Verdens beste strender - Spania slår verdensrekord med Blå Flagg i 2015

Hele 577 spanske strender har fått tildelt det Blå Flagg i 2015. Spania setter dermed verdensrekord i å ha flest Blå Flagg noensinne.

Ut av de 577 flaggene er 101 av dem tildelt lystbåthavner (hvilket er 7 færre enn forrige år).

Strand på Mallorca, Spania

De spanske strender og lystbåthavner fikk således i alt 4 Blå Flagg mer enn i 2014. 

Det Blå Flagg er en form for internasjonalt miljømerke som tildeles strender og havner som oppfyller bestemte krav til vannkvalitet, sikkerhet, service og miljøinformasjon. Ideen til det Blå Flagg ble lansert i 1985 av franske miljøforkjempere nettopp med henblikk på å beskytte havmiljøet. Et par år senere begynte fenomenet å spre seg ut i hele Europa.

Siden FEE (Foundation for Environmental Education) begynte utdelingen av Blå Flagg i 1987 har Spania ligget øverst på ranglisten, og hvert sjette av samtlige verdens Blå Flagg vaier i vinden over en spansk strand.

Det betyr, at hver femte av Spanias strender nå kan bryste seg med å ha fått det anerkjente kvalitetsstempelet disse flaggene er.

Fuerteventura, Los Charcos, El Cotillo

Internt i Spania leder den nordlige regionen Galicia - igjen - med 131 Blå Flagg, fulgt av Valencia med 120 flagg, Andalusias 95 Blå Flagg og Catalonias 89 flagg.

I Andalusia, som er en av de mest populære destinasjoner når det gjelder strandferier, ligger Cádiz-provinsen i front med 31 flagg. Deretter følger Almería (26), Malaga (22), Huelva (12) og Granada (4).

Den største overraskelse i år er De Baleariske Øyer, som faktisk mistet 11 av deres 85 flagg. Til gjengjeld høstet Galicia 8 flere flagg i år, mens Murcia fikk 5 ekstra.

verdensranglisten ligger Tyrkia på en solid andre plass med 436 Blå Flagg, tett fulgt av Hellas (395) og Frankrike (379).

Fuerteventura - Corralejo-stranden