24 timer i Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife er verdt 24 timer av enhvers tid. Tenerifes hovedstad er lett å finne rundt i, enten med buss, til fots, eller med trikken. Noen av våre anbefalinger er derimot enklest å nå med bil.

Auditorio de Tenerife

Tenerife - Auditorium de Santa Cruz

Auditorio de Tenerife Adán Mártin, som er salens fulle tittel, er et eksempel på moderne arkitektur på sitt beste. Ekspresjonistisk av design, åpnet den i 2003. Arkitekten Santiago Calatrava Valls skapelse har blitt så ikonisk, det er allerede avbildet på spanske frimerker.

Som hjemmearena til Symphony Orchestra Tenerife, er dette stedet å overvære en klassisk konsert på Tenerife. Den er også vert for den årlige Cadena Dial prisutdelingen, som feirer nasjonale og internasjonale latinske artister.

Basilica de Nuestra Señora de Candelaria

Tenerife - Basilica de Nuestra Senora de la Candelaria

Suburban Santa Cruz de Tenerife blir ikke mye penere enn Basilica de Nuestra Señora de Candelaria. Denne helligdommen krever en buss eller leiebil, da det ligger 20 kilometer fra sentrum. Selv om det bare dateres tilbake til 1959, er det fortsatt umulig å forestille seg Candelaria uten.

Playa de Benijo

Tenerife - Benijo strand

Selv om naboøya Gran Canaria har flere vakre strender enn Tenerife, vil strandelskere likevel ikke reise skuffet hjem fra en ferie herfra. Spesielt hvis de tar seg tid til å besøke Benjio stranden som ligger på Camino Pista el Dragullo, og er i en stor grad en turistfri strand. Vel, bortsett fra deg da.

En strand som belønner den erfarne surfer med sine varierende bølger og som med sine steinformasjoner legger til noen ekstra hindringer. Til tross for sin beliggenhet utenfor allfarvei, er det likevel noen anstendige restauranter her. Men ikke mye annet, som passer for de som leter etter noe sårt tiltrengt fred og ro.

Plaza de España

Santa Cruz de Tenerife Plaza de Espana

Like nord for Tenerife Auditorium, vil du komme til Spania Square, det spanske torg. Det er byens største, ja faktisk det største på alle Kanariøyene. Torget kan dateres tilbake til 1929.

Plaza de España ble bygget på grunnen til det historiske Castillo de San Cristóbal, et slott som forpurret mange piratangrep. En underjordisk tunnel under torget viser de få gjenværende veggene i den opprinnelige bygningen. Sentrum av plassen er dominert av en kunstig innsjø, et verk av de sveitsiske arkitektene Herzog & de Meuron.