Fem fantastiske spanske fjell

Trives du i høyden? Hvis så, sjekk ut Spanias fjellområder. De er perfekte for klatring, vandring og fantastiske utsikter.

Monte Larrun

Larrunfjellet, i de vestlige Pyrineene 

Kjent som La Rhune i Frankrike, finner du dette 905 meter høye fjellet på den fransk / spanske grensen. Faktisk brukte franske tropper det til å falle tilbake på når de ble angrepet av Wellingtons styrker i det 19. århundres krig Peninsular. Til liten nytte, da "Jernhertugen" feide forbi dem på sin triumferende marsj mot Paris.

På den andre siden av de vestlige Pyreneene, har Larrun lenge hatt en plass i de baskiske hjerter. Dette var hjemmet til den mytiske nihalede slange, Lehen Sugea, som la ned hele skoger. En tur opp til toppen av fjellet og ned igjen, tar rundt tre og en halv time.

Monte Naranco

Oviedo, Asturias - St Mariakirken ved Narancofjellet 

Syklister vet at de nærmer seg målstreken når de kikker opp og ser Iglesia de Santa María del Naranco foran seg. For denne kirken, bygget i bunnen av bakken ved Oviedos Naranco fjellet, markerer slutten på både Subida al Naranco og Vuelta a España løpene. Fjellet er 634 meter høyt, og dette grønne og hyggelige landskapet er perfekt for utendørs servering.

Her er også et tilrettelagt piknikområde, med lekeplass for barna, og statuen The Sacred Heart of Jesus kikker ned på Oviedo som ligger nedenfor, litt på samme måte som statuen i Rio de Janeiro.

Monte Teide

Tenerife - Teide

Mange blir overrasket når de oppdager at det massive fjellområdet Iberian Peninsula ikke inneholder Spanias høyeste fjell, men at det faktisk ligger på Kanariøyene. På Tenerife, for å være helt nøyaktig.

På Tenerife ligger nemlig det 3.718 meter høye Teide, som man kan bestige ved hjelp av kabelbanen, som bringer deg nesten hele veien opp toppen. Riktignok trenger man en tillatelse for å bestige de siste 200 metrene opp til toppen av den ofte snedekte toppen.

Monte Camba

Sotres - Picos de Europa, Asturias

 

Med sin beliggenhet i Asturiass Picos de Europa nasjonalpark, er Sotres en herlig landsby. Det er også et flott utgangspunkt for å nå Cambafjellet. Og hvis du føler deg spesielt eventyrlysten, vil du kanskje følge den vanskelige indianerstien til Tielve.

Monte Perdido

Monte Perdidotoppen i Ordesadalen, Pyreneene, Huesca, Aragón

Et fjell i Pyreneene, ved navn Mont Perdu, kan fra fransk oversettes til Lost Mountain, det tapte fjell. Dog ligger den 3335 meter høye toppen på spansk jord, nord for Aragon Huesca-provinsen, i Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido.

Den tredje høyeste fjellet i Pyreneene, beskrevet av den franske botaniker og geolog Louis Ramond de Carbonnières Monte Perdido som "den vakreste kalksteintoppen i Europa". Det er absolutt fotovennlig, og du vil ikke ha noen problemer med å finne gode motiver i dette fjellet.