De fem beste uspolerte strendene i Valencia

Valencia er Spanias tredje største by, og har en rekke strender man kan besøke. Dessverre er de mest kjente også de mest utbygde og kommersialiserte, men likevel finnes det både familievennlige og hyggelige strender som ikke fremheves i like stor grad. Nesten så man skulle tro de lokale helst vil ha dem for seg selv.

Vi tok uansett med oss badebukse og solkrem, og gikk ut for å utforske de forskjellige strendene som ligger innen relativt kort avstand fra sentrum av Valencia.

Valencia strand 

1. Malvarosa strand i Valencia

Dette er den stranden de fleste turistene velger å besøke når de er i Valencia, ikke minst fordi den er så lett tilgjengelig. Man kan komme til den med flere offentlige transportmidler, blant annet buss, eller man kan ta trikken fra sentrum.

Malvarosa stranden har vært lite utsatt for utvikling, spesielt hvis man sammenligner med andre store strender i området, som for eksempel Benidorm. Og nettopp fordi dette området av byen aldri har gjennomgått noen større utbygging gjenstår stort sett en ryddig, ren og trygg strand som er mer populær blant lokalbefolkningen enn turistene.

Stranden har bare de aller mest grunnleggende fasiliteter og bekvemmeligheter som er nødvendig i forhold til størrelsen. Kun mot den sentrale delen av stripen, og i et område mot havnen og forbi "Las Arenas" hotell, er det noen få strandbarer og restauranter, men da de er ganske overpriset velger mange av lokalbefolkningen ofte å heller ta med seg matpakke til stranden i stedet for.

Det er mange fine feriebolig man kan leie i området, som for eksempel denne.

Valencia - Malvarrosa Las Arenas

Malvarosa stranden er delt inn i tre hovedområder. Disse tre er Malvarrosa, Las Arenas og Patagona, som alle er rene, familievennlige og et flott sted å tilbringe en behagelig avslappende ferie på.

Noe lenger utenfor byen finner man en annen strand, El Saler, som er svært populær blant lokalbefolkningen, og "de som vet om den".

2. El Saler strand, Valencia

Stranden i El Saler ligger litt sør for byen og er kun tilgjengelig via vei. Kjører man egen eller leiebil kjører man først V-30 og deretter CV-500 på vei mot El Saler.  Kjører man derimot ikke selv, går det en buss som kjører fra sentrum av El Saler. Stranden er en forblåst naturlig sandstrand på nesten 5 eller 6 kilometer i lengde og er omgitt av fantastiske sanddyner som bare venter på å bli utforsket.

El Saler strand- Valencia

Stranden har også en velkjent golfklubb, Campo de golf El Saler, hvor mange kjente navn fra golfverdenen har gitt seg i kast med den utfordrende, men ikke skremmende banen. Den ligger også ved siden av La Albufera Naturpark, et veldig tradisjonelt spansk område og et sted som er varmt anbefalt å utforske via de ulike båtturene som er tilgjengelige ute på den naturlige innsjøen.

Det er et veldig fredelig sted, og flott for den som liker å se på dyrelivet som finnes der. Eller man kan bare ligge på ryggen i gresset og stirre opp i den krystallklare blå himmelen over deg. De som ikke ønsker noe fullt så rolig som dette, kan dra litt lenger nord til det området som er kjent som Port Saplaya.

3. Port Saplaya strand, Valencia

Denne stranden er også rolig, men har betraktelig bedre fasiliteter, særlig kjøpesentre, sammenlignet med de andre to. Det gamle havneområdet er også bygget om til en ferielandsby, men brukes fortsatt til utskiping av tigernøtter som dyrkes i området. Disse små nøttene brukes i den tradisjonelle drikken "Horchata", som man neste må prøvesmake hvis man er på ferie i området.

