Morsom barneferie på Tenerife

Tenerife er like mye en lekeplass for de voksne som for barna dere, og det er mengder av forlystelsesparker med morsomme attraksjoner for alle aldre. Det er ikke noen tilfeldighet, at Kanariøyene er mange barnefamiliers foretrukne feriested i Spania.

Loro Parque - den magiske dyreverden

Tenerife - Loro Parken

I det populære feriestedet, Puerto de la Cruz, kan du og din familie utforske mange forskjellige dyrearter på nært hold. Da Loro Parque åpnet dørene i 1972, hadde parken en samlet størrelse på 1,3 hektar land, men i dag er den vokst til 13,5 hektar. 

Det er klart at parkens mange dyr krever sin plass, for her kan du oppleve alligatorer, jaguarer og tigre, men Loro Parque er kanskje mest berømt for sine papegøyer, for faktisk kan parken skryte av å ha verdens mest varierte utvalg av papegøyearter. Det derfor kanskje heller ikke så rart, at parken er en av de mest populære attraksjonene på Kanariøyene.

Fell et tre i skogen

Tenerife - Skogparken 

Besøk en av Tenerifes mest velbevarte skogområder, beliggende i Santa Cruz på den nordlige del av øya. Skogen ligger 10 minutters kjørsel fra både La Orotava og Puerto de la Cruz. 

Skogen er en del av Parque Natural de Canarias, og parken tilbyr to forskjelliger ruter; en rute for familier, og en rute for sportsutøvere. Man får utlevert både tau og annet utstyr, som kan være hendig når det skal forseres plattformer og tibetanske broer skal krysses.

Ville vannsklier i Siam Park

Tenerife - Siam Park 

Nyt en våt opplevelse i badelandet Siam Park, som ligger på Costa Adeje. Her er alle de forlystelser og vannsklier enhver vannhund kan ønske seg.

Parken er en hyllest til Thailand, så husk å ta turen innom det thailandske flytende markedet. Restaurantene serverer retter fra det thailandske kjøkken sammen med de sedvanlige fastfood-menyene. 

Utover det ene adrenalinsus etter det andre, byr parken også på andre overraskelser, som for eksempel verdens største drageskulptur og en tre meter høy kunstig bølge.

Apestreker i Monkey Park

Tenerife - Monkey Park 

Hvis man planlegger et opphold på et av de sydligere feriestedene  på Tenerife, anbefaler vi å ta barna med i Monkey Park i Arona, tett på Los Cristianos. Her kan man blant annet oppleve morsomme sjimpanser og gorillaer. 

Selv om parken hovedsaklig er dedikeret til apearter, er det også et fredet område for store katter, eksotiske fugler og krypdyr. De fleste av dyrene befinner seg bak innhegninger, men det er et område hvor man kan komme tett på og røre de mer fredelige dyrene. Parken har åpent hver dag fra kl. 9:30-17:00.