Fem flotte fotturer på Picos de Europa

En fottur i det relativt ukjente Picos de Europa gjør at du føler deg som litt av en pioner. Det er vanskelig å motstå lysten til å plante flagget i det som virker som å være ubefordret jord, så her kan man virkelig skjemme bort seg selv med å vandre inn i en fremmed verden. Enten du begynner turen i Asturias, Cantabria, eller Castile y León.

Cares Gorge

Asturias, Picos de Europa, Cares gorge

Har du sansen for dype kløfter og raviner? Da kommer du garantert til å forelske deg i den 12 kilometer lange Cares Gorge, Garganta de Cares, stien. Den har to steder man kan begynne fra, enten i nord, i Asturias' Poncebos, eller i det mer sydlige Cain, i Castile y León.

Du skal beregne rundt tre og en halv times vandring på turen, og så kommer all den tiden du blir stående og måpe over utsikten i tillegg. Spesielt når du kommer til den gamle vedlikeholdsveien som er hugget ut i den stupbratte fjellsiden.

Fuente Dé

Asturias, Fuente De, Picos de Europa

En rundløype som begynner med en kabelbanetur nær Potes i Cantabria. Denne bringer deg 762 meter (2500 fot) opp fra det opprinnelige startpunktet. Følg deretter PR-PNPE.24 aka Ruta de los Puertos de Áliva. Men i stedet for å følge den nedadstigende ruten mot Espinama, ta heller det sporet som går på høyre side for å komme inn på en sløyfe som går tilbake til Fuente Dé.

Jermoso Traverse

Asturias, Picos de Europa, Collado Jermoso

Denne turen er forbeholdt de mer øvede vandrerne, da den varer over to hele dager gjennom de mest utilgjengelige områdene av Picos de Europa. Et godt utgangspunkt er å klatre opp fra Cordiñanes i Castile y León til Peña del Porracho. Det er en krevende tur før man ankommer Cantabria's Fuente Dé hvor det hele går over i en rolig avslutning.

Lagos de Covadonga

Asturias - Covadonga, Ercina lake - Picos de Europa

Disse to innsjøene, Lagos Enos og Ercina, ligger som to skinnende lysekroner midt i hjertet av Picos de Europa. Turen rundt er på omtrent fem kilometer og tar rundt to timer å gå. Men da er ikke alle pausene hvor man bare står og beundrer utsikten iberegnet. Et spesielt populært utsiktspunkt er Mirador Entrelagos, en liten topp i mellom de to sjøene.

Macizo Central de Picos

Picos de Europa, Macizo Central, Naranjo de Bulnes

Dette sentrale massivet huser Picos de Europas høyeste topp, Torre de Cerredo. Med sine massive 2648 meter (8688 fot), er det ikke for dem som lider av høydeskrekk. Men det er ypperlig for fjellgeiter, hvis melk bidrar til produksjonen av den karakteristiske Queso de Cabrales, en pikant blåmuggost.

Det bratte terrenget er også tilholdsted for chamoisen, en art som synes å være en slags antilope-geit hybrid. Hvis du ser en, eller mer presist hvis den ser deg, vil det trolig bli i det den suser forbi deg med en hastighet på opp til 31 mph (50 kmt). Løping er ikke det eneste de er gode til, de kan også springe 2 meter rett opp i luften.