Øyhopping på Kanariøyene

Du vil bokstavelig talt være i den syvende himmel, med en tur til Kanariøyene. For alle de sju øyene tilbyr individuelle herligheter. Las Palmas de Gran Canaria og Santa Cruz de Tenerife er felles hovedsteder i det autonome kanarisamfunnet, og tidligere inkluderte de også Las Palma provinsens Fuerteventura, Gran Cananaria, og Lanzarote. Tenerife provinsen består av Tenerife selv, sammen med El Hierro, La Gomera og La Palma.

Tenerife

Tenerife - Basilica de Nuestra Senora de la Candelaria

Med det gamle hovedsetet for læring på La Laguna, der universitetet fortsatt ligger på et høydedrag av Teide, Spanias høyeste fjell, er Tenerife så mye mer enn bare et feriested. Det er den største og mest befolkede av Kanariøyene, og har to flyplasser. Los Rodeos i nord er hovedsaklig brukt til innenlands flyruter, mens Reina Sofia i sør er den syvende travleste flyplassen i hele Spania, og det er der de besøkende fra det spanske fastlandet flyr inn til. Fergene går inn og ut av hovedstaden Santa Cruz de Tenerife og det sørlige feriestedet Los Cristianos.

Fuerteventura

Fuerteventura

 

Det er ikke mye å si om Furteventura, utover at øya har noen av de vakreste strendene du sannsynligvis noensinne kommer til å se, samt en masse geiter, faktisk overlegent mange flere enn det er beboere på øya. Det første hotellet på Fuerteventura åpnet samtidig som øyas eneste flyplass, i 1965. Furteventura er den nest største av Kanariøyene, og kan også nås med ferge fra Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife.

 

Gran Canaria

Roque Bentayga, Gran Canaria

De er laget av noe helt spesielt, folkene på Gran Canaria, og Spania brukte nesten åtti år på å erobre disse spartanerne ute i Atlanterhavet. Ikke overraskende egentlig, når man ser at de innfødte på øya er betraktelig høyere enn sine landsmenn på fastlandet, noe som har med øyas berberiske arv å gjøre. Flyplassen ligger omtrent like langt fra hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria og de andre berømte sørlige feriestedene Playa del Inglés og Maspalomas, og hit tilbys flyreiser fra flere store europeiske destinasjoner. Flere ferger opererer ut fra Las Palmas de Gran Canaria og Agaete Puerto de las Nieves til havnene Cadiz og Santa Cruz de Tenerife.

Lanzarote

Lanzarote, Papagayo

Det er lite negativt å si om Lanzarote. Selv det mest utbygde feriestedet, Puerto del Carmen, er lett å flykte fra, med den isolerte stranden Papagayo (bildet) nærmere enn den ser ut til å være. Øyas eneste lufthavn ligger nær hovedstaden Arrecife, som også er øyas havn, og herfra tilbys fergeruter til Afrika, fastlands-Europa, og de ​​andre Kanariøyene.

La Palma

La Palma landskap    

Besøk La Palmas verdensberømte Observatorio del Roque de los Muchachos i løpet av dagen, og igjen på en astronomitur om natten, for å se Kanariøyene i et nytt lys. Det er mye mer å utforske her, utover bøtte og spade på stranden i La Palma, og på en god kveld er det rundt 3000 stjerner som er synlige med det blotte øye. Nylig ble øya utnevnt til verdens første Starlight Reserve samt Starlight turistmål.

La Gomera

 La Gomera

Som den store overleveren på Kanariøyene, var Parque Nacional de Garajonay, som ble redusert med 18% i fjorårets store ødeleggende skogbranner. Likevel er dette UNESCO World Heritage Site fortsatt hjemsted til trær som har vært der i over 11 millioner år. Som du kan se på bildet, på grunn av det kuperte landskapet må lokalbefolkningen nesten stable åkrene i terrasser over hverandre, hele veien fra Atlanterhavet nedenfor. Det er lettest å nå La Gomera fra Tenerife, enten med fly eller ferge.

El Hierro

El Hierro

Den vestligste av Kanariøyene er også den våteste. Noe som forklarer hvorfor det er en av de grønneste. Det er også en av de mest utilgjengelige. Tenk på en tropisk versjon av vestlandet, som nettopp er våknet opp og finner seg selv beliggende i den vestre enden av Atlanterhavet, i Karibien i stedet for ved Nordsjøen.