Spanske storbyer: Topp 6 når det gjelder mat, drikke og uteliv

Hvordan er din perfekt ferie? Om det er å utfordre smaksløkene, slappe av i en bar eller slippe deg løs på dansegulvet, trenger du ikke lete mer. Vi viser deg storbyene i Spania som innfrir dine ønsker. Utforsk kjente steder i hver by, fra brunsjsteder til nattklubber - som passer for både tykke og tynne lommebøker.

 

Valencia

 

Valencia har mye å tilby kulturelt, og som Spanias tredje største by har den godt etablerte steder for mat, drikke og uteliv. En av de mest imponerende stedene er L'Umbracle, som ligger inne i Kunst- og vitenskapsbyen. Nyt en cocktail i den tropiske hagen under stjernene. Hvis drinken etterhvert får deg i humør til å dra på et utested, så husk at Mya nattklubb ligger rett ved siden av. Denne klubben er kjent for å være midtpunktet for nattelivet i Valencia. Andre kjente klubber i byen er Barraca, La3 og Le Premier.

 

Valencia by har tatt utfordringen om å servere ”hjemmebrygget øl” fra lokale mikrobryggerier. Olhöps-gruppen ønsker å fremme ølkulturen i Valencia – besøk deres bryggeri i Calle Sueca 21 eller i deres H2ÖL-øllaboratorium i Calle Carlos Cervera 22. For dem som vil smake på tradisjonelle tapas, dra til El Laboratorio på Plaza L'Escolania de la Mare.

 

El Negrito tiltrekker seg glad ungdom og er en av Valencias kuleste ”hangouts”, særlig om sommeren når besøkende inntar den store uteserveringen. Andre hot spots er Hawaika og Radio City.

 

Dersom gastronomi er hovedfokuset når du drar på ferie til Spania, har Valencia mye å tilby. Finn en feriebolig i Ruzafa-området som nå er det mest trendy området i Valencia – full av kaffebarer, bakerier, barer og restauranter med uteservering, samt kunstgallerier og indie-klesbutikker. For deilige pizzaer og et glass vin i et morsomt, uformelt miljø, dra til La Finestra. For dem som ønsker en burger, er The Black Turtle en favoritt med en meny også for veganer og cøliakere.

 

Den berømte risretten paella kommer fra Valencia-regionen. For å smake på en av de mest autentiske oppskriftene, bør du bestille bord på Casa Carmela som ligger på stranden. Vegetarianer vil bli bortskjemt dersom de velger Restaurante Copenhagen som tilbyr middelhavsmat med en moderne og kreativ vri. Hvis du er ute etter noe mer hot og spicy, er den beste meksikanske restauranten i byen Taqueria La Llorona.

 

En av de beste frokoststedene er Dulce de Leche, som serverer deilig frokost og brunsj - fra frisk frukt og yoghurt til ulike bakverk og kake. Eller prøv amerikanske pannekaker på La Mas Bonita. For folk som elsker kaffe er Bluebell stedet, og Federal Café om du liker Egg Benedict.

 

Lloret de Mar

 

Lloret de Mar er et festparadis på grunn av sitt store utvalg av klubber. De mest kjente er Disco Colossos og Disco Tropics, begge har en livlig atmosfære og topp DJ´er på scenen. Andre populære nattklubber er Disco Londoner, Disco St., Trop og Disco Moef Gaga.

 

For deg som søker en cocktailbar i Lloret de Mar, har du mange valg. Bar Room, Tequila 85, den polynesiske baren Hula Hula, Blue Bar, Shake Café og 3Monkeys byr alle på en morsom og livlig atmosfære og serverer deilige cocktailer. Hvis du heller foretrekker en kald øl, kan du dra til den tradisjonelle sportsbaren El Pub Lloret.

 

Prøv et utvalg av Spanias tradisjonelle risretter som paella eller fideua - en pastarett på Al Freskito eller spis tapas ved sjøen på La Cantina. El Jardin er en annen typisk spansk restaurant – stilig innredet – som serverer det beste av spansk mat. Spis med havutsikt på Atics La Carpa eller prøv deilig sjømat på Can Tarradas.

 

Ibiza

 

Når folk tenker på fest og Spania, dukker alltid Ibiza opp på grunn av sitt rykte som party-øya. De mest populære områdene for festløver på Ibiza er Playa d'en Bossa (østkysten), San Antonio (vestkysten) og Ibiza by.

