Ting å gjøre i Torrevieja

Torrevieja ligger ca. 50 kilometer fra Alicante, på den berømte Costa Blanca-kysten, og blir stadig mer populær blant turister fra hele verden.

 

Når sommeren er her og turistene strømmer på, får Torreviejas ellers så stille og rolig gater en egen kosmopolitisk atmosfære.

 

I tillegg til et fantastisk klima, kan Torrevieja skryte av å ha noen av de aller beste strendene i Alicante. Men vi vil gjerne introdusere deg for andre severdigheter og alternative ting å gjøre i Torrevieja enn bare å slikke sol og nyte strandlivet.

 

Strender i Torrevieja

 

Hvilke ting bør du se og gjøre i Torrevieja?

 

Torre del Moro

 

Ikke glem å besøke dette historiske byggverket fra det 14. århundret som ble brukt til å forsvare byen fra piratangrep fra Middelhavet. Tårnet ligger i Cabo Cervera, et av de høyeste punktene i Torrevieja, i det samme området der du finner de mest populære feriehus i Torrevieja.

 

Torre del Moro i Torrevieja

 

Torre de La Mata

 

Akkurat som Torre del Moro, dateres også dette tårnet tilbake til det 14. århundret. Foran tårnet var det tidligere en brygge der salt som ble utvunnet fra lagunen La Mata ble lastet om bord på båtene.

 

Calas

 

Det er vel verdt å besøke noen av de steinete buktene i Torrevieja. En av de mest kjente er Cala Ferrís som ligger sør for bysentrum og er omgitt av mange palmer.

 Calas i Torrevieja

 

”Nasjonenes park”

 

Parque de las Naciones er en av de viktigste grøntområdene i Torrevieja. Midt i parken ligger La Ermita de San Emigdio og en liten innsjø og de gamle sisternene til en tidligere gammel bondegård.

 Parque de las Naciones i Torrevieja

 

Sociedad Cultural Casino de Torrevieja

 

Ikke glem å besøke denne vakre, modernistiske bygningen fra slutten av det nittende århundret. Du bør gå inn i bygningen og se nærmere på interiøret som er holdt i arabisk Nasrid-stil.

 

Paseo de Vistalegre

 

Dette er den mest kjente strandpromenaden i Torrevieja. Et område der du finner interessante skulpturer og monumenter dedikert til Habaneras (cubansk dans- og musikkform). Den ligger ved siden av Real Club Náutico og Las Eras de la Sal.

 

Paseo Vistalegre i Torrevieja

Heldigvis ligger Torrevieja også innen grei avstand fra mange flotte attraksjoner som du kan oppleve på dagsturer fra Torrevieja.

 

Alle disse stedene som vi nevner nedenfor, kan besøkes med båt, bil, buss eller en kombinasjon av buss og tog. Dagsturer fra Torrevieja er spennende, og de valgte destinasjonene tar deg med til alt fra sjøer der det utvinnes salt  til store vegetabilske plantasjer og små landsbyer med sjarm.

 

Hvis du foretrekker å dra med buss i stedet for å ta bilen, kan Torrevieja by på et svært godt rutetilbud gjennom busselskapet Costa Azul. Busser til Cartagena og Alicante går fra den sentrale busstasjonen inntil 12 ganger om dagen.

 

En tur til Alicante koster for eksempel € 4,50 og tar ca. 1 time og 25 minutter, og da slipper du å lete etter p-plasser!

 

Costa Azul-busser i Torrevieja

 

De fem beste dagsturer fra Torrevieja

 

1. Tabarca-øya

 

Denne turen kan bare gjøres med båt i perioden fra mai til oktober. Øya Tabarca har en lengde på 2 km og er 400 meter bred. Dette er en øy proppfull av sagn og historier om pirater og bosettere. Her finner du et fargerike og spesielt miljø som toppes av det flotte fyret på øya.

 

Bymurene på Isla Tabarca

 

Denne øya full av sjarm og ble erklært som historisk og kunstnerisk verneverdig i 1964.

