Fotturer på Tenerifes fjell Teide

Tenerife - Pico Viejo

Et snedekt Mount Teide er en stor kontrast til det normale sol-og-strand inntrykket man normalt har av Kanariøyene. Så da Unesco erklærte Teide Nasjonalpark til et World Heritage Site i 2007, var det slett ingen overraskelse for innbyggerne på Tenerife. Det de var mest overrasket over, var tiden det tok for Unesco å anerkjenne Parque Nacional del Teide.

Verdens balkonger - Miradores del Teide

Tenerife - Teide, Roques de Garcia

Du trenger ikke å gå hele veien opp til toppen av Teide for å bli belønnet med en flott utsikt ut over Tenerife og områdene rundt. Sett kursen mot taubanen, og fra toppen av denne kan du se Pico Viejo (Old Peak) Mirador. Utsikten du får er som å reise tilbake i tid, og det er ikke det spor underlig at de filmet 2010s store filmslager Clash of the Titans nettopp her i Parque Nacional del Teide.

Et annet godt utgangspunkt er Roques de Garcia. Disse fjellformasjonene var opprinnelig det høyeste man kunne komme på Tenerife, og her finner man også  Roque Cinchado, naturens svar på det skjeve tårn i Pisa. En formasjon som ser ut som om den kan finne på å velte når som helst.

Vær forberedt - El Teleforo Bravo to Pico del Teide

Tenerife - Et snedekt Teide

Det er ikke ikke alle som får gleden av å bestige Teides topp, faktisk skal man søke om tillatelse god tid i forveien for å få lov til å klatre de siste 200 metrene opp fra La Rambleta stien. Ruten, kjent som El Teleforo Bravo, er en krevende timeslang tur, som kan suge all energi ut av selv den mest erfarne klatrer.

Selv om Tenerife er kjent for å være en typisk helårsdestinasjon hvor man i lavlandet kan gå i t-skjorte og flippflopper hele året, også om vinteren, skal man absolutt tenke annerledes hvis man har tenkt seg opp i høyden. Været kan være betraktelig mer lunefullt jo høyere man kommer, så man må kle seg som til en tur i den norske fjellheimen. Vær også forberedt på at selv midt på sommeren kan det bli flerfoldige kuldegrader i høyden straks solen går ned.

Forskjellige transportmidler - Teide med buss, taubane og til fots

Tenerife - Teide Taubane

Hopp på morgenbussen 342 fra Playa de las Americas eller 348 fra Puerto de la Cruz. Vær oppmerksom på at begge disse rutene kun går en gang daglig, og begge går fra sine respektive feriesteder klokken 09:15 og returnerer tilbake klokken 16:00

Nyt ditt livs tur med taubanen som entrer Montãna Blanca, en taubane som kjører kontinuerlig mellom klokken 09:00 og 16:00 så lenge været tillater det. Hele turen tar åtte fantastiske minutter og gir deg en utsikt du neppe har sett maken til andre steder. På toppen, ved taubanens endestasjon, er det både en bar og buffetrestaurant.

Et annet alternativ er apostlenes hester, og da bør man velge ruten fra La Rambleta, der hvor den begynner ved TF-21 (KM 40). En god fem timer lang fottur, som begynner som en kjerreveg og ender opp i en bratt sti som ender opp i et fjellskjul ved navn Altavista.