Det er lett å komme til Port Saplaya, enten via den tofelts motoveien V-21, eller ved hjelp av undergrunnsbanen til Rafelbunyol hvorfra man enten kan ta buss eller drosje ned til selve strandområdet. Ikke bare er det en fantastisk strand, det er mange butikker her også, i det store Alcampo handlesenteret som ligger tvers ovenfor stranden. Her finnes det også en McDonalds, flere mindre butikker og kafeer.

Port Saplaya strand - Valencia

Stranden foran har i tillegg noen veldig fine steder hvor man kan nyte en drink eller et kaldt glass med den tidligere nevnte Horchata.

Bygningen på bildet skjuler faktisk en relativt stor, men bortgjemt marina med sjøboder. Mange besøkende i havneområdet oppdager ikke en gang det eksisterer, og for å komme dit skal man gå fra rundkjøringen mot hovedbygningen, hvor man finner en liten inngang man kan gå gjennom.

På den andre siden vil man plutselig befinne seg mellom båter fortøyet side om side med små tropiske hager, barer, butikker og så videre, i det som ser ut som noe i Venezia, og absolutt ikke Valencia! Vi har noen flotte innkvarteringsmuligheter i Port saplaya hvis du velger å bo her for årets ferie!

4. Sagunto strand.

Stranden i Sagunto ligger noe lenger utenfor byen, men kan enkelt når enten med bil (V-23) eller med jernbane. Den ligger også kun 20 minutters kjøretur fra flyplassen i Valencia. Sagunto er opprinnelig en gammel romersk bosetting, og er delt inn i to områder. Selve byen Sagunto og stranden. Stranden som kan være svært travel om sommeren er litt over to kilometer lang.

Valencia strand

Byen i seg selv er virkelig verdt å se litt rundt i, spesielt på torvet og de mange romerske ruinene som finnes. Blant annet et gammelt amfiteater. Selve stranden har mange barer og restauranter langs hovedveien som går langs kanten av strandområdet. Den er også tilrettelagt med flere spesielle ramper og tre gangstier slik at de med rullestol, og selvfølgelig mødre med barnevogner, også enkelt kan få tilgang til den gyldne sanden.

Til slutt, hvis dette ikke var nok strender å velge blant, vil en reise ut av byen, denne gangen i sørlig retning, bringe oss til den herlige byen Cullera.

5. Cullera, det nordlige Costa Blanca, Spania.

Som med de fleste andre middelhavsbyer er også denne delt i to. En del som er selve byen, og en del som er den tilhørende stranden. Denne byen domineres i tillegg av et lite fjell, ved navn Mount de l'Or.

Navnet på byen uttales "Cuyaira", og ved ankomst vil du finne en ekte spansk by og en virkelig autentisk strand som nytes av både lokalbefolkningen og andre spanske turister fra Madrid. Det er sjelden å se eller høre utenlandske turister her, og det er et ideelt tilfluktssted for de som ønsker seg litt fred og ro, og likevel beholde en bit av det gode liv hvis de ønsker det.

Utsikt over Cullera

Du vil ikke finne pizza og hamburgere her, eller noen annen form for hurtigmat for den saks skyld, men derimot vil du finne mange tradisjonelle spanske restauranter som serverer det beste innen lokal mat til rimelige priser. Skal man bo i Cullera kan man leie enten en leilighet eller en villa i utkanten av byen, men vår anbefaling for en ekte strandferie ville være å leie en ferieleilighet i en uke.

Du kan også besøke San Lorenzo lagune, som ligger helt i utkanten av Albuefera naturparken vi nevnte tidligere i artikkelen. Se også Santa Ana tårnet som kneiser over stranden, og også den gamle og mystiske Cave of Dragat, som en gang var tilholdsted for pirater!

Cullera strand

Hele Valenciaregionen er fullpakket med noen av de beste strendene i Europa, og vi håper at du ved din neste ferie i Spania vil vurdere å utforske noen av disse nærmere. Og forhåpentligvis vil du ha minst like så mye moro som vi hadde, da vi skrev denne artikkelen om våre erfaringer!

Ikke glem bøtte og spade!