Tossa de Mar – den vakreste festningsbyen i Spania

Tossa de Mar

 

I provinsen Girona finner du en av de vakreste byene i Spania; Tossa de Mar. En gang et populært møtested for kunstnere fra hele verden. Den franske maleren Marc Chagall kalte byen "Det blå paradis", og blant andre besøkende var skuespilleren Ava Gardner som filmet ”Pandora og den flygende hollender” her. Etter henne finnes det en statue som står i sentrum av byen. Dessuten selges det fortsatt kaker i bakeriene som er oppkalt etter skuespilleren: Ava Gardner kyss.

Byborgens imponerende murvegger vokter den eldste og mest sjarmerende delen av Tossa de Mar. Dens middelhavsklima med en gjennomsnittstemperatur på 30°C om sommeren er levelig, særlig om du besøker noen av fantastiske buktene langs sjøen. Tossa de Mar byr på sol, strand og avslapping. Den mest populære stranden er Playa Gran som ligger i sentrum av byen og er 385 meter lang. Men besøk gjerne også de mer bortgjemte strendene, du vil bli overrasket!

 

I sentrum av byen florerer det av butikker og kafeer for turistene. Det er heller ikke noen mangler på restauranter med typiske fiske- og sjømatretter basert på gode lokale råvarer.

 

La Vila VellaTossa de Mar

La Vila Vella – gamlebyen – er selve symbolet for Tossa de Mar. Om du lukker øynene og tenker på Tossa del Mar, er det første som dukker opp ”postkortbildet” av borgen og tårnene som hever seg over byen og som tidligere beskyttet mot angrep fra pirater.

 

Vila Vella er et vidunder fra middelalderen. De mektige murene ga vern for hus og folk i gamlebyen. Hvis du titter oppmerksomt etter, vil du se en liten inngang og port – "el agujero del demonio" (demonhullet) – i muren ved bukta der fiskerne forlot båtene etter lange timer på havet. Hvis du liker å lese om slott og festninger, gå ikke klipp av denne artikkelen; 10 majestetiske slott i Spania.

 

Strender og bukterStran i Tossa de Mar

Strendene og vikene her i Tossa de Mar har ingen grunn til å misunne andre strender i Spania. De er nemlig fantastiske, med sitt krystallklare og rene vann og med fin og gyllen sand. Noen av strendene ligger sentrumsnært og har alle fasiliteter, mens andre er ganske fjerne og vanskelig tilgjengelig.

 

Vannet og den spesielle havbunnen gjør Tossa de Mar til et paradis for dykkere og de som snorkler. Uansett om du har lyst til å prøve en ny vannsportaktivitet eller bare vil slappe av og nyte det gode været, er Tossa de Mar et godt alternativ for alle. Det er ingenting som å feriere i en villa ved strendene i Tossa de Mar.

 

GastronomiKafé i Tossa de Mar

En av Tossas typiske matretter er den berømte fiskeretten "Simitomba". Den består først og fremst av fersk fisk, dessuten er røkt fisk, poteter, persille, hvitløk, salt, tomat, safran, olivenolje og alioli satt til.

 

Hvert år i september finner den gastronomiske festivalen sted. Den er bygget opp rundt nettopp denne velsmakende Simitomba´en. Under festlighetene setter femten lokale restauranter sin ære i å komme opp med sin egen oppskrift, inspirert av byens maritime tradisjoner.

 

Steder å besøke

Mur og festningsverkene i Tossa de Mar

En av de store attraksjonene i Tossa de Mar er den imponerende bymuren som ble bygget mellom det tolvte og trettende århundret. Når solen er på vei ned, bør du ta deg en tur på festningsvollene og få med deg solnedgangen og den spektakulære utsikten over kysten

 

På det høyeste punktet på muren finner du Far de Tossa (fyret i Tossa de Mar), akkurat der det tidligere stod et slott. Stedet er et besøk verdt, fordi du her også finner Interpretació dels Fars de la Mediterrania, et museum som forteller om fyrtårn langs Middelhavet.

 

De beste festlighetene

 

Alle disse attraksjonene er i seg selv god nok grunn for å besøke Tossa de Mar. Om du likevel trenger flere argumenter, har du byens mange og store festivaler som skaper fullt av liv med sine mange kulturelle aktiviteter.

 

Festa Major d'Hivern eller San Vincente-festen starter 20. januar, og omfatter  festivaler, messer, tradisjonelle parader og ulike typer utstillinger – alt innenfor festivalprogrammet. San Vincente-festen er en mer enn 600 år gammel tradisjon. Her er også "Voto del Peregrino", pilegrimsreisen på 40 km mellom Tossa de Mar og Santa Coloma de Farners der mer enn tusen pilegrimer deltar.

 

Tossa de Mar feirer i juni at sommeren er kommet med La Festa Major d'Estiu eller San Pere-festen. Festivalen blir holdt i uke 20 og inneholder tradisjonelle danser, konserter, leker for barn og fyrverkeri.

Panoramutsikt fra Tossa de Mar

Festival Internacional de Rumba Catalana

 

I juni har stranden Gran Playa i Tossa de Mar de siste årene vært vertskap for denne musikkfestivalen som er svært katalansk-orientert med sin forkjærlighet for rumba. Siden oppstarten på sekstitallet og takket være sine muntre rytmer, har den katalanske rumbaen markert seg som en av de mest spesielle sjangrene i Catalonia. På denne festivalen kan du høre og se de beste musikerne på denne stranden.

 

Tossa de Mar er et topp reisemålet på Costa Brava. Stedet som opprinnelig var en fiskerlandsby, har utviklet seg til et vakkert turistmål, omgitt av sine mange kvalitetsstrender. Du kan også ta del i det livlige nattelivet i byen, særlig i sommermånedene, fordi den rommer over tjue barer og har fire diskoteker. Ikke nøl med å bestille en feriebolig i Tossa de Mar. Gjør deg klar til å nyte en uforglemmelig ferie.

 

Kart