 

Her er noen av klubbene der du kan feste hele natten lang; Amnesia, Space, Bora Bora, Privilege, El Divino, Es Paradis, Usuahia, Moma, Pachá, Ocean Beach, DC-10, Destino, Eden og Heart. Øya er også vertskap for verdensberømte DJ´er gjennom hele sommeren og på forskjellige steder - fra Karl Cox til Martin Garrix. En ferie på Ibiza gir deg den ultimate festopplevelsen og gode sjanser for å se din favoritt-DJ i aksjon.

 

Ibiza har mange bohemlignende barer, kafeer og restauranter, Kumharas strandbar har en stor utendørsterrasse og en avslappende og kul atmosfære som er ideell for å nyte de berømte Ibiza-solnedgangene. La Bodega er en av Ibizas mest pittoreske steder for vin og tapas. Stedet ligger i gamlebyen og er en livlig, men koselig bar.

 

En av de mest trendy stedene for god mat er La Cava Ibiza, som har en sofistikert og kosmopolitisk setting og som serverer et utvalg av mat og moderne tapas, samt en rekke egne vermouth.

 

Cocktails er en spesialitet på Bambuddha - en vakkert dekorert asiatisk bar og restaurant. Andre anbefalinger er Dunes Ibiza - en livlig, fargerik bar og Ibiza Rocks - et førsteklasses sted på stranden der du kan nyte forfriskninger langt inn i natten.

 

Bortsett fra å være den "kule" partyøya i Spania, tilbyr Ibiza også noen av de mest trendy stedene å spise. Mange utesteder er nå tilrettelagt for spesielle kostbehov og eksperimenterer med en rekke ingredienser. Passion Café serverer et ypperlig utvalg av frokoster og lunsjer, inkludert deilige salater, kaker, juice, smoothies og pannekaker - alt laget av organiske ”fair trade”-ingredienser. For mer tradisjonelle spanske retter, er en av de mest romantiske og fasjonable utestedene på Ibiza La Brassa. Her kan du spise under et teppe av blomster dekorert med lys og hengende krystaller.

 

Barcelona

 

Barcelona by tilbyr natteliv for både tynne og tykke lommebøker. To av de største og beste stedene er Sala Razzmatazz og Pacha med sine regelmessige liveopptredener og tilreisende DJ´er. La Terraza er blitt kåret som en av de mest trendy klubbene i Barcelona og har en unik setting og beliggenhet på fjellet Montjuic. Den store utendørsserveringen er innredet i tradisjonell spansk landsbystil. Andre steder å feste i Barcelona er Jamboree Dance Club for hiphop, Elrow, Shôko, Club Otto Zutz, R33, Opium, Sala Apolo, Input og Moog for techno-musikk.

 

For å varme opp eller ta en uformell drink, kan du besøke noen av Barcelonas berømte Vermouth-barer som Gran Bodega Saltó, Colibrí og Jai-ca. For cocktails, ta en stans  Rubi eller Mint - to gode mojito-steder som begge ligger i det kunstneriske nabolaget El Born.

 

Cava stammer opprinnelig fra regionen Catalonia, og på La Champagneria koster et glass cava litt mer enn € 1, en flaske bare litt over € 5. En eksentrisk cocktailbar som ligger i hjertet av Vila de Gracia-distriktet, er El Ciclista – et hipt og unikt dekorert sted med sykkelhjul som bord.

 

En av de beste stedene i Barcelona for å spise frokost eller brunsj er Milk med en moderne meny og avslappet atmosfære. For en sunn frokost er Brunch & Cake et utmerket valg og serverer noe som ligner en regnbue servert på en tallerken. På samme måte er Flax & Kale Tallers den første "flexitarian"-restauranten i Barcelona - en av de mest stilfulle og elegante matstedene i byen. 80% av menyen er plantebasert! Pass på å smake deres acai-skål, vegan-croissanter og himmelske blåbærmuffins.

 

For en sen ettermiddags/tidlig kveldsmatbit, ta litt tapas på Bormuth, Tantarantana, Cervecería Catalana eller Sensi Bistro og prøv deres berømte geitostkroketter. For noe litt tyngre mat, kan du dra til My Fucking Restaurant på Calle Nou de la Rambla som har en meny inspirert av tradisjonelle italiensk-katalanske familieoppskrifter, basert på sesongbaserte og kortreiste produkter.

