De beste LGBT-arrangementene i Spania

Spania er et av de mest liberale landene når det gjelder holdninger til homofile, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, og de viser det gjerne med et stort tilbud om fester og aktiviteter for ”skeive”, – fra hovedstaden Madrid til Kanariøyene.

Dette året ser ut til å være spesielt lovende i denne forbindelse, for i byer og landsbyer over hele landet forberedes det nå fester av alle slag. Uansett hva som er din feriedestinasjon i Spania dette året, kan du ta del i feiringene og gleden.

Musikk, dans, litteratur, sport, utstillinger og aktiviteter vil prege hovedstaden i sommer

1. Madrid Gay Pride

 

Madrid er allerede godt kjent internasjonalt for å være en av de mest åpne og homovennlige byene i Europa. Under feiringene, er Chueca-bydelen og hovedgatene i sentrum vertskap for mange aktiviteter, utendørskonserter og parader.

I den store paraden vil trolig inntil to millioner mennesker delta

Madrids Gay Pride-arrangement er en av de største LGBT-festene i hele Europa og tiltrekker seg over to millioner deltakere fra hele verden. Festlighetene omfatter konserter, aktiviteter og fester, inkludert «høye-hæler-konkurranse», vannkrig, kåring av Mr. Gay Spania og besøk i Chueca-bydelen. Weekenden Gay Pride finner sted, kan du oppleve hvordan Madrid-gatene fylles gatene i Madrid med galskap, underholdning og masse liv.

El Orgullo en Madrid

Et nytt kulturelt tilbud kalt Pride Village ligger i det enorme parkområdet Madrid Rio. Her får deltakerne tilbud om pedagogiske og kulturelle aktiviteter som passer for hele familien. Madrid Pride er godt egnet for både barn og voksne, så om du planlegger en familieferie til Spania, så vurder å sette dette arrangementet opp på listen over aktiviteter dere ønsker å få med dere.

 

2. Barcelona Gay Pride

Gay Pride i Barcelona

Selv om dette arrangementet ikke er like stort som Madrid Pride, er det det største LGBT-arrangementet ved Middelhavet og noe du ikke må gå glipp av om du leier en feriebolig i Barcelona. En tale markerer starten på feiringene på Plaça Universitat som ligger like ved der Barcelonas Eixample-distrikt starter.

Havnen i Moll de la Fusta er også vertskap for alle slags LGBT-fester og aktiviteter under denne byfesten. Hele byen tar til gatene under paraden gjennom den katalanske hovedstaden som starter på Plaza España og fortsetter ned en av Barcelonas hovedgater – Avenida del Paral lel – til den når havnen. Store flåter, regnbueflagg og mer enn 20.000 mennesker i alle aldre og med ulike seksuelle orienteringer deltar i dette arrangementet og søker å øke bevisstheten rundt LGBT-samfunnet og kjempe for likestilling.

 

3. Sitges Gay Pride

Sitges Gay Parade

For folk som elsker strender, er Sitges´ Gay Pride perfekt og noe du ikke må gå glipp av. Den vakre strandbyen Sitges er hjemsted for et LGBT-arrangement som har fortsatt å vokse siden det første arrangementet. Begivenheten tiltrekker seg tusenvis av mennesker som kommer for å feire og glede seg over konserter, DJ-sesjoner og moteshow.

Den viktigste begivenheten under Sitges´ Gay Pride er paraden som finner sted langs strandpromenaden. Her møter du internasjonalt kjente DJ-er, artister, flåter og tusenvis av tilskuere, noe som gjør denne paraden til en av de beste festivalene ved Middelhavet og en opplevelse du ikke bør gå glipp av om du ferierer i Sitges i år.

 

4. We Pride-festivalen i Madrid

We Pride Festival

We Pride-festivalen som også finner sted i Madrid, er en av de største homofile begivenhetene i verden. Det er en unik opplevelse som kombinerer den beste elektroniske musikken med alle typer kunstneriske uttrykk, fra musikk og dans til spennende dekorasjoner og visuelle effekter. Arrangementer finner sted på ulike steder over hele byen og tiltrekker seg tusenvis av unge mennesker hvert år. Dette handler om 10 dager med fullstendig galskap, frihet og farge.

 

5. Velvet på Ibiza

Velvet er en levende arrangement for kvinner som arrangeres på et privat feriested på Ibiza. Det spenner over fire dager og netter med bassengfester, klubbkvelder, musikk, sol, strand og sport. Denne helgen skal fremme glede, moro, vennskap, ny kjærlighet og liv – alt sammen med sol og sangría!

 

6. Delice Dream Spring Break i Torremolinos

Delice Dream i Torremolinos

Det er mange morsomme aktiviteter og begivenheter som foregår gjennom denne festuken, inkludert Mister Delice Dream-konkurransen, "Olympiske leker", strandfester og bassengfester som alle byr på de beste europeiske DJ-ene. Torremolinos er det perfekte, homofilvennlige stedet å bo under dette arrangementet. Byen er full av homoklubber, barer, badstuer og strender og kan skilte med varmt hav og varm sol.

 

7. Maspalomas Gay Pride på Gran Canaria

 

Maspalomas Gay Pride finner sted på Europas homofile paradisøy, Kanariøya Gran Canaria. Nesten 10.000 deltagere fyller gatene i Maspalomas i løpet av de ti dagene festlighetene varer. Her er det flust med show, parader, bassengfester og båtturer.

