Fem gratis ting å gjøre i La Gomera

Det sies at de beste tingene i livet er gratis, og tilfeldigvis finnes flere av dem i det tropiske paradiset La Gomera, Kanariøyene. Her følger våre fem forslag, klipp ut og spar til senere.

Agulo

La Gomera - utsikt over Agulo 

Agulo er en liten landsby på nordkysten av La Gomera,  flott belligende med utsikt over Atlanterhavet. Fra lufthavnen tar det cirka tre kvarter å kjøre dit med leiebil, fra hovedstaden San Sebastián de la Gomera derimot, er kjøretiden redusert til bare tredve minutter.

Byen er en skjønnhet på en slående vakker øy, og mange mener at Agulo er den flotteste byen på La Gomera. Døm gjerne selv med en tur rundt i de smale gatene, alt for smale for biler, noe som gjør dem perfekte for avslappende spaserturer.

Chipude

La Gomera - Chipude kirke 

Lær om Gomeransk keramikk på et av pottemakeriene i en av Chipudes hovedgater. Det er kun to av dem, og så lenge man ikke kjøper noe, men kun nøyes med å se på, er det helt gratis.

Motstå Bar Sonia på Chipudes hovedgate, hvor man kan nyte god vin fra stedets egen bodega, sammen med en tradisjonell almogrote, en krydret ostepaté. I stedet bør man heller beundre nabolandet La Palma, som flyter på et hav av skyer. Det er, bokstavelig talt, uvurderlig, og gratis.

Garajonay

La Gomera - Garajonay Nasjonalpark

Gara og Jonay er i følge myten den kanariske versjonen av Romeo og Julie. Gara kom opprinnelig fra Agulo, og Jonay fra naboøya Tenerife. Da foreldrene deres nektet dem å se hverandre mer, rømte de, men ble fanget på toppen av øyas høyeste fjell, hvorfra de sammen hoppet i døden.

Dette 1484 meter høye fjellet har fått navnet sitt etter de dømte elskende, akkurat som nasjonalparken som omkranser det. Her kan man besøke Juego de Bolas, som har gratis adgang, akkurat som de mange turstiene som går gjennom regnskogen.

 

Torre del Conde

La Gomera - Torre del Conde

Det koster ingenting å komme inn i denne San Sebastián de la Gomera attraksjonen, simpelthen fordi man kan ikke komme inn i den. Dette tårnet kan kun nytes utenfra, fra den omliggende parken, som for øvrig også er perfekt for en piknik.

Det var dette tårnet den lokale skjønnheten Beatriz de la Bobadilla barikaderte seg i i 1488 da de lokale innfødte, Guanchesene, gjorde opprør mot hennes mann, Hernán Peraza, som var guvernør på øya på den tiden. Historien forteller at etter å ha blitt reddet av Gran Kanarias guvernør Pedro de la Vera, hadde Beatriz en affære med Christopher Columbus, som tilfeldigvis seilte forbi i 1492.

Valle de Gran Rey

La Gomera - Valle del Gran Rey stranden 

Valle Gran Rey, stedet hvis navn betyr Great King Valley, er et flott sted å gå på tur i. Mirador byr på utsikt over en frodig dal der palmene er enerådende. Et område hvor grønne skudd allerede spirer og gror, etter de ødeleggende skogbrannene i 2012.

Valle Gran Rey, stedet som er en av de mest uberørte på hele Kanariøyene, er et flott sted å gjøre ingenting på. Spesielt på strendene som hver kveld tilbyr en postkortaktig utsikt over havet med solnedgang. Og kostnadene for deg? Nada.