Tal Spansk - 9 nyttige uttrykk på spansk [infografikk]

CoffeeBlir du også frustrert hvis tjeneren ikke forstår deg, når du ber om en kopp kaffe på engelsk?

Eller har du det godt med å kunne klare deg selv på spansk - i hvert fall til det mest nødvendige?

Mange nordmenn reiser på ferie til Spania og blir overrasket over at de ikke kan gjøre seg forstått på engelsk. Og minst like mange kan saktens klare seg med bare engelsk men vil i tillegg gjerne kunne snakke litt spansk med de lokale.

Et spanskkurs har muligens stått på ønskelisten lenge, men det kan være vanskelig å finne tid i hverdagen til å faktisk få gjort noe med det.

Men det skal likevel ikke stoppe deg fra å snakke spansk!

Her får du de første 9 uttrykkene på spansk som kan være anvendelige til dagligdagse situasjoner i ferien. I neste avsnitt av Tal Spansk vil vi presentere enda en rekke basale uttrykk - men med litt mer kjøtt på.

En infografikk er lett å ha med på enten mobilen eller iPad’en - eller den kan skrives ut og legges inn i din utgave av "Turen går til Spania".

Vi håper dere får glede av denne første - men bestemt ikke siste - infografikk om Spania og det spanske språket.

I

P.S: Kaffe på spansk er et kapittel for seg - det heter for eksempel café con leche (espresso med litt melk) eller café solo (svart kaffe), og uttrykkene kan skifte fra region til region i Spania. Du kan få et forsprang ved å studere vår guide til kunsten å bestille kaffe i Malaga.

Har du noen ord eller vendinger du kunne tenke deg kom med i neste utgave av Tal Spansk, så tøv ikke med å skrive dem i en kommentar nedenfor, på Facebook eller i en epost til stine@feriebolig-spanien.dk.