 

8. ARN Culture Pride på Tenerife

Gay Pride i Spania

ARN Culture Pride arrangeres på Tenerife. Denne festivalen ble skapt for å forene verdens ulike kulturer med næringsliv og LGBT-samfunnet.

I løpet av fem dager vil Arona vise kultur i forskjellige former som konserter, utstillinger, litterære konferanser og en filmserie som alle feirer seksuelt mangfold. Alan Turing-premier vil også deles ut på denne festivalen. Det er priser som anerkjenner de mest fremragende personlighetene innen dataverdenen.

 

9. Wonder Gay Festival i Torremolinos

 

Wonder Gay Festival er et av de beste homofile arrangementene som finner sted om sommeren på Costa del Sol. Arrangementet tiltrekker seg tusenvis av gutter og jenter fra Madrid og andre steder ned til de vakre strendene på Costa del Sol. I sju dager kan du oppleve ville fester og internasjonale DJ-er.

 

10. Circuit Festival i – Barcelona 

Barcelona Circuit

Barcelona Circuit Festival har bare ett mål: Å gjøre denne sommeren til den beste i livet ditt. Dette er et av de største sommerarrangementene i Europa, med mer enn tjue forskjellige fester og med inntil 70.000 mennesker. Det gjør Barcelona til hovedstad for LGBT om sommeren.

 

Arrangementet er fullt av fritidsaktiviteter, kultur, sport og pride-aktiviteter. I tillegg til at de beste sesjonene med internasjonale DJ-er, er det også en utrolig vannfest i Illa Fantasia-badeland.

 

Under The Girlie Circuit Barcelona – den største lesbiske festivalen i Europa – forventes det at mer enn 10 000 tilskuere vil delta i denne utgaven av festivalen som finner sted forskjellige steder over hele Barcelona.

 

11. LesGaiCineMad i Madrid

LesGaiCineMad

Denne festivalen ble skap med formålet om å produsere og vise lesbiske-, homofile- og transseksuelle-filmer, kortfilmer, dokumentarer og videokunst. År etter år har festivalen økt i popularitet og blitt et kjent navn innenfor LGBT-miljøene.

Rundt 12.000 mennesker forventes å delta på årets festival der filmer vil bli vist og debattert mellom gjesteforelesere og publikum.

 

12. Maspalomas Fetish-uke på Gran Canaria

Maspalomas Fetisj-uke

 

Maspalomas Fetish-uke blir arrangert på nytt i år. Dette er en årlig begivenhet for folk som elsker fetisj. Arrangementet finner sted i Yum-kjøpesenteret på Gran Canaria og inkluderer en rekke tema-fester der deltakerne kler seg i alt fra lær, til kjettinger og undertøy.

Det er et av de mest vågale fetisj-festene i Spania, og mange vil nok la seg overraske. Programmet omfatter DJ-sesjoner, pornoshow, kunstutstillinger med fetisj-kunst, bassengfester og mer. I tillegg tiltrekker sola og det gode været på Kanariøyene i oktober seg tusenvis av mennesker ut til øyene og er et av de mest populære feriemålene i verden.

 

13. MadBear – i Madrid

MadBear i Madrid

 

Sammen med de første langhelgene i desember – puentes– blir den internasjonale MadBear-festivalen på nytt arrangert i Madrid. Denne begivenheten hilser alle «bamser», jegere, lubne og beundrere av alle disse gruppene velkommen. Moroa starter på dagen og fortsetter til langt ut på natten med spesielle middager og fester i forskjellige badstuer i hele Chueca-området, og Mister Madbear 2021 vil bli kåret.

Hvis du ikke vil vente helt til desember, finnes det alltid MadBear-strandfester i Torremolinos i august. Festival-gjengere kan glede seg over båt-, basseng- og strandfester og selvfølgelig alle mennene på Costa del Sol.

 

14. We Party New Year Festival i Madrid

We Party i nyttårshelgen i Madrid

Madrid er vertskap for de største LGBT-arrangementene både sommer og vinter, We Party-nyttårsfestival er det største homofile vinterarrangementet i Europa. Det spenner over sju netter med non-stop-fester og tiltrekker seg nesten 20.000 mennesker som ønsker å ta farvel med det gamle året i landets hovedstad.

 

Festen arrangeres i slutten av desember og inneholder sesjoner med noen av de beste internasjonale DJ-ene, show av alle slag og dusinvis av dansere som kvikker opp atmosfæren på festene. Uten tvil er dette et paradis for moro og den beste kommersielle musikken. Hvilken bedre måte å ta farvel med det siste året enn å omgi seg med de kjekkeste mennene og den beste energien i et av de sprøeste partiene i Madrid?

 

Det er mange LGBT-Pride-arrangementer som organiseres over hele Spania og som feirer friheten og integreringen av seksuelt mangfold. Takket være Spanias åpenhet og liberalisme er arrangementene svært populære og har fått stadig berømmelse, popularitet og internasjonal anerkjennelse.

 

Det beste av alt er at arrangementene er åpne for allmennheten. Så uansett din egen seksuelle legning, er du velkommen til å være med på feiringen og være fri.

 

Anbefalt lesning: