Hvor bor man i Málaga?

Den er både vakker, solrik, moderne og kosmopolitisk, hovedstaden på Costa del Sol. Ja, vi snakker om Málaga!

 

Mange av dem som ikke bor i byen, benytter ferier, langhelger og fridager til å besøke "hjertet" til Costa del Sol. For mange handler det om å nyte en deilig strandferie og kjenne den fantastiske brisen fra Middelhavet.

 

 

Det finnes mange gode grunner for nettopp å leie feriebolig i Málaga: Museer, historie og kultur, fiske- og annen sjømat, feria´er, påskeuken Semana Santa, sol, sjø, strender og ikke minst kunst! For at du ikke skal rote deg bort i storbyen, vil vi gi deg våre reisetips til hvor bor man i Málaga, avhengig av hva slags ferie du ønsker deg.

 
Katedralen i Málaga
 

Overnatting i Málaga når du drar på kulturferie

 

For dem som er interessert i kunst, historie og kultur, har byen Málaga alt. Her finnes urban kunst, museer, symboltunge attraksjoner og mange kulturelle arrangementer og festligheter som er verdt å få med seg, som for eksempel Feria de Málaga i august eller påskeuken Semana Santa som begge er erklært å være av stor interesse for internasjonal turisme.

 

Dette er de beste bydelene å bo i Málaga på en kulturell ferie: 

Området La Malagueta er det perfekte utgangspunktet. Herfra kan du gå til La Alcazaba (kongeborgen), det romerske teatret, katedralen i Málaga eller, om du er i god form, helt opp til Gibralfaro-festningen.

 
Málaga med Alcazaba og Teatro Romano
 

Bor du i området La Malagueta ved sjøen og havnen i Málaga, anbefaler vi også et besøk til Museo Alborania (ved palmehagen i fritidsbåthavnen) for å studere nærmere det marine livet som finnes her i havet Alborán (den vestligste delen av Middelhavet).

 

Også i La Malagueta, rett ved Muelle Uno (”Utstikker 1”) finner du Pompidou-senteret i Málaga. Dette kunst- og kultursenteret ligger inne i Cubo del Muelle Uno (den fargerike ”kuben”) og har både en permanent utstilling og flere årlige og midlertidige utstillinger.

 

I samme strøk ligger Plaza de Toros de La Malagueta (den gamle tyrefekterarenaen i byen), bygget i neo-Mudejar-stil og som foruten tyrefekting også brukes til konserter og større arrangementer.

 

Det sentrale strøket for utendørs graffiti-kunst i Málaga er Barrio del Soho. I gatene her finner du arbeider av kjente gatekunstnere som Obey og D*Face. Dersom du har overnatting i Málaga og velger å leie en feriebolig i Soho, får du nærkontakt med kunsten helt gratis. I Soho kan du også besøke CAC (Contemporary Art Center) der det vises midlertidige utstillinger året rundt.

 
Urban kunst i Málaga
 

I Huelin, vest for sentrum av Málaga, finner du gode kulturtilbud i den gamle tobakksfabrikken, kjent som La Tabacalera. Denne bygningen huser to store og viktige museer i byen Málaga:

Bilmuseet som har en privat samling av veteranbiler, samt tilhørende historiske haute couture-klær og Det russiske museet. Bor du i Huelin er du svært nær disse to flotte museene.

 

En ferieleilighet i det historiske sentrum av Málaga er ideelt når du drar på kulturferie til byen. I Málaga ble Pablo Picasso født, og byen hilser den geniale maleren med både et eget Picasso-museet og et museum i huset der kunstneren ble født, Casa Natal.

 

Hvis du er interessert i malerier fra slutten av det nittende og begynnelsen av det tjuende århundret og særlig andalusisk kunst, er Museo Carmen Thyssen Málaga et must. Andre museer som anbefales er MIMMA – museum for interaktivt musikk i Málaga, Museo de Artes y Costumbres (museet for kunst og kultur), vinmuseum, kunstneren Felix Revello de Toros museum og Museo del Arte Cofrade (”påskeuke-museet”).

 

Overnatting i Málaga når du drar på sol- og strandferie

 

Strendene i Málaga hovedstad er alle nær sentrum. Sjekk dette utvalget av de beste urbane strendene i Málaga for en strandferie.

