Topp sportsarrangementer i Spania

Er du hektet på sport? I år er det fullt av sportsbegivenheter av alle slag slik at du kan engasjere deg og oppleve spenningen direkte.

 

Enten de skjer på store stadioner, innendørs- eller i utendørsløyper, er Spania i år vertskap for en rekke internasjonalt anerkjente arrangementer og mesterskap. Uansett hvor du vil feriere i Spania vil det være sportsarrangementer du kan glede deg over å oppleve.

 

I år kommer de store sportsstjernene tilbake for å forsvare sine titler. Finn ut når og hvor du kan få med deg de beste sportsbegivenhetene i Spania.

Fra sykkelløpet Spania rundt

1. Spansk Formel-1 Grand Prix i Montmeló

 

Dersom du elsker Formel-1, kan du allerede nå krysse av i kalenderen, for det spanske F1-Grand Prix arrangeres i Montmeló. Dette er garantert et fartsfylt skue med noen av de beste utøverne i verden, inkludert Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Sebastian Vettel med flere.

 

Verdens beste Formel 1-førere samles i Montmeló

2. Red Bull MotoGP i Jerez

 

De store stjernene i MotoGP kommer tilbake for å svi gummi på Jerez-banen under Red Bull MotoGP Spania. Motorsyklister og andre fans kan rett og slett ikke gå glipp av dette, så sørg for at du inkluderer arrangementet i dine ferieplaner – hvis du skal feriere i provinsen Cádiz.

 

Om du ikke klarer å komme deg til Jerez i år, kan du oppleve høye hastigheter og stor spenning ved et av de tre andre Grand Prix-løpene i Spania i år: Barcelona i juni, Aragón i oktober og Cheste (Valencia) i november.

 

Red Bull Grand Prix i Jerez

3. Andalucía Valderrama Masters i Cádiz

 

De beste innenfor europeisk golfelite kommer til Spania og Andalucía Valderrama Masters som vil bli avholdt på Real Club de Golf de Valderrama i Sotogrande i Cádiz.

 

Lei en feriebolig i Andalucía og nyt de mange golfbanene her. Nå har dessuten International Association of Golf Operators (IAGTO) kåret Andalucía til "European Golf Destination of the Year", takket være alle golfbanene og den høye kvaliteten på dem.

 

Real Club de Valderrama er ofte stedet for de beste internasjonale golfturneringene

4. Sykkelrittet «La Vuelta a España »

 

Om sommeren vil søkelyset igjen være rettet mot Spania fordi da arrangeres «La Vuelta Ciclista a España» (den spanske varianten av Tour de France) som tar tv-seerne gjennom de fleste delene av Spania.

 

La Vuelta a España eller Spania rundt

5. Mutua Madrid Open i tennis

 

Det fantastiske Caja Mágica-idrettsstadionet i Madrid vil igjen være vertskap for «Mutua Madrid Open»-tennisturneringen fra 1. til 10. mai. Caja Mágica er helt spesielt på grunn av de bevegelige veggene som gjør det mulig å spille både utendørs og innendørs – en ekte arkitektonisk raritet der du kan nyte tennis med de beste spillerne i verden i en av de beste byene i Spania.

 

Tenniseliten samles under Mutua Madrid Open

6. Rally Catalunya Històric-Rally de Les Caves

 

Årets utgave av Catalunya Històric-Rally de Les Caves er ennå ikke bekreftet. Dette tradisjonelle løpet for klassiske kjøretøy vil foregå på en 600 kilometer lang strekning med avstengte veier og med etapper som tidligere har vært brukt til den berømte Rally Catalunya, en del av verdensmesterskapet i rally.

 

Hvis du planlegger å feriere i Barcelona, bør du ikke gå glipp av starten og målgangen i løpet. Du får sjansen til å se fantastiske racerbiler og kjenne på adrenalinet som er så typisk for slike arrangementer.

 

Rally Catalunya

7. El Clásico i fotball: Real Madrid mot FC Barcelona

 

Når fotballagene Real Madrid og Barcelona møtes, sitter hele Spania klistret til tv-skjermene. Bare de færreste er så heldige at de kan få oppleve kampene live med den spesielle stemningen på stadion.

 

Ingenting er avgjort når disse to gigantene innenfor fotball møtes i "El Clásico", men tilskuere er alltid garantert å oppleve noen av verdens beste fotballspillere i aksjon. Hvis du planlegger å reise til Madrid for å se dette oppgjøret, må du sikre deg billett i god tid!

 

Barcelona mot Real Madrid i El Clásico

8. Halvmaraton i Málaga

 

I november vil det populære halvmaraton-løpet i Málaga finne sted. Etter mange år med samme rute, har arrangørene denne gangen valgt å lage en ny rute. Imidlertid starter og slutter løpet på samme sted, noe som gir tilskuerne mye bedre muligheter for å heie og engasjere seg.

 

Ruten starter ved Paseo del Parque i sentrum av Málaga. Mye av ruten vil gå langs vannkanten, både nord og sør i byen. Dette gir mye plass for tilskuere og for forsyninger til løperne. Ruten gir deg også mange alternativer for hvor du kan bo i Málaga om du vil være i nærheten av denne spesielle begivenheten.

 

Løperne vil også passere havnen, Muelle Uno, Centre Pompidou og den gamle tobakksfabrikken som i dag inneholder Det russiske museet og Bilmuseet. På vei mot målstreken vil løperne også passere Plaza de la Merced, Picasso-museet , Det romerske teatret og festningen Alcazaba. Til slutt vil de passere Museo de Bella Artes de Málaga før de løper i mål.

 

Hvis du liker løping, kan det være lurt å finne mer informasjon om de beste maratonløpene og løpearrangementene som blir arrangert i Spania.

 

Halvmaraton i Málaga

I Spania feires nær sagt alle typer sport på spesielle måter, så det er ikke overraskende at landet er vertskap for noen av de viktigste internasjonale mesterskapene og begivenhetene.

 

Mens fotball alltid vil være den nasjonale sporten, blir Formel-1, tennis og sykling stadig mer populært. Det hører selvsagt også med at Spania selv har topputøvere i nær sagt alle kategorier.

 

Det er ingenting som å føle spenningen ved å oppleve sport live. Nå er det på tide å planlegge Spaniaferien og hvilke arrangementer du ønsker å se.