 

San Sebastián

 

San Sebastián ligger i Baskerland og konkurrerer skarpt om å være en av byene i Nord-Spania med best natteliv. Noen av de mest berømte klubbene i byen er Bataplan Disco og GU San Sebastián der du kan feste rett ved Atlanterhavet og ha en spektakulær utsikt over den fantastiske La Concha-bukta. Andre populære steder er Discoteca Miramar, Komplot, Le Bukowski, Dabadaba og Disco Friends.

 

Hvis du ikke er opptatt av klubb-stilen, er noen av de beste barene i San Sebastián Ondara 16 Bis som serverer drinker sammen med deilige pintxos (baskiske tapas), ledsaget av god musikk. For folk som liker rock, er stedene Eiger Edaritegia og Akerbeltz.

 

San Sebastián er kjent for sin gastronomi, og pintxos knyttes til denne regionen. Noen av de beste stedene å smake dem på, er barer som Fuego Negro, Ganbara, La Cuchara de San Telmo og Sirimiri Atari Akadamy som har pintxos med en moderne vri.

 

Dersom du vandrer rundt i byen fra frokost til lunsj, finner du en mengde romantiske kafeer som La Guinda, Ijentea Kafea, Art & Cakes, Old Town Coffee og Alabama Café som serverer deilige "super-boller". Kafe Botanika tilbyr sunne lunsjalternativer, Mapa Verde er flott for vegan- og vegetarmat og Belgrado om du vil spise med utsikt over Zurriola-stranden.

 

Málaga

 

Málaga er i dag en av de ”hotteste” byene i Spania. Den ligger helt sør i Spania og byr på suksessfulle og kule klubber, barer og restauranter. Senteret for natteliv finner du på Plaza de Uncibay og Plaza de La Merced. Her ligger de hotteste klubbene som Sala Gold, Sala Wengé, Andén, Bobler, Teatro, Bambu, Malafama, Galleri og Velvet.

 

Noen av de beste nattelivet finner du på en rekke takterrasser i Málaga der du kan nyte et par drinker med utsikt over byens katedral eller den berømte havnen, for eksempel fra Hotel Molina Lario, AC Hotel Málaga Palacio, Room Mate Larios Hotel og Alcazaba Premium Hostel.

 

Noen av de beste frokost- og brunsjstedene i Málaga er La Teteria for deilige frokostblandinger, El Mortal, Café con Libros, Julia Bakery, Lova og El Último Mono for den beste juicen i byen. Til lunsj er Recyclo Bike Café stedet for de beste burgerne, også med vegan- og vegetaralternativer. Denne romantiske kafeen har sykler hengende på vegger og fra taket, noe som er med å skape en avslappet atmosfære. Tapería Astrid serverer deilig sunn og økologisk mat, og La Machina i Pedregalejo er en bohembar/-restaurant som ligger ved stranden. Menyen har en rekke retter med asiatisk stil, fra nudler til ostefylte bagels.

 

For et kveldsmåltid, prøv Gloria y Hoyos, Maria Pistolas for meksikansk mat, det stilfulle stedet Batik. Et besøk på El Pimpi Bodega er nærmest obligatorisk når du er i Málaga. For å oppleve den berømte tapaskulturen i byen, kan du bestille et bord på Matahambre eller på den autentiske Las Merchanas.

 

Rundt om i dette store landet finner du byer som byr på unike, fasjonable og autentiske steder å spise, drikke og feste i Spania, fra San Sebastián til Ibiza. Hvilken sted vil du besøke først?

Leilighet i Torrevieja

 • 3 soverom
 • 6 sengeplasser
 • 2 badeværelser
 • 90 m² innendørs boligareal
 • Felles basseng
 • Wi-Fi
 • Terrasse
 • Terrassemøbler
 • Parkering
Id: 81339 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 5 333 - 8 532/uke NOK 1 067 - 1 706/natt Vis detaljer

Leilighet i Jávea

 • 4 soverom
 • 8 sengeplasser
 • 3 badeværelser
 • 1 Toalett
 • 2000 m² innendørs boligareal
 • Felles basseng
 • Wi-Fi
 • Barnebasseng
 • Patio
Id: 28779 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 7 927 - 22 294/uke NOK 1 132 - 3 185/natt Vis detaljer

Villa i Castellet i la Gornal

 • 4 soverom
 • 10 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 1 Toalett
 • 151 m² innendørs boligareal
 • 100 m² terrasse
 • Wi-Fi
 • Privat basseng
 • Hage
Id: 71040 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 15 999 - 18 664/uke NOK 2 286 - 2 666/natt Vis detaljer
X


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her