 

Nabolaget El Palo (Øst-Malaga) er et muntert familienabolag. Husene ligger bare få skritt unna havet, mange av dem på selve stranden og med restauranter som tilbyr deilige churros med sjokolade til frokost, iskremutsalg, motebutikker og supermarkeder. I tillegg sørger strandpromenaden for å holde trafikken på avstand, og her finnes flere områder for barn rett på stranden. I dette området anbefaler vi særlig Playa Virginia, og Playa de la Milagrosa.

 

Candado-stranden ligger rett før der El Palo-strøket begynner, like ved marinaen. Dette er en strand som er knapt 200 meter lang og 30 meter bred. Strandrestauranten her er et godt alternativ hvis du vil nyte et måltid på et elegant sted og med utsikt over marinaen og havet. Det er vanligvis mange mennesker her i sommermånedene. En feriebolig i El Candado er ideelt for dem som søker nærhet til stranden og som liker å være litt lenger unna sentrum av storbyen.

  
El Palo-stranden i Málaga
 

Pedregalejo-strøket (øst i Málaga) er et rolig og familiært nabolag. Stranden er svært populær og er godt besøkt i sommermånedene. Her finnes utmerkede restauranter, de fleste med fisk og sjømat som spesialitet. Noe av det beste med denne stranden er å starte dagen med frokost på en av uteserveringene ved stranden, noe lokalbefolkningen elsker å gjøre, særlig i helgene.

 

El Limonar-strøket har en velkjent bystrand: Playa de la Caleta. Denne stranden er 1.000 meter lang og 25 meter bred og ligger rett mellom Los Baños del Carmen og La Malagueta (bystranden i Málaga).

 

La Malagueta  i bysentrum er et strøk med en suveren beliggenhet, rett ved både sentrum og havnen i Málaga. Stranden er 1.200 meter lang og 45 meter bred. Dette er en av de mest populære strendene i byen, og derfor er det også en av de best besøkte. Velger du en feriebolig i Malagueta får du en uforglemmelig strandferie.

 
La Malagueta-stranden i Málaga
 

Huelin, vest for Málaga sentrum, er et annet familiestrøk rett ved stranden og bare fire kilometer fra Málagas historiske sentrum. Både San Andres- og La Misericordia-stranden er to urbane strender i nærheten av Huelin og som anbefales hvis du er ute etter en sol- og strandferie i et rolig nabolag.

 

Overnatting i Málaga når du er på tre-dagers ferie

 

Málaga er også en ideell by å dra til på en kort storbyferie, men det er samtidig viktig at du bor slik til at du er i nærheten av byens viktigste attraksjoner og fasiliteter.

 

Bor du i det historiske sentrum under ferien i Málaga, er du bokstavelig talt bare noen skritt unna de viktigste museene, restaurantene og motebutikkene. I tillegg kan du bo i bygninger og boliger som er typiske for Málaga og midt i det historiske sentrum som også huser moderne leiligheter, - uansett om du er ute etter en romantisk ferie, vil gå  på shopping eller bare nye noen få og uforpliktende dager midt på Costa del Sol.

 
Rooftop bar i Málaga
 

For å koble av fra byens travle liv og bare fire km fra sentrum, vil du kanskje foretrekke å bo i Pedregalejo. Sjarmen med dette nabolaget skyldes først og fremst stranden og strandpromenaden. Et stille sted med de beste fiskerestaurantene, og ideelt for dem som ønsker å kombinere sitt korte opphold i byen med noen få avbrekk for å jogge på stranden eller bare gå langs strandpromenaden.

 

Pedregalejo-området i Málaga
 

Å leie en feriebolig i El Palo er smart for deg som har tre eller fire dager i Málaga og som ikke vil være lenger unna Málaga sentrum enn fem kilometer. El Palo har alle de tjenestene og fasilitetene du kan forestille deg. Det er et muntert og populært nabolag som passer perfekt for et kort ferieavbrekk og som samtidig ligger rett ved stranden og der du kan gå til sentrum langs strandpromenaden eller ta en lokalbuss.

 

Overnatting i Málaga når du er på shopping 

 

Den elegante stilen blant folk i Málaga skyldes de mange eksklusive butikkene i byen. Málaga er et turistmål for shopping med sine utallige butikker og kjøpesentra.

