Zahara de los Atunes, Cádiz

Turkis vann, kilometervis av fine gyldne sandstrender og uberørt natur er bare noen av de mange grunnene til hvorfor Zahara de los Atunes anses for å være en av Spanias mest idylliske kystlinjer.

Zahara er uten tvil en av juvelene på Costa de la Luz - som ikke upassende også betyr Lysets kyst.

Playa de los alemanes, Cabo de Plata, Zahara

Zahara de los Atunes er en liten by som ligger cirka 40 kilometer fra det mer populære turiststedet Tarifa. 

Tarifa er først og fremst kjent verden over for å ha en konstant vind, som passer perfekt for alle de menneskene som samles der året rundt for å nyte de fantastiske forholdene for kitesurfing. Tarifa har også lenge vært et populært reisemål for surfere, men Zahara er faktisk mye mer tilpasset for familier og ikke helt ulikt sin nabostrand Bolonia som ligger i byen El Lentiscal. Stranden er også en av de mest spektakulære og mest omsorgfullt bevarte kystdelene i Spania.

Zahara de los Atunes har lykkes i å beholde sitt opprinnelige image gjennom nøye å kontrollere alle byggerier, hvorfor det ikke finnes noen høye hverken hus eller blokker som ødelegger det idylliske bildet av kysten.

Zahara anses faktisk for å være en av de få store strendene som fortsatt kan betegnes som en “urørt” strand, og dette skaper jo da også noen problemer for alle de turistene som ønsker å bo her i høysesongen. De første radene med strandstoler på stranden blir hurtig reserverte, og vil man sikre seg noen av de aller beste plassene skal man være svært tidlig ute for å få seg litt kvalitetstid på denne stranden.

Utsikt over Zahara de los Atunes

Stranden Zahara de los Atunes

 

Vel fremme ved byen Zahara finner man stranden like foran slottet, Castillo de las Almadrabas, og rett bak den lokale kirken, Iglesia de Nuestra Señora del Carmen. 

Herfra kan du nyte utsikten over både den fantastiske horisonten og over den totalt 5 kilometer lange og relativt uberørte stranden. Du finner også informasjon om forskjellige tjenester i området, som for eksempel restauranter, dusjer, solstoler, områder som er spesielt tilpasset funksjonshemmede og selvfølgelig også badevakter som holder øye med alle badegjestene.

Zahara de los Atunes, Cadiz

Zahara har også en barnevennlig strand med grunt og gjennomsiktig vann og en fantastisk myk sand, hvilket gjør det svært vanskelig å motstå en dukkert eller to.

Familie på Playa de Zahara de los AtunesFamilie på Playa de Zahara de los Atunes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solnedgang -  Zahara de los Atunes

Atlanterra stranden

Atlanterra ligger bare 1 kilometer fra sentrum av Zahara, og det er nettopp her som som Atlanterra stranden ligger. Her finner man en uvanlig vakker plass, hvor "ambient-chillout" er ordenen for dagen og restauranten Varadero er plassen man skal være hvis man virkelig vil gå i ett med omgivelsene og kjenne seg riktig spansk, om enn bare for en liten stund.

Landskapet består av gjennomtenkte og velpleide hager og terrasser med utsikt over havet, og mengder av levende lys som lyser opp omgivelsene, Man kan ikke ønske seg en mer romantisk plass for en bedre middag eller bare et rolig sted å koble av på.

Barna surfer og morer seg i playa de Atlanterra

Hage og chill out restaurante Varadero en Atlanterra, ZaharaI denne delen av landsbygda tilbys det selvfølgelig også utleie av hytter bare noen få meter fra stranden.

"Playa de Cabo de Plata" eller "Playa de los Alemanes"

Zaharas egen lille perle, den formete stranden er lokalt kjent som Playa de Cabo de Plata eller som Playa de los Alemanes. Stranden er 1,5 kilometer lang, cirka 20 meter bred, og ligger på et uslåelig flott sted for å tilbringe noen dager. Hvis man vil treffes på et sentralt punkt kan den enorme bunkeren som ligger ved stranden være et fint sted, ettersom den er synlig på lang avstand.

Stranden los Alemanes, Cabo de PLata, Zahara de los Atunes

Selv om det finnes en liten parkeringsplass ved stranden, så skal man vite at den fylles opp forholdsvis hurtig, så det er best å komme tidlig for å slippe eventuelle vanskeligheter. Tilgangen til stranden er via en ganske så bratt trapp, men det er uten tvil en promenade som er vel verdt alle strabasene. Det rolige og beskyttede vannet og undervannsklippeformasjonene gjør området til et eksepsjonelt sted å snorkle.

Når bør man besøke Zahara ?

 

Zahara er uten tvil et feriemål som kan nytes hele året.

Selvfølgelig er det ofte fullt i sommerperioden, hvilket også kan gjøre så boligprisene stiger tilsvarende. Derfor vil det ofte anbefales at skal man hit på ferie, bør man komme i enten mai, juni eller september.

Området er dessuten verdensberømt for sine blåfinnete tunfisk, som også genererer en del kulinarisk turisme. Høysesongen for tunfisken er mellom april og juni, da de store stimene emigrerer fra Atlanterhavet til Middelhavet.

En urgammel fisketeknikk, også kjent som Almadraba, blir fortsatt brukt i området den dag i dag. Opprinnelig var det maurerne som introduserte denne teknikken, som består av en slags "labyrint" av nett, hvor man driver fisken inn mot en sentral "dam" hvor fisken lett kan samles opp. Denne teknikken stammer fra 1500-tallet og er også årsaken til at Zahara har fått sitt tilnavn "de los Atunes", hvilket betyr "fra tunfisken".

Naturligvis er ikke et besøk her komplett uten at man har hatt muligheten for å smake på traktens berømte tunfisk.

Fisker i Cabo de Plata, playa de los alemanes, Zahara