Pindongos Klatrepark, Malaga

Klatreparkene er kommet til Costa del Sol.

Først kom Amazonia i Marbella, og parkens popularitet overgikk langt alles forventninger. Derfor var det kun et spørsmål om tid før flere klatreparker begynte å skyte opp rundt omkring.

Pindongos klatreskog, Malaga

Med 320 årlige solskinnsdager og et vakkert landskap som består av fjell og skog er Costa del Sol et opplagt sted å anlegge en klatrepark - eller en parque de arborismo, som det heter på spansk.

Og så er det et ideelt sted å legge en utflukt for familier som holder ferie på kysten. I Pindongos er det underholdning og utfordringer for både store og små!

Pindongos Klatrepark

Det er ganske enkelt noe fantastisk morsomt ved det å klatre i trær.

Især når det involverer seler, hengebroer, svevende trestammer, via ferratas og alt som tenkes kan der i mellom. Man kommer hurtig til å føle seg som noe av en apekatt når man svinger seg fra tretopp til tretopp. Og spesielt for barna er det en opplevelse for livet i vente!

Pindongos Klatreskog, Malaga

Pindongos-klatreskogen er både billigere og villere enn tilsvarende andre parker på Solkysten.

Parken er oppført og blir drevet av en lokal klatreklubb. Derfor er den så også bygget på kjærlighet til og i dyp respekt for naturen.

Fokus er lagt på læring og eventyr. Formålet er å gi deltakerne en på oppleveren og samtidig lære dem å vise respekt og omsorg for naturen.

Pindongos klatreskog, Malaga

Og det er naturen som er i fokus - ikke turismen. Her er det ingen souvenirbutikker eller talende tegneseriefigurer. Og man får heller ikke bare utlevert en klatresele i hånden og sendt av sted på egenhånd.

Før barna slippes løs i klatreskogen blir de undervist i å ta deres sele på selv og hekte seg på sikkerhetskabelen på korrekt vis. Men de lærer også hvordan de skal ta vare på naturen og ferdes i den med respekt.

Sikkerheten er i høyeste grad i sentrum, og klatreinstruktører følger barna rundt på ruten - enten til fots, på den minste banen, eller oppe i høyden.

Fasiliteter i Pindongos

Klatreskogen er oppdelt i tre ruter: en grønn, en gul og en rød. Den grønne er den letteste, og den røde er den mest utfordrende. Det er dog rikelig med spenning på alle de tre rutene.

Den største forskjellen er høyden, og det er også den som bidrar mest til vanskelighetsgraden, når det gjelder om å overvinne seg selv og kaste seg ut i eventyret.

Pindongos klatreskog, Malaga

Den røde ruten er godt 15 meter høy, men rent teknisk er den ikke så mye vanskeligere enn de andre.

Faktisk er den grønne ruten nesten mer teknisk krevende, og den har til og med en liten via ferrata helt til sist, hvor man klatrer i klipper på små trinn bestående av jern boret inn i siden på klippen. Man befinner seg kun et par meter over jorden, så selv de yngste i familien kan være med.

Det er ingen alderskrav for å delta, men man skal være 1,4 meter for å få adgang til den røde ruten, med mindre man følges med en voksen som sørger for å klippe sikkerhetsselen av og på stålkabelen.

De tre rutene strekker seg over til sammen 700 meter, som forseres via 8 svevebaner, 25 hengebroer en liten via ferrata og tallrike andre forhindringer.

Pindongos klatreskog, Malaga

Besøk Pindongos

Parken er ikke alltid bemannet, så man bør ringe noe tid i forveien:

Javer: +34 665765304

Jesús: +34 656447289

Pindongos ligger i et av de vakreste områdene i Malaga, midt i hjertet av Sierra de los Camarolos, like ovenfor landsbyen Villanueva del Trabucco.

Det er et av Malaga-provinsens mest uspolerte naturområder, preget av tett granskog og forrevne klipper. 

Rundt om Pindongos er det rikelig med muligheter for å gå på vandreturer, eller kanskje prøve en ekte via ferrata. Det er også et par flotte rasteplasser der, men det er ingen fasiliteter, så ta med nok mat og drikke samt noe å samle søppel i. Det er imidlertid snakk om at det skal etablerer en liten restaurant i området.

Priser

Prisene er meget rimelige. Man betaler per rute man vil prøve, og man kan bruke så lang tid i parken som man bare har lyst til. Så ta med nistemat og ta dere tid til å gå en tur og nyte naturen.

Den grønne ruten koster 6 euro, den gule koster 7 euro og den røde 8 euro. Man kan prøve to ruter for 10 euro. Det gis også rabatt til grupper, og man kan til og med bestille hele parken til for eksempel en fødselsdag for omkring 80 euro.

Få mer informasjon på Pindongos hjemmeside.

Pindongos Klatreskog, Malaga

Ruteveiledning

Pindongos ligger omtrent 5 kilometer fra Villanueva del TrabuccoKjør først inn til sentrum av Villanueva del Trabucco - se kart. Følg elven oppover i retning mot fjellene - der vil det være skiltet til en campingplass (som faktisk aldri åpnet). Hold mot høyre og fortsett med å kjøre oppover. På et tidspunkt kommer man til et veikryss hvor man kan velge mellom å kjøre rett frem eller mot høyre - her skal man følge veien til høyre. Herfra skulle man gjerne kunne se parken. Pindogos er bygget i det området hvor det var tiltenkt at campingplassen skulle ligge.

Se kart.

Aktiviteter nær Pindongos

Bare et par kilometer fra klatreparken finner man den vakre Fuente de los Cien Caños (De tusen spirers kilde), et spektakulært fossefall ved Guadalhorce-elvens utløp. Stedet er et av Andalusias mange beskyttede naturmonumenter.

Det kan også anbefales å besøke de små, tradisjonelle landsbyene Villanueva del Trabucco og Villanueva del Rosario. Den nærliggende by Riofrio er et opplagt sted å spise lunsj - spesielt hvis man liker fisk! Byen er kjent for sin økologiske størkaviar, og alle restauranter serverer ørret på et utall måter.

På vei tilbake til Malaga bør man kjøre forbi El Torcal naturpark, et utrolig lite naturreservat med de mest særpregede klippeformasjoner.