 

Med alt fra veske- og bijouteributikker, til de beste sko- og motebutikkene, gullsmeder, optikere, barnemote og sportsbutikker, har Málaga noe for enhver smak. Et populært sted å shoppe, særlig for turister fra Nord-Europa og på grunn av de lave prisene.

 Shoppinggaten Calle Larios i Málaga
 

Det historiske sentrum er uten tvil det perfekte stedet å shoppe i Málaga. Svært mange av gatene er rene gågater der du kan spasere og titte i butikkvinduene i ditt eget tempo. Calle Larios, hovedgaten i byen, er en av de mest berømte handlegatene i Europa og er et anbefalt sted å starte shoppingrunden gjennom Málaga. Langs det 350 meter lange gateløpet ligger de beste moteforretningene. Fra Calle Larios går det shoppinggater og smug ut i alle retninger.

 

Nabolaget La Malagueta er ideelt på grunn av nærheten til Muelle Uno, fritidsbåthavnen i Málaga, med sine elegante butikker og restauranter. La Malagueta er et alternativ for deg som planlegger en shoppingferie i Málaga, – bare få skritt unna sentrum.

 

De beste områdene for luksusferie i Málaga

 

Å besøke Málaga og spasere nær sjøen er i seg selv luksus, og særlig er tre nabolag aktuelle om du vil ha en luksuriøs ferie.

 

Barrio de la Malagueta, nabolaget som ligger i sentrum av Málaga, med sin fantastiske strand oppkalt etter byen og med staselige bygninger med utsikt over havet, anbefales for din kommende luksusferie. Særlig på grunn av beliggenheten nær Muelle Uno (en av hovedattraksjonene for turisme i Málaga). Mange av ferieboligene som tilbys i La Malagueta er designet for et luksuriøst opphold, de fleste med flott utsikt over havnen eller havet og med moderne interiør og designmøbler som oppfyller kravene til selv de mest kravstore blant de besøkende.

 
Penthouse-leilighet i Málaga
 

En feriebolig i Pinares de San Antón passer godt for deg som ønsker en beliggenhet bare fem kilometer fra sentrum av Málaga, men samtidig i et naturlig og levende miljø. Pinares de San Antón er et boligområde øst for Málaga som ligger ved Monte San Antón-høyden og er omgitt av furutrær. Mange av boligene her er spektakulære  og har ofte egne basseng. I tillegg har dette eksklusive nabolaget en flott tennisklubb der du kan leie bane under ferien.

 

Det historiske sentrum av Málaga med sine elegante og luksuriøse takterrasser og ferieleiligheter, mange med boblebad på terrassen, er en femstjerners ”tilleggs”-opplevelse når du både kan bo og utforske byen uten å forlate området.

 

El Limonar er et av de beste nabolagene i Málaga. Det var tidligere et boligområde for den øvre middelklassen i Málaga der villaene og staselige bygninger den dag i dag er et slags speil for hvordan livet var mot slutten av det nittende århundret. I dag er det mulig å finne ferieboliger i El Limonar og i et nabolag som tilbyr villaer med hager og svømmebasseng, svært nær stranden og i stille boligområder.

 

De beste områdene for rimelig overnatting i Málaga

 

Det er ikke nødvendig å bruke en formue på å bo i Málaga under ferien. Hvis du velger et billigere nabolag i Málaga, kan du spare inn betydelige beløp på feriebudsjettet.

 

Nabolaget El Palo tillater at du kan bo svært nær stranden og samtidig benytte flere busslinjer (linje 11 og 3) for å komme til Málaga sentrum. En feriebolig i El Palo er mulig fra € 50 per natt. Da kan du også nyte alle fasiliteter, butikker og restauranter som dette nabolaget tilbyr.

 
Feriebolig ved El Palo-stranden i Málaga
 

Pedregalejo-strøket er også et interessant alternativt sted å bo i Málaga, fra € 50 per natt og samtidig er du i gangavstand til stranden.

 

Velger du en feriebolig i området Huelin, kan du ofte bo i første linje mot stranden. Familier eller grupper på fire personer kan finne innkvartering fra € 132 per natt.

 

Ciudad Jardín er et annet godt og aktuelt nabolag for ferien, bare 10 minutter fra det historiske sentrum, samtidig som du bruker lite penger på overnatting.

