Moro for de over 50 på en perfekt Torrevieja ferie

Costa Blanca har mange overraskelser for den uforferdete feriegjesten, og bare 20 til 25 minutters biltur fra Alicante Lufthavn ligger Torrevieja og bare venter på å bli utforsket.

Den travle byen Torrevieja har noe for alle aldre, og for den aktive 50-åringen eller kanskje enda eldre, er det ingen mangel på steder å se, folk å møte og ting å gjøre mens de er på ferie på Costa Blanca.

Restaurant

Torrevieja har i mange år vært et populært reisemål blant skandivaer, og mange spanjoler velger også å legge ferien hit. De kommer fra både Madrid og det kaldere nord-Spania for å tilbringe august måned på stranden.

Byen er et kosmopolitisk sted og folk fra alle verdens land har også oppdaget sjarmen som er her. Det er derfor helt alminnelig å høre folk snakke engelsk, nederlandsk, tysk og fransk, samt spansk!

Her er de fem beste tipsene om hva du kan se og gjøre hvis du besøker området.

1. Besøk kultursenteret

Torrevieja er godt tilrettelagt for å imøtekomme behovene til de over 50, enten det er for expatbeboere som bor her hele året, eller i hvert fall det meste av året, eller for de hordene av turister som kommer for å besøke Torrevieja hvert år.

Hvis du bestemmer deg for å komme til Torrevieja på ferie i år, bør et av de første stedene du besøker være "Virgen del Carmen" kultursenter. Kultursenteret finnes på Calle del Mar 28, (Sjøgaten 28 på norsk) og her holdes det en rekke kurs, workshops og andre aktiviteter for seniorturister.

Kultursenteret arrangerer også male- og andre kunstrelaterte kurs, lettere trim og treningsprogram, sport- og rekreationsundervisning. Hvis du i tillegg er lærevillig og eventyrlysten, kan du jo også melde deg på språkkurs og lære deg litt spansk men du er der.

Byen kan også skryte av sitt utmerkede nye teater og musikkauditorium, hvor det regelmessig holdes forestillinger og konserter med mange kjente artister.

Torrevieja

2. Slapp av på stranden!

Hvis det er sol og moro som trekker i ferien, så er det ingen mangel på strender å bedrive dagene med en god bok eller dagens aviser på. Mens du forsiktig nipper til din favorittdrink!

Kvalitetsmessig har alle strendene i området blitt tildelt det "Blå Flagg" for sitt rene vann og de gode fasilitetene som er der.

Det er FEM store hovedstrender langs denne kysten:

  • La Mata, (som referer til en børstelignende buske)
  • Los Locos (som oversettes til "idiotene".)
  • El Cura,("The Cure", og nei, ikke rockegruppa fra 80-årene)
  • El Acequión (en travel strand i nærheten av byen)
  • Los Náufragos (hvilket betyr "skipsvraket"!, selvforklarende, er det ikke?)

Hvis travle strender ikke er noe for deg, så finnes det noen herlige bukter du kan utforske i den nordlige delen av byen, samt noen saltvannssvømmebasseng som kan finnes ved Juan Aparicio promenaden, som ligger midt i sentrum av byen.

Torrevieja kysten 

3. Ha en "Un Paseo" - en avslappende spasertur langs sjøen

Både promenaden og fiskehavnen er attraksjoner i seg selv for besøkende til denne delen av det sørlige Middelhavet. Spesielt bør man ta turen til den promenaden som ligger i nærheten av marinaen, som er et herlig sted for en avslappende spasertur en kjølig kveld når solen går ned. Byen satser også tungt på å bygge en ny marina som når den står ferdig vil være den største småbåtmarinaen i det vestlige Middelhavet vurdert ut fra antall båter.

