Topp familieferie i Tossa de Mar

Tossa de Mar har en perfekt beliggenhet for familier som vil feriere Costa Brava. Byens gamle middelalderby, omgitt av imponerende murer som reiser seg nesten rett opp fra havet, gjør Tossa de Mar til en av Costa Bravas mest sjarmerende småbyer.

Festningsvollene i Tossa de Mar

Her gir vi deg de beste tipsene for familieferien i Tossa de Mar:

 

Middelalderprakt i Vila Vella

 

I tillegg til sine paradisiske strender, byr Tossa de Mar på sin middelalderlandsby Vila Vella. Innenfor de tykke murene i denne befestede gamlebyen finnes en myriade av brosteinsbelagte gater og vakre hus i Middelhavsstil. Å besøke Vila Vella er som å reise tilbake i tiden. Her synes tiden å ha stått stille siden 1100-tallet, og middelaldersjarmen preger fortsatt stedet.

 

I dag er Vila Vella den eneste befestede middelalderbyen langs den katalanske kysten og er full av håndverksbutikker og restauranter som har spesialisert seg på lokal mat. Mange av bygningene preges av sine gotiske vinduer og vitner om en strålende fortid, i tillegg til særpreg og detaljer som skaper en egen atmosfære og stor skjønnhet.

Vila Vella i Tossa de Mar

I hjertet av Vila Vella finner vi kommunemuseet i Tossa de Mar som ligger i en bygning fra det fjortende århundret, kjent som Casa Falguera eller Cal Governador. Dette museet i Tossa de Mar var det første moderne kunstmuseet i Spania og rommer verker som er inspirert av landskapet, bl.a. av anerkjente kunstnere som Marc Chagall og André Massón.

 

For å oppleve alt Tossa de Mar har å tilby, er det beste alternativet å bestille en familieferie her. Det vil særlig barna sette pris på.

 

Utsikten fra festningsvollene

 

Når solen er på vei ned, er ingenting bedre enn å nyte utsikten og havbrisen fra toppen av festningsmurene i Vila Vella. Med en omkrets på 300 meter gir muren deg en opplevelse du ikke glemmer. Du passerer de forskjellige tårnene langs murveggen og restene av den gamle kirken Sant Vicenç som ligger på en imponerende og 50 meter høy klippe.

Restene av den gamle kirken Sant Vicenç

Du bør også besøke fyret i Tossa de Mar. Det ligger på stedets høyeste punkt og er bygget på restene av et gammelt slott. Fyret skiller seg ut med sitt museum, Centro de Interpretación de los Faros del Mediterráneo. Her finner du masse informasjon og detaljer om de ulike fyrene på Middelhavskysten.

 

Den gamle romerske byen Turissa

 

Et annet interessant sted å besøke er ruinene av den gamle romerske landsbyen Els Ametllers. Den ligger på en åsside som vender mot havet, i utkanten av Tossa de Mar. Her kan du fortsatt gå gjennom gatene og se restene av gamle bad, mosaikker og andre ting som er mer enn to tusen år gamle. På en av flisene er navnet Turissa skrevet inn, og det er dette navnet som er opphavet til dagens bynavn, Tossa de Mar.

Festningen i Tossa de Mar

Moro i fornøyelsesparkene

 

Rundt Tossa de Mar finnes flere fornøyelsesparker som er perfekte for en dag med mye moro for hele familien. En av favorittene er Gnomo park, en park med masse aktiviteter for de minste. Den ligger i den nærliggende byen Lloret de Mar, bare 20 minutters kjøring fra Tossa de Mar.

 

På sitt 40.000 kvadratmeter store område tilbys oss alle typer attraksjoner, som lekeplasser, spill, golf og områder for de litt større. For ikke å glemme dvergene – gnomene – som med sine påfunn betyr ekstra moro.

Fra badeland Aquabrava på Costa Brava

I Lloret de Mar ligger også badelandet Waterworld, med moro for alle familiemedlemmer. I tillegg til bølgebasseng, finnes alle typer vannsklier, boblebad, kamikazes og barneområder. Waterworld er definitivt ikke et sted å kjede seg.

 

Sjekk nettsiden til Waterworld, for der finner du attraktive familietilbud som også omfatter transport med tog fra Tossa de Mar eller fra stedet der du bor. Med betalt adgang til badelandet, har du også gratis inngang til Aquabrava, et annen fantastisk badeland på Costa Brava.

