De beste LGBT-arrangementene i Spania i 2019

Spania er et av de mest liberale landene når det gjelder synet på homofile, lesbiske, biseksuelle og transpersoner og viser det gjerne med et stort tilbud på fester og aktiviteter for ”skeive”.

 

I 2019 ligger an til å bli spesiell, for over hele landet forberedes det fester av alle slag med både humør og glede og mer seriøse arrangementer. Derfor, uansett hva som er din feriedestinasjon i Spania, fra Madrid til Gran Canaria, her kan du lese les mer om de viktigste homoarrangementene dette året:

 

1. Madrid: Gay Pride

 

Madrid er allerede godt kjent internasjonalt for å være en av de mest åpne og homovennlige byene i Europa. Under feiringen av Gay Pride, er Chueca-bydelen og hovedgatene i sentrum vertskap for mange aktiviteter, utendørskonserter og parader. 

 

I den store paraden vil trolig inntil to millioner mennesker delta

Madrids Gay Pride-arrangementet er en av de største LGBT-festene i hele Europa og tiltrekker seg over to millioner deltakere fra hele verden. Festlighetene går over seks dager med konserter, aktiviteter og fester, inkludert en høye-hæler-konkurranse, vannkriger, kåring av Mr. Gay Spania og besøk i Chueca-bydelen – Madrids homo-område. I 2019 vil arrangementet finne sted fra 27. juni til 7. juli, og disse dagene fylles gatene i Madrid opp  Den helgen selve Pride Parade finner sted fylles gatene i Madrid med farger, underholdning og mye liv.

 

Et nytt kulturelt uteområde kalt Pride Village ligger i det enorme parkområdet Madrid Rio. Her vil deltakerne få tilbud om mange typer pedagogiske og kulturelle aktiviteter som passer for hele familien. Madrid Pride er godt egnet for både barn og voksne, så om du planlegger en familieferie til Spania, så sett dette arrangementet opp på listen over aktiviteter dere ønsker å få med dere.

 

I år er det 42 år siden det første Pride-arrangementet i Spania

2. Barcelona Gay Pride

 

Nå er datoene for dette arrangementet i 2019 offentliggjort. Selv om dette arrangementet ikke er like stort som Madrid Pride, antas Barcelona Pride 2019 å bli den største LGBT-begivenheten ved Middelhavet. Dette er et arrangement du ikke må gå glipp av om du er i Barcelona-området. Festlighetene starter 22. juni, med en seremoni i Plaça Universitat som ligger like ved der Barcelonas Gaixample-distrikt begynner.

 

Fra lørdag 22. til lørdag 29. juni, vil Moll de la Fusta være vert for alle typer LGBT-feiringer og -aktiviteter. 29. juni trekker hele byen ut på gatene for å se den store Pride Parade som starter på Plaza España og fortsetter ned en av Barcelonas hovedgater – Avenida del Paral·lel – og ned til havnen. Store flåter, regnbueflagg og mer enn 20.000 mennesker i alle aldre og med ulike seksuelle orienteringer deltar i dette arrangementet som forsøker å øke bevisstheten rundt LGBT og kjempe for økt likestilling.

 

Gay Pride Barcelona

 

3. Sitges Gay Pride

 

For folk som elsker strandlivet, er Sitges Pride 2019 perfekt. Dette er en festival som har vokst jevnt og trutt gjennom åtte år. Årets utgave arrangeres mellom 1. og 10. juni og tiltrekker seg tusenvis av mennesker som kommer for å feire og oppleve konserter, DJ-sesjoner og moteshow.

 

Den viktigste begivenheten under Sitges Pride er paraden som finner sted langs strandpromenaden. Selv om programmet ikke er endelig bekreftet, må du regne med at internasjonale DJs og inviterte kunstnere dukker opp.

 

I tillegg gjør 26 flåter og tusenvis av deltakere denne parade til en av de beste festivalene ved Middelhavet denne sommeren, og dette er et must for deg om du er på ferie i Sitges i år.

 

Sitges Gay Parade

 

4. Velvet – Ibiza

 

Velvet er et levende arrangement der bare kvinner får delta. Festlighetene finner sted på et privat feriested på Ibiza. Det er femte gang denne festen arrangeres, og årets utgave går fra 7. til 12. mai. I løpet av fire dager og netter blir det bassengfester, klubbkvelder, musikk, sol, strand og sport. Denne lesbiske weekenden har som mål å  fremme glede, vennskap, ny kjærlighet og liv med god hjelp og energi fra sol og sangria!

