Det beste uteliv på Tenerife

Alle vet at Playa de las Americas på Tenerife er stedet å dra dersom du vil feste natten lang, men Tenerife har mye mer å tilby enn bare dette beryktede området. Hvis du er britisk eller irsk, er Playa de las Americas riktignok det lure stedet å dra dersom du vil være blant folk som snakker samme språk som deg – og dersom du liker at musikken dundrer ut fra barene.

 

Det er ikke akkurat overraskende at Playa de las Americas ikke er sentrum for nattelivet blant de innfødte på denne Kanariøya. Avhengig av hva slags natteliv du liker best, bør du besøke ulike steder på Tenerife for å se hvilke ulike festalternativer den populære Kanariøya byr på.

 

Ung, fri og single

  

Med en leilighet på Tenerife nær Playa de las Americas og rundt den beryktede C.C. Veronica´s bor du sentralt til blant de beste barene og klubbene på Tenerife. Barene rundt her er ikke så lurvete som noen folk skal ha det til. De er tvert i mot moderne, livlige og byr på massevis av vill underholdning, særlig for deg som er under 30. Det er bare en kort sjangletur fra Veronica´s til klubber som "Tramps" som regelmessig har internasjonale topp DJ´er på besøk og som byr på den beste musikken.

Veronicas på Playa de las Americas på Tenerife


Etterkrigsgenerasjonen

 

Igjen er det Playa de las Americas som tilbyr den beste live-musikken. Festløver på førti år og oppover kan her lett mimre seg bakover i tid med populære versjoner av gode og gamle ti-på-topp-låter på barer som ”The Patch” and ”Parque de la Paz”.

Det finnes tonnevis av musikkbarer med levende musikk der Tina Turner, Neil Diamond, Billy Idol og Rod Stewart aldri går av moten. Heldigvis finnes det også nok av anstendige musikere som serverer nyere og oppdatert musikk fra  grupper som The Black Eyed Peas og The Kings of Leon.

 

Favorittsteder er ”Shenanigans” der en hjemmevant duo blander musikk og intelligent satire, ”Bulls Head” med sin head-banging-rock og ”Soul Suite” som serverer glatte Motown-klassikere. Den nylige åpningen av en ”Hard Rock Café” i Playa de las Americas har styrket områdets posisjon som stedet der du finner det beste nattelivet på Tenerife.

Echo and the Bunnymen spiller på La Laguna på Tenerife


Studenter

 

La Laguna blir sjelden nevnt i samme åndedrag som Tenerife og natteliv, men det er her øyas universitet holder til og er det byområdet der brorparten av den kanariske befolkningen bor. Alle vet at der det finnes studenter, er du også garantert en god blanding av forskjellige barer, og La Laguna er ikke annerledes enn noe annet sted med en tørst studentpopulasjon. Det er i gatene i sentrum av Tenerifes tidligere hovedstad du finner flotte barer der turister flest aldri vil sette sine føtter innenfor, men som elskes av alle som vil oppleve hvordan studentene fester. Det er til og med en bar – typisk nok kalt ”Beards” – der kunder med skjegg er spesielt velkomne. Det er neppe heller særlig overraskende at det også finnes en scene for levende musikk.

Noria-distriktet på Santa Cruz på Tenerife


Tidlig ute

 

Rundt Tenerifes sørlige feriesteder starter festlighetene lenge før midnatt. Om du vil leie en leilighet i Santa Cruz nær Noria-distriktet på Tenerife, kan du nyte tidlige kvelder på pulserende fortauskafeer der byfolk slapper av på slutten av arbeidsdagen. Etterhvert som kvelden nærmer seg, foregår mer og mer av det sosial livet på takterrassene og innendørs serveringssteder som ”Mojos y Mojitos” og ”Los Reunidos” etter hvert som volumet blir skrudd opp og Santa Cruz´ hippe motefolk strømmer på.

Brasiliansk band spiller i Puerto de la Cruz på Tenerife


Søramerikanske rytmer

 

Den søramerikanske innflytelsen på Tenerife er massiv med mange familier som har slektninger på den andre siden av Atlanterhavet. En del av befolkningen er kjent som "Indianos" – emigranter som skapte seg formuer i Venezuela eller på Cuba og som så returnerte til Kanariøyene for å investere rikdommene. Som et resultat av dette dominerer latinske rytmer lydbildet mange steder, særlig i form av barer og klubber der musikken ofte er reggaeton, og bevegelsene på dansegulvet oftest er salsa og merengue. For å få mest mulig ut av den ultimate festatmosfæren og uteliv på Tenerife-ferien, bør du besøke Puerto de la Cruz. Her finner du dampende latino-klubbscener som mange nordeuropeiske besøkende ikke vet noe om fordi festlighetene her gjerne først starter når turister flest har gått hjem til sine respektive feriehus på Tenerife. I enkelte deler av byen kan det faktisk være travlere kl. 03.00 på natta enn kl. 15 på ettermiddagen. Stedet med størst ”trøkk” er ”Azucar” som ligger i en sjarmerende bygning i kolonistil. Dette er en mørk og sexy cubansk bar med elektrisk atmosfære og er ikke et sted for pyser.

LGBT-party i Puerto de la Cruz på Tenerife


Homobarer og –klubber

 

Det finnes noen få homsebarer og -klubber på Tenerife der du finner flaggene med de umiskjennelige regnbuefargene. Avenida Familia Betencourt og Molina i Puerto de la Cruz er det nærmeste du kommer et LGBT-distrikt på Tenerife. Det beste valget er ”Vampis”, en av de beste klubbene på Tenerife – uavhengig av din seksuelle legning.

Faro Chill Art på Costa Adeje på Tenerife


Litt sofistikert

 

Noen ganger er det bare greit å ”chille ut” i nærmeste lille bar, uavhengig av musikken som spilles eller hvem de andre klientene måtte være. En tommelfingerregel er at der det finnes et nattlig senter for festlighetene finnes det også minst en elegant bar for ”natteravner” som liker å nyte sine drinker i sofistikerte omgivelser. Kombiner det å leie et feriehus på Tenerife med å besøke noen av de mest stilfulle barene, en av de enkleste å finne er Chill Art Lighthouse i Costa Adeje. Det er en vakker bar/klubb over flere etasjer med utsikt over sydkysten av øya. Hvordan du finner det? Vel, det er dette store neonfargede fyret!