Mayor, hvorfra man har en flott utsikt over elven Guadalaviar nedenfor.

Consuegra

Consuegra, Castilla-La Mancha 

Castilla-La Mancha er hjemsted til Consuegro med sine 12 vindmøller. Et besøk her er som å hoppe inn i Cervantes roman om  'Don Quijote. Spesielt med tanke på at den nærsynte Quixote tar feil mellom noen nærliggende vindmøller og noen kjemper, og følgelig ønsker å bekjempe dem, før han blir oppmerksom på sin dårskap av sin lojale tjener Sancho Panza.