 

5. Delice Dream Spring Break – Torremolinos

 

I 2019 arrangeres den 9. utgaven av Delice Dream Spring Break i Torremolinos på Costa del Sol, mellom 27. april og 5. mai. Regn med mange morsomme aktiviteter og arrangementer gjennom hele uken, inkludert Mister Delice Dream 2019-konkurransen, "Olympiske leker", strandfester og bassengpartier med de beste europeiske DJ-ene. Torremolinos er et perfekt homovennlig sted å bo under dette arrangementet, for byen er full av homseklubber, – barer, badstuer og strender, og kan skilte med varmt hav og varm sol.

 

6. Maspalomas Gay Pride - Gran Canaria

 

Den 18. utgaven av Maspalomas Gay Pride vil finne sted i Europas homoparadis på Gran Canaria. Nesten 10.000 deltakere fyller gatene i Maspalomas i løpet av de ti dagene festlighetene pågår med show, parader, bassengpartyer og båtturer. Arrangementet finner sted fra 2. mai til 12. mai.

 

7. ARN Culture Pride i Arona på Tenerife

 

I 2019 vil den tredje utgaven av ARN Culture Pride bli arrangert på Playa de las Americas-stranden i Arona på Tenerife. Denne festivalen ble født med tanke på å forene verdenskultur, næringsliv og LGBT-fellesskapet.

 

I løpet av fem dager vil Arona by på ulike former for kultur som konserter, utstillinger, litteraturkonferanser og filmfremvisninger som alle handler om seksuelt mangfold. Dessuten vil Alan Turing-prisen, oppkalt etter den kjente britiske og homofile vitenskapsmannen som var en pioner innenfor informatikk, bli delt ut.

 

Gay Pride i Spania

8. Wonder Gay Festival – Torremolinos

 

Wonder Gay Festival er en av de beste homsearrangementene som foregår om sommeren på Costa del Sol. Tidspunktene er fortsatt ikke endelig spikret, men det er ventet at festivalen finner sted i juli, midt på sommeren. Arrangementet tiltrekker seg tusenvis av mennesker fra Madrid og mange andre steder, og folk drar i flokk ned til de vakre strendene på Costa del Sol for å feire og feste seks dager til ende med internasjonale DJ´er på programmet.

 

9. La Troya – Ibiza

 

En av de mest populære sommerfestene på Ibiza er La Troya, kjent for sin eksplosive blanding av glede og galskap, med gogo-dansere på høye plattformer, DJ-økter med en atmosfære av ren ekstravaganse og overflod. Feiringen går over en uke og er blitt en av de mest dristige festene i Spania.

Fortsatt er ikke alle detaljer rundt La Troya 2019 klare, men som vanlig kan vi nok regne med så stor bredde i forestillinger, drama og arrangementer at alle vil finne noe de liker.

 

La Troya på Ibiza

10. Circuit Festival – Barcelona

 

Barcelona Circuit Festival har bare ett mål: Å gjøre denne sommeren til den beste i livet ditt så langt. Dette er en av de største sommerbegivenhetene i Europa, med mer enn tjue forskjellige fester og opptil 70.000 mennesker, som til sammen gjør Barcelona til LGBT-hovedstaden i sommermånedene.

 

Årets arrangement vil bli avholdt fra 8. til 18. august og vil være fylt med aktiviteter, kultur og sport. I tillegg til at de beste internasjonale DJ´ene deltar, arrangeres det også utrolige vannfester i badelandet Illa Fantasia de Vilassar de Dalt som i fjor samlet flere enn 8.000 personer.

 

Barcelona Circuit

I august arrangeres også den 12. utgaven av Girlie Circuit Barcelona – den største lesbiske festivalen i Europa. Det er ventet at mer enn 10.000 jenter deltar i denne utgaven av festivalen som finner sted på forskjellige steder i Barcelona.

 

11. LesGaiCineMad – Madrid

 

Når høsten kommer, arrangeres den 24. utgaven av LesGaiCineMad-festivalen. Denne festivalen ble skapt med formålet å vise lesbiske-, homofile- og transseksuelle filmer, kortfilmer, dokumentarfilmer og videokunst. År for år har festivalen økt i popularitet og blitt et kjent navn innen LGBT-fellesskapet.

