Uvanlige steder å se i Spania

Spanias beliggenhet har alltid gjort landet til en naturlig bro mellom Nord-og Sør-Europa, Afrika, Amerika og Østen. Kultur og historie side om side, og det naturlige landskapet er svimlende. Fra sandfylte strender til noen av europas høyeste fjell, fra myldrende kosmopolitiske byer til fjerntliggende små landsbyer, Spania har det hele.

Hva med noen steder utenfor allfarvei? Steder som ligger nær de mest kjente turiststedene, men likevel føles millioner av kilometer unna.

Her er noen av våre favoritter.  

En togtur gjennom "Mars på jord" - Rio Tinto gruvene

Rio Tinto Huelva

Rio Tinto, oversatt som "Den Røde Elven", er av mange betraktet som fødested for både jern- og kobberalderen.

Beliggende i det sørligste Andalusia, i provinsen Huelva, er Rio Tinto en gruve med en historie. En historie på over 5000 år. Tidlige rapporter viser at Iberere og Tartessianere først begynte gruvedrift i området. De ble senere etterfulgt av fønikerne, grekere, romere, vestgoterne og maurerne.

Gull, sølv, kobber, og andre mineraler, er utvinnet her. "Mars på jorden" er også et sted hvor forskere fra blant annet NASA oppsøker, for å undersøke hvordan liv kan overleve under ekstreme forhold.

Det høye jerninnholdet gjør at elven er uegnet å bade i, men en reise som bør stå høyt på ønskelisten, er den 22 kilometer lange togturen som først slynger seg gjennom gruvene, og deretter gjennom den frodige vegetasjonen på grensen mellom Sierra de Aracena og Picos de Aroche Natural Park.

En reise gjennom uforglemmelige farger og kontraster.

En spasertur gjennom Setenil de las Bodegas, Cádiz

Setenil de las Bodegas Cadiz

Landsbyen Setenil de las Bodegas i Cádiz-provinsen ligger høyt på listen over uvanlige steder å besøke i Spania.

Denne landsbyen med sine 3000 beboere, tar begrepet om å leve i ett med naturen til et helt nytt nivå, da mange av husene her tilsynelatende holder fjellet oppe over seg. Ikke et godt sted å leve hvis man er klaustrofobisk, men definitivt et godt sted å besøke for en dagstur.

Å gå gjennom landsbyen er en minneverdig opplevelse, og det er også her en av Spanias beste olivenoljer kommer fra, så sørg for å få med deg en flaske med hjem.

En solnedgang man husker - tempelet i Debod

Templet i Debod, Madrid

Et steinkast fra Plaza de España, midt i en av Madrids vakreste parker, Parque de la Montaña, ligger et eldgammelt egyptisk tempel.

Dette tempelet ble opprinnelig bygget 400 år før Kristi fødsel, ved Nilens bredd i Egypt, men ble plukket ned og flyttet, bit for bit, til Spania i 1968.

Det ble gitt i gave til den spanske regjeringen, som takk for deres bidrag til å redde historiske byggverk som sto i fare for å bli oversvømmet da Aswan-dammen ble bygget.

Omgitt av en liten sjø, som reflekterer tempelet, uavhengig av hvilken vinkel du ser det fra, er dette nok et av de beste stedene i Madrid å se solnedgangen.

Enhver fotografs drøm blir virkelighet.

Cowboyland – Tabernas-ørkenen

Cowboylandet i Tabernas ørken

Som den eneste offisielle ørkenen på europas kontinent, er ikke Tabernas ukjent med hverken solskinn eller ekstreme temperaturer.

Hvis du leter etter et sted å feriere med nesten garantert solskinn, Almerias er stedet å reise til. Ørkenen trollbinder alle som ser den, inkludert mange av de største navnene i Hollywood, da ørkenen har vært kulisse i utallige spagetti-westerns. Som for eksempel "For en neve dollar", For noen dollar mer", og "Den gode, Den onde og den Stygge".

Et besøk i "mini-Hollywood" er å anbefale. Denne "liksom-westernbyen" byr på nok av ting å se og gjøre, til å holde hele familien aktivert.

Så har du drømt om å være cowboy for en dag? Her har du sjansen.

En vandring gjennom dinosaurusland – El Torcal Naturreservat

El Torcal Natural park, Antequera

El Torcal fjellkjeden ligger like utenfor byen Antequera i det geografiske hjertet av Andalucía. Det er et område som trollbinder alle som ser det.

Klippeforkastningene her er blant de mest spektakulære som finnes i Europa. De har blitt dannet for over millioner av år siden, og har bergarter som dateres til før dinosaurenes tid. Kalksteinenen var en del av havbunnen som stammer fra jura perioden rundt 150 millioner år siden, og hele området var en gang dekket av hav.

Det er flere turstier i området i og omkring parken, som gir en fin deg en fin anledning til å se og oppleve El Torcal på nært hold. Barn, spesielt, vil ha en fantastisk opplevelse, der de kan vandre gjennom tunneler og huler, på jakt etter fossiler - det er tross alt dinosaurusland!

For mer informasjon, kan du kikke på El Torcal naturreservat