Fra badeland Aquabrava på Costa Brava

Paintball Can Garriga

 

Hva om du en dag vil overraske barna med noe helt annet? En skikkelig kamp med fargekuler! I senteret Paintball Can Garriga i Tossa de Mar kan også barn mellom sju og 13 år føle adrenalinet flomme under paintball-oppgjørene fordi ballene er mindre og ikke så harde. Dermed er det ingen fare.

 

Alle familiemedlemmer kan delta. Her må du kunne skjule deg, planlegge strategien og forflyttet deg veldig forsiktig slik at du ikke oppdages og elimineres av motstanderne dine. Hva med en kamp mellom barn og voksne? En opplevelse som barna dine sent vil glemme.

Panoramautsikt ved Tossa de Mar

Vandring langs kysten

 

Kyststrekningen som skiller Tossa de Mar fra Lloret de Mar er full av klipper og bortgjemte strender. Mellom dem går det en liten grusvei, Camí de Ronda, som byr på en utrolig utsikt.

 

Egentlig ble Cami de Ronda brukt til å overvåke kysten av Middelhavet for mulige piratangrep, mens  fiskerne brukte den også for å komme til de bortgjemte vikene der båtene lå fortøyd. Derfor går Cami de Ronda langs hele Costa Brava. I dag er deler av veien satt i god stand, noe som gjør den til en flott tursti som går parallelt med kysten og i skyggen av furutrærne.

Sykkel på stranda

Vi anbefaler at du følger Camí de Ronda sørover fra Tossa de Mar, for dette er ikke noe krevende stykke, og dessuten er utsikten her fantastisk. I tillegg kan du alltids ta en pause og et bad på en av strendene som finnes langs ruten.

 

Hvis du velger å gå nordover, vil du finne overraskende flotte utsiktspunkter som Sant Jaume, bare en kilometer unna Tossa de Mar og som gir en flott utsikt over byen og klippene på Costa Brava. Tossa de Mar tilbyr en rekke alternativer for familieferier og er blant våre Topp-ti-destinasjoner for familieferier i Spania.

 

Den grønne lungen i Tossa de Mar

 

Det viktigste grønne området er Sa Riera-parken som strekker seg over 5o mål rett ved byen Tossa de Mar. Her finnes det bord og benker for å nyte en piknik i naturen, i tillegg til at det finnes flere lekeplasser. Takket være sine fasiliteter, er Sa Riera-parken et perfekt sted å spasere, slappe av og la barna ha det gøy.

 

Men uten tvil er det vakreste i omgivelsene Riera de Tossa de Mar på grunn av sin rike og varierte flora. Dessuten finnes masse eik og furu, og særlig er eika Buen Retiro høyt elsket av lokalbefolkningen.

Sa Riera-parken

Blått paradis på strendene

 

Strendene i Tossa de Mar ble av den franske maleren Marc Chagall beskrevet som "ett blått paradis". Særlig gjelder det Playa Grande, den største stranden i Tossa de Mar, med sitt klare og rolig farvann, den gylne sanden og alle tjenester og fasiliteter.

Kysten langs Tossa de Mar

Som allerede navnt lønner det seg å fortsette Camino de Ronda sørover for å oppdage strender som Santa María de Llorell eller viker som Figuerola og Llevado. Nordover finnes også fantastiske strender, villere og mer autentiske der du nyter roen og skjønnheten i naturen. Viker som Salionç, Givarola eller Futadera er små paradis med krystallklart vann, flankert av klipper og frodig vegetasjon.

 

Dere kan også seile med båtene som går ut fra Playa Grande og som stanser i de fleste vikene. Mange av dem har glassgulv og på turene er dere også innom noen grotter, så dette er en opplevelse å få med seg.

Festningen i Tossa de Mar

Ikke la dykkemaskene bli hjemme, fordi havbunnen langs Costa Brava er fantastisk og full av liv, så her er det flott å snorkle. Husk at i de fleste av disse vikene er det ikke barer eller restauranter. Derfor må dere ta med nok mat og vann dersom dere vil tilbringe en hel dag på stranden.

Playa Gran i Tossa de Mar

Tossa de Mar er en favoritt for mange foreldre som vil nyte en familieferie på Costa Brava. Vila Vella med sine flotte strender og omgivelser gjør dette til et svært attraktivt sted å feriere.

 

Foruten å være en destinasjon for sol, sjø og strand, tilbyr også Tossa de Mar en rik historisk arv. Bestill en feriebolig i Tossa de Mar og gjør deg klar til å nyte noen uforglemmelige dager med familien.