Kom til topps på Malagas vakre takterrasser

Video fra Malagas takbarer

Den evige bestrebelsen etter å skape mer rom på mindre plass, har presset hagene ut av de stadig hastig voksende byene. Men behovet for åndehull uten eksos og gatestøy lar seg ikke undertrykke. Vi har bruk for å kunne trekke oss tilbake fra den travle betongjungelen og for å komme opp til overflaten etter luft.

Takterrassen er blitt den plassbesparende - men ikke desto mindre horisontutvidende! - løsningen på problemet. Her finner vi et fristed midt i det urbane sentrum, hvor vi i fred og ro kan betrakte det travle bylivet fra en ny vinkel. Tendensen har allerede spredt seg med lynets hastighet til allverdens andre storbyer også!

Se Malaga fra en ny vinkel

I en mindre, tettbebygget by som Malaga, som nyter godt av over 3200 solskinnstimer om året, er takterrassene særdeles forlokkende.

Malaga takterrasse

Selv om du befinner deg midt i den travle turistbyen, kan larmen likevel ikke bryte stilheten på fjerde etasje - og slett ikke når du kommer opp på 8., 9. og 10. etasje, hvor flere av byens mange takbarer befinner seg.

Utsikten er selvsagt formidabel. Det er noe nesten magisk over å kunne betrakte solen gå ned i horisonten, mens mørket senker seg over byen og belysningen erstattes av funklende lamper.

Det er ganske enkelt ikke noen bedre måte å tilbringe en varm sommeraften i Malaga!

Historien om takterrassene

Tradisjonen med å samles på takterrassene begyndte allerede på 1980-tallet. Terrassene ble samlingssted for naboer og familier, spesielt når det var sport i tv. Konseptet spredte seg hurtig, og det ble snart avholdt organiserte arrangementer hvor folk betalte for både inngang og drikkevarer. Dermed oppsto den moderne takbar.

Solnedgang fra terrasse i Malaga

Det var imidlertid først da de store hotellene dukket opp i Malaga at folk for alvor begynte å sette pris på takterrassene og den spektakulære utsikten de hadde å by på.

Parador Hotel på fjellet Gibralfaro var det første hotellet som kunne bryste seg av en helt eksepsjonell utsikt. En utsikt som tilførte hotellet enorm verdi og tiltrakk seg både lokale og turister i massevis.

En annen sjarme ved takterrassene er muligheten for å få et overblikk over byens utvikling, idet man kan observere kontrasten mellom den tradisjonelle og den moderne arkitekturen.

Malagas beste takbarer

I dag finnes de fleste av Malagas gode takbarer på byens hoteller.

AC Hotel Málaga Palacio (Cortina del Muelle 1 - kart)  og nabohotellet Molina Lario (C/Molina Lario 22 - kart) byr begge på en enestående utsikt over Malagas havnefront.

Vil man heller skue ut over Malagas historiske sentrum, med sine skjeve tak og mange kirketårn, kan Sallés Centro Hotel (C/Mármoles 6 - kart) og Oasis Hostel (C/San Telmo 14 - kart) trygt anbefales. Dess videre er restaurant Alea (C/Fajardo 11 - kart) bestemt også et besøk verdt.

Vil man nyte en god middag innen man stiger til værs, kan vi anbefale disse 16 restaurantene med Malagas beste utsikter.

Åpningstider

I Malaga slår takbarene dørene opp tidlig om våren og lukker dem igjen omkring midten av oktober. Barene holder typisk åpent fra midt på dagen hvis de også har lunsjretter på menyen. På hverdager lukker de omkring klokken 02 og i helgene en times tid senere.

Fristet? Så la deg inspirere ytterligere av de mange lekre ferieboligene i Malaga.