 

De beste områdene for familieferie i Málaga

 

På en familieferie til Málaga må du ta hensyn til hvilke nabolag som er bra for barna. Det betyr steder og områder i byen som har fasiliteter for barn, som parker, hinderløyper og andre ting som barn liker å drive med i skoleferien.

 

Huelin-området passer bra for barn. Ved siden av stranden finnes en park, Huelin-parken, med et grøntområde på 32.000 kvadratmeter og med en egen innsjø. Et lite paradis i byen med barne- og sportsområder.

 

Det historiske sentrum av Málaga kan også passe for en familieferie. Her kan du føle deg trygg fordi det nesten bare er gågater her. Málaga-parken er en oase i byen der du kan spasere fredelig og barna dine kan ha det moro på områdene som er tilrettelagt for dem. Fra havnen i Málaga, rett ved det historiske sentrum, seiler det båter som viser deg rundt i Málaga-bukta. Du vil også være rett ved det 70 meter høye pariserhjulet som gir deg mulighet for å se byen Málaga i fugleperspektiv under den 15 minutter lange turen.

 

Å bo i det rolige nabolaget Pedregalejo blir også anbefalt for familier. En av attraksjonene er en zip-line som sammen med en lekeplass på Pedregalejo-stranden, daglig besøkes av mange familier med barn. Om sommeren er det også deilig å være på  stranden. Og i restaurantene og chiringuitos´ene som finnes her vet de godt hva de skal tilby den yngste i familien.

 Playa de Pedregalejo-området i Málaga
 

El Palo-bydelen må også med på lista over anbefalte områder i Málaga for familier med barn. Bydelen har mange lekeplasser langs stranden, fra Playa Virginia til Puente del Arroyo Jaboneros. Her er det også en zip-line som ligger rett ved siden av broen. Hele promenaden som går langs Palo-stranden er ideell for rulleskøyter og sykling.

 

De beste områdene for natteliv i Málaga

 

I Málaga er det to faktorer som garanterer for at det å gå på byen og ha det gøy skal bli en suksess. For det første er klimaet behagelig 365 dager i året, og for det andre skaper det gode humøret og vennligheten til Málaga-innbyggerne stor glede for alle som besøker byen.

 

Hvis du vil dra til Málaga for å prøve ut nattelivet, er du sikkert interessert i å vite hvilke områder som er de beste når det gjelder utesteder, puber, barer og takterrasser.

 

Først og fremst anbefales det historiske sentrum av byen fordi dette har vært og fremdeles er møtestedet og stedet for å ha det moro i hovedstaden på Costa del Sol.

 
Takterrassen på Club del Chinitas i Málaga
 

For å ta en drink, tilbyr takterrassene i det historiske sentrum en avslappet atmosfære. Oasis Terrace, Batik, La Terraza del Chinitas, AC Málaga Palacio og San Juan Terrace er noen av de beste tipsene for dem som vil nyte en drink med utsikt over byen og i et miljø som du trolig vil elske.

 

For å oppleve livemusikk, er den legendariske ZZ Pub en klassiker. ZZ Pub holder åpent hver dag og gir deg det beste av soul, rock, indie, funk og blues.

 
Mojitos i Málaga
 

I nærheten av Soho er La Fábrica de Cerveza en sikker vinner om du vil nyte øl fra mikrobryggerier i det 1.200 kvadratmeter store lokalet med levende musikk hver dag og med kunstutstillinger.

 

Pedregalejo-området byr på spesielle netter under stjernehimmelen med sine mange uteserveringer langs strandpromenaden. La Tortuga, Pedrega eller Spa er noen av stedene som anbefales for en drink på grunn av den hyggelig atmosfæren og bølgene i bakgrunnen som brytes mot stranden.

 

Områdene du bør styre unna i Málaga

 

Den nordlige delen av byen består av to perifere nabolag med boligblokker som ligger langt fra turistattraksjonene inne i selve byen. Derfor er ikke disse nabolagene som heter Palma og La Palmilla, særlig interessante. Sistnevnte anbefales ikke. Det er ikke at det er så ille her, men først og fremst skyldes det at området ligger et stykke unna sentrum.

 

Når du besøker Málaga, vil du ganske sikkert foretrekke å være i området rundt det historiske sentrum i byen og selvfølgelig også stranden. 

 

Málaga er en trygg by, og det finnes ikke noe sted som er nevnt i denne artikkelen der du har grunn til ikke å føle deg sikker og i godt humør.