Det finnes mange barer og restauranter å velge mellom i området, og på menyen finnes alle slags retter fra hele verden. Vil du ha mer for pengene anbefales det å finne en restaurant litt lenger bort fra sjøen, da disse ofte er noe rimeligere. De fleste restaurantene i de spanske feriebyene vil også kreve et tillegg for å servere utenfor, og tjenesten er ikke alltid inkludert i prisen, så studer vilkårene på menyen nøye før du bestiller.

Det er en stor skandinavisk tilstedeværelse i Torrevieja, og har vært i mange år nå, så mens du er på ferie kan du fortsatt få skandinavisk mat hvis du ønsker det. Men hvorfor ikke legge gamle vaner litt til side, og heller nyte noe av det de lokale har å by på?

4. Prøv ekte spansk Tapas

Tapas, den berømte "fingermaten" eller "håndsnacken" fra Spania finnes i alle former og størrelser, og er spesielt tilpasset den måten folk i Spania gjerne spiser på. De fleste tapas serveres i små porsjoner og tilbys relativt rimelig de fleste steder.

Rettene spenner fra noe så veldig enkelt som Tortilla (spansk omelett), til kunstferdig pyntet velsmakende kaker, pølser eller pinchos, som er cocktailpinner servert med små forretter som for eksempel en liten stekt fisk med oliven.

Dette passer det spanske kosthold og spanjolenes appetitt perfekt, da det å spise mindre mengder mat oftere, er langt mer utholdelig enn å prøve å spise et stort, tungt måltid om gangen i den trykkende varmen.

Hvis du noensinne har prøvd å sette til livs en skikkelig fet porsjon ribbemiddag i 50 grader celsius vet du hva vi snakker om!

Så mens du er i Spania, gå lokalt, spis lokalt.

 

Starlite El Bulli tapas 

5. Dra på Safari!

Ja faktisk, og det er ingen skrivefeil!

Du virkelig kan gå på en fabelaktig safari typen tur i nærliggende Santa Pola ved å besøke Rio Safari attraksjon, på Elche / Santa Pola viktigste highway.The parken har alle slags arter av dyr å se på nært hold, inkludert en meget vennlig giraff som jeg personlig har møtt tre ganger!

Du kan virkelig dra på en fabelaktig safaritur i nærliggende Santa Pola, hvor du kan besøke Rio Safari attraksjonen, som ligger langs Elche / Santa Pola motorvei. Parken har alle mulige slags dyr man kan se på nært hold, inkludert en svært vennlig giraff som jeg selv personlig har møtt hele tre ganger.

Lemur

Parken har alle de fasiliteter som du forventer fra en så stor attraksjon, og det finnes et eget "parktog" som frakter de besøkende rundt i parken slik at man kan komme tett på både elefanter, flodhester, tigre, løver og sjeldne fugler. Det er også en forestilling med sjøløver og delfiner, pluss en "Granja" (gård) hvor man i  tillegg til alminnelige kjæledyr også kan se kameler, hester og esler.

Et lite råd på veien; IKKE gi penger til tiggerne på parkeringsplassen. Det er GRATIS å parkere der, men lokale tiggere prøver likevel å kreve deg for penger ved å utgi seg for å arbeide der. Det gjør de IKKE!

Inngangsbilletten til parken koster rundt 200 kroner per person, men det finnes forskjellige rabattordninger. Parken består hovedsakelig av flate områder og er godt egnet til å ta imot besøk av blant annet funksjonshemmede, rullestoler og barnevogner.

Mange av de yngre ansatte behersker også engelsk og er mer enn villige til å besvare ethvert spørsmål du måtte ha om enten parken eller dyrene i den, så spør endelig hvis du lurer på noe.

Dette er et fantastisk område å komme til for å se Spania fra sin beste side, og man er mer eller mindre alltid garantert fint vær her.

Hvis du planlegger å besøke Torrevieja i ferien, skal du vite det finnes rikelig med gode overnattingsmuligheter og vi ønsker deg en riktig god ferie på Costa Blanca.