Topp fem ting å gjøre på Tenerife

I motestning til hva mange tror, er ikke Tenerife et stort feriested, og til tross for Los Cristianos og Playa de las Americas popularitet, har den største Kanariøya mengder av andre ting å by på. Ta turen utenom de vanlige turistmålene, og se hva hva som finnes der.

Back to Black - Tenerifes naturlige strender

Tenerife Los Patos - El Bollullo 

Lytt til de fastboende, og sjekk ut de mørke sandstrendene. De har den naturlige fargen, men da turistene begynte å komme til øya, fant de det mer tiltalende å importere gylden sand fra Sahara å dekke strendene med, spesielt ved de større feriestedene. Ta turen til Playas de Bollulo, los Patos, og Poco.

Enter the dragon - Icod de los Vinos

Tenerife - Drago Milenario, Icod de Los Vinos 

Icod de los Vinos, i den nordvestlige delen av Tenerife, er en vakker og uberørt del av øya. Det som gjør et besøk her så spesielt, er det 22 meter høye Dragetreet. Lokalt er det kjent som El Drago Milenario (det tusen år gamle dragetreet), men sannsynligvis er det nok ikke eldre enn noen få hundre år. Uansett er det et imponerende syn og verdt en visitt.

Magiske Masca

Tenerife - Masca 

Pust inn den søte fjelluften i Tenerifes svar på ville vesten. Husene i Masca, en landsby i Teno, er bygget oppover i fjellsidene, og et besøk til Masca er en flott dagstur i seg selv. De mer eventyrlystne vil sette pris på den seks timer lange vandreturen fra toppen av Masca-kløften ned til stranden - og tilbake igjen.

Handle til du stuper - Santa Cruz de Tenerife

Tenerife - Santa Cruz, Mercado Nuestra Señora de Africa

Hovedstaden, Santa Cruz de Tenerife, tilbyr en av de mest varierte handleopplevelsene på øya. Her finnes alt fra designerbutikker til markeder, og man finner det meste her. I den grad, at man vil føle seg hjemme her i ferien.

Et av de mest attraktive stedene å handle er La Recova i Santa Cruza de Tenerife, også kjent som Mercado de Nuestra Señora de Africa. Det perfekte sted å handle fersk frukt, og regnes som et tempel for sesongens råvarer. Man kan også finne flotte souvenirer her, samt typisk lokale kanariske matvarer.

Til topps på Teide

Tenerife - Teide 

Med sin 3718 meters høyde, er Teide det høyeste fjellet i Spania. Hvis du ikke har sansen for høyder, vil det å vandre langs stien som forbinder de to utkikkspunktene være mer enn nok eventyr for en dag. For de som ønsker å gå opp i høyden, er det fullt mulig å gå til topps, bare man husker å innhente tillatelse først.