 

Rundt 12.000 personer forventes å delta på denne festivalen som arrangeres fra 25. oktober til 11. november. Etter framvisningen av filmer blir det debatter med inviterte gjester og publikum.

 

LesGaiCineMad

12. Maspalomas´ fetisj-uke på Gran Canaria

 

Fra 4. til 13. oktober arrangeres Maspalomas´ fetisj-uke. Dette er en årlig begivenhet for alle som elskere fetisjisme. Arrangementet finner sted i Yumbo-kjøpesenteret på Gran Canaria og omfatter en rekke temafester der deltakerne gjerne stiller i klær av lær, med kjeder eller undertøy.

 

Det er en av de mest dristige fetisj-festene i Spania. Programmet inkluderer DJ-økter, pornografiske show, fetisj-kunstutstillinger, bassengpartier og mye mer. I tillegg tiltrekker solen og det gode været på Kanariøyene i oktober tusenvis av mennesker til øyene som er et av de mest attraktive reisemålene i verden.

 

Maspalomas´ Fetisj-uke

 

13. MadBear – Madrid

 

Fra 4. til 10. desember – samtidig med den første ”puente” i desember (langhelg) – arrangeres den 19. internasjonale MadBear-festivalen i Madrid. I år vil det være ruter gjennom de beste miljøene for ”bjørner” og folk som liker slike typer. I tillegg vil festene fortsette om natten med spesielle former for servering i forskjellige badstuer i Chueca-området. Hvem sier det er kaldt? Som en avslutning på festivalen blir årets Mister Madbear kåret. Det kommer ikke til å mangle sterke og attraktive menn her!

 

Hvis du ikke vil vente til desember, er det også en MadBear Beach-festival som finner sted i Torremolinos i august, Mad Bear Beach. Årets utgave omfatter båtfester, basseng- og strandfester, og her finner du trolig de største og kraftigste mennene på hele Costa del Sol.

 

MadBear i Madrid

 

14. We Party New Year Festival 2018/19 – Madrid

 

Om Madrid om sommeren er den udiskutable LGBT-hovedstaden, ligger ikke vinteren langt etter, for nyttårsfesten i byen er den største homofile vinterhendelsen i Europa. Den går over sju netter uten stans og tiltrekker seg nesten 20.000 mennesker som ønsker å si farvel til det gamle året i landets hovedstad.

 

Arrangementet avholdes i slutten av desember og byr på noen av de beste internasjonale DJ´ene, dans og oppvisninger. Det er uten tvil et sted for glede og den beste musikken. Hvilken bedre måte kan du si farvel til det gamle året på enn når du er omgitt av de vakreste mennene og den beste energien i en av de mest sprø partyene i Madrid.

 

We Party nyttårsselskap i Madrid

 

Det er mange LGBT-arrangementer som organiseres over hele Spania og som feirer friheten og seksuelt mangfold. Takket være Spanias åpenhet og toleranse, blir disse arrangementene stadig mer vellykkede og har fått en bred popularitet og internasjonal anerkjennelse. Best av alt er at de er åpne for alle. Uansett din seksuelle legning eller orientering er du velkommen til å delta i feiringene og føle deg fri.

Leilighet i Playa Honda Lanzarote

 • 1 soverom
 • 2 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 1 Toalett
 • 55 m² innendørs boligareal
 • Wi-Fi
 • Felles basseng
 • Balkong
 • Solsenger
Id: 68986 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 3 400 - 4 858/uke NOK 486 - 759/natt Vis detaljer

Villa i Sant Miquel de Balansat

 • 7 soverom
 • 14 sengeplasser
 • 6 badeværelser
 • 1 Toalett
 • 300 m² innendørs boligareal
 • Wi-Fi
 • Privat basseng
 • Satellitt
 • Grill
Id: 41015 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 61 885 - 114 566/uke NOK 8 841 - 16 367/natt Vis detaljer

Villa i Nerja

 • 2 soverom
 • 4 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 85 m² innendørs boligareal
 • 30 m² terrasse
 • Privat basseng
 • Wi-Fi
 • Terrassemøbler
 • Solsenger
Id: 55433 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 4 169 - 13 692/uke   Vis detaljer
X
Vinn et gavekort på €750!
Abonnér på vårt nyhetsbrev og vinn 750€ til din neste ferie i Spania.


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her