Tenerife by Night

Tenerife har mengder av solrike og varme dager, og faktisk faller ikke temperaturen særlig mye om natten heller, så den populære kanariøya har et tilbud til alle dem som ønsker å tilbringe en kveld ute. Sjekk vår guide til nattelivet på Tenerife.

En natt ute i hovedstaden - Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife om natten 

Hovedstaden Santa Cruz de Tenerife ligger i den nordøstlige delen av øya, og skal man tilbringe en kveld ute her, bør man gjøre som de innfødte gjør det når de går på byen. Besøk gjerne de lokale barene og diskotekene i den pulserende byen, da det er her man finner de lokale festløvene. Hedonistiske av natur som de er, går de ofte ikke ut før nærmere midnatt, og hjem igjen før klokken seks om morgenen når klubbene lukker.

Ut å male byen rød - Los Cristianos

Tenerife - Los Cristianos om natten

Forbered deg på å bli blendet av lysene på Tenerifes opprinnelige feriested Los Cristianos, en liten fiskerlandsby sør på øya som ble oppdaget av den første bølgen av turister på øyene som hovedsaklig besto av svensker. Los Cristianos' barer og klubber tiltrekker seg i dag et noe eldre publikum, om enn de fortsatt er i humør for både dans og romantikk.

Party som om det fortsatt er 1999 - Playa de las Americas

Tenerife - Las Americas om natten

Los Cristianos' noe mere løsslupne nabo, Playa de las Americas, er stedet hvor de unge (og unge av sinn) liker å komme for å slå ut håret. Her er det full fest under neonlysene, ikke minst i det berømte området rundt Las Veronica, hvor barene og klubbene ligger på stripe. Et besøk her er ikke for sarte sjeler.

Der hvor bikinier og boxershorts er et naturlig valg i dagtimene i og rundt Las America, skifter man som regel til t-skjorte og olabukser om kvelden. Riktignok kan man gå i samme antrekket både om dagen og om natten her, spesielt hvis man har tenkt seg å delta i et av de mange skumpartyene som arrangeres i de livlige klubbene.

Blinke blinke stjernelill - Mount Teide

Tenerife - Stjernehimmelen over Teide 

For en alternativ kveldsunderholdning skal man søke vekk fra de vanlige feriestedene og trekke innover på øya. I Parque Nacional de las Cañadas del Telde er man nesten garantert en stjerneklar himmen, en himmel som lett kan forbløffe selv den erfarne amatørastronomen med sin spektakulære utsikt til Melkeveiens mange stjerner.

Som et av de minst bebygde områdene på hele øya trenger man ikke en gang et teleskop for å kunne beskue stjerner og stjernebilder. Husk å kle på deg rikelig med varmt tøy, da natten her er betraktelig kjøligere enn ved kysten. Og i motsetning til neonlysene i Las Veronicas er ikke lysene her menneskeskapte.