 

Stranden på Isla Tabarca

 

2. Altea

 

Dette er et favorittsted blant mange kunstnere, og mange av dem har da også sine gallerier og studioer her. Uten tvil et lite paradis for kunstelskere.

 

Kunstgalleri i Altea

 

Noe svært karakteristisk for Altea er de blå takene som er lagd av fliser og som preger flere bygninger, særlig karakteristisk er kirken Nuestra Señora del Consuelo.

 

Til tross for at byens populariteten øker år for år, beholder Altea fortsatt sjarmen.

 

Blå fliser på mange tak i Altea

 

Byen ligger svært nær Benidorm, bare 15 km nordover, og et besøk kan enkelt gjøres med eget kjøretøy eller med en kombinasjon av buss og tog fra Alicante.

 

3. Las fuentes de Algar

 

Dette naturreservatet med sine kilder har stor økologisk verdi og er erklært som et verneverdig område av regjeringen i Valencia. For å komme dit, må du dra til Benidorm og deretter videre inn Callosa d'en Sarria.

 

Du må gå 1,5 km langs en merket rute langs Algar-elven. Her kan du beundre fossefall og ta deg en dukkert i naturlige svømmebassenger med krystallklart og forfriskende vann. En utflukt som du ikke vil glemme!

 

Kildene i Algar

 

4. Cartagena

 

Hvis historie og gamle monumenter er din lidenskap, samtidig som du vil oppleve atmosfæren i en vakker og moderne by, er Cartagena uten tvil det beste alternativet. Dette er en by som fortjener litt av din tid, så prøv å finne deg et feriehus i Cartagena som stemmer med dine behov.

 

Cartagena i Murcia

 

Bussturen med firmaet Costa Azul varer mindre enn to timer og koster rundt € 6,20 per person. Du går av på Cartagenas sentrale busstasjon, og dermed er du innen gangavstand til alle interessante steder.

 

Du må få med deg det romerske amfiteater og selvfølgelig forumet. Dessuten må du ikke gå glipp av de puniske veggene og La Casa Fortuna, den gamle romerske villaen, mens du går gjennom majestetiske gater som Calle Mayor eller tar en båttur gjennom havnen med en fantastisk utsikt over byen og dens to festninger som beskytter innseilingen til byen.

 

Før du reiser fra Cartagena, må du også vite at dette er et flott sted å handle og smake på varer fra det lokale kjøkkenet.

 

Rådhuset i Cartagena

 

5. El castillo de Guadalest

 

Borgen ligger der i en perfekt kombinasjon mellom natur og arkitektur, innimellom klippene. En dagstur til Guadalest tar deg til Sierra d'Aixorta, nord for Benidorm. Det er en av de mest besøkte stedene i Alicante.

 

Den berømte berømte middelalderborgen, San José, kommer du til ved å spasere på de brosteinsbelagte gatene. Tårnet skiller seg ut, fordi det er plassert på en fjelltopp, som om det ønsker å strekke seg opp i himmelen.

 

For å være en liten by, er Guadalest svært rik på museer, bl.a.:

 

• Museum de Antonio Marco med krybbe og dukkehus.

• Mikrominiatyr-museet

• Museo Microgigante kunstmuseet 

• Etnologisk museum med typiske hus fra det 1700-tallet

• Middelaldermuseum. Museum med torturinstrumenter

• Ribera Girona-museet med ”den magiske hagen”

• Museet med samling av historiske kjøretøy "Vall de Guadalest"

 

Guadalest

 

Vi kunne fortsette å legge til flere forslag til dagsturer og utflukter fra Torrevieja på denne listen, for den er slett ikke fullstendig. Det finnes flere destinasjoner som er verdt å oppdage, noen nærmere Torrevieja og andre lenger unna. Men alle gir deg flotte muligheter for opplevelser og variasjoner under en ferie i Torrevieja!

 

Kart