De vakre strendene i Alcudia på Mallorca

Vakre bukter og turkist vann er hovedattraksjonene som gjør at turistene i mange år har strømmet til Mallorca. En av de største feriestedene på øya er Alcudia og den tilhørende Port d'Alcudia der det også er mye å se og gjøre, i tillegg til å nyte de fantastiske strendene.

 

Strender i Alcudia

 

Her kan du finne strender som passer for enhver smak, fra flotte bukter gjemt blant klipper og furuskog til godt besøkte strender med fin og gyllen sand. Alcudia er et populært reisemål for familier med barn fordi bukta har rolig og langgrunt vann, noe som jo er ideelt for de yngste.

 

Playa Alcudia

 

Stranden ved Port d'Alcudia

 

Alcudia-stranden eller Puerto del Alcudia-stranden er den viktigste stranden i dette området. Selv om det er et svært populært feriested, gjør mangelen på høye hotellbygg og de mange palmene og furutrærne at denne stranden har en naturlig og robust skjønnhet.

 

Stranden er mer enn tre kilometer lang, noe som garanterer at det alltid er plass til flere. Turistene er ofte forbløffet over den rene, fine hvite sanden, den turkise fargen på vannet og den langgrunne stranden.

 

Playa de Alcudia

 

Alcudia-stranden er delt i to. Den første starter ved fritidsbåthavnen i Port d'Alcudia og følger strandpromenaden som alltid er full av innfødte og turister som nyter en rolig spasertur i sola. Stranden er ofte godt besøkt, for den ligger i en sone med mange hoteller. Her finner du chiringuitos –  strandbarer – og utleie av alle typer vannsportutstyr.

 

Du kan leie vannscootere, bli med på bananbåter-turer eller prøve paragliding for å få et skikkelig overblikk over den vakre bukten Alcudia fra en helt ny vinkel.

 

Playa de Alcudia

 

Skillet mellom de to delene av Playa Alcudia går tradisjonelt ved den såkalte hvite byen. Herfra strekker den andre stranden seg opp til Playas de Muro. Dette er en mye roligere og mer naturlig del av strandlinjen.

 

S'Illot

 

S'Illot-stranden

 

S'Illot er en vakker strand som består av to buer. Stranden ligger ved Cabo de La Victoria, har mye å by på og ligger bare fem kilometer fra byen Alcudia. Stranden er dekket med grus og runde steiner, men det holder slett ikke soltilbederne unna. Ta med deg dykkemaske, snorkel og svømmeføtter, for her finnes det mange spennende fiskeslag å oppleve blant steinene på bunnen av det krystallklare vannet. Til og med blekksprut! Ved denne stranden er det også en liten øy du kan stupe fra og gjøre akrobatiske hopp ut i vannet.

 

Omgivelsene ved S'Illot-stranden

Klippene langs stranden gir skygge og ly på varme dager. Vannet her på S'Illot er vanligvis svært rolig og klart, og naturen er fantastisk og uberørt, noe som gjør dette området populært til kajakkpadling, Stand-Up-Paddle og spennende vandreturer langs stranden for å utforske området.

 

Sant Joan

 

Playa Sant Joan Alcudia

 

Sant Joan Alcudia-stranden ligger bare tre kilometer fra Alcudia by. Dette er en strand som ofte besøkes av lokalbefolkningen. For å komme hit fra en feriebolig i Alcudia, må du gå mot Mal Pas-urbanisering og følge skiltene. På stranden finner du en liten parkeringsplass.

 

I sommermånedene bør du komme tidlig for å sikre deg et sted å plassere badehåndkleet ditt. Sant Joan har en kombinasjon av sand- og steindekke, noe som ofte er en fin variasjon for barn. Det perfekte stedet for sommerfotosesjonen hvor du også kan beundre Pollensa-bukten i det fjerne.

 

Sant Joan Alcudia

 

Den interessante havbunnen inviterer til snorkling og dykking og til å beundre Middelhavets fauna. På stranden finner du en bar, en bod for badevakter og parasoller.

 

Sant Pere

 

Playa Sant Pere

 

Lei en feriebolig i Mal Pas for å bo nær Sant Pere-stranden. Stranden ligger ved siden av fritidsbåthavnen Marina de Donaire ("El Cocodrilo" - Krokodillen). Her finner du hundre meter med fin sand som innbyr til en deilig dag med soling. I høysesongen holder strandbaren (chiringuito´en) åpent, og parasoller og solsenger er mulig å leie. Her er det også badevakter.

 

Playa Sant Pere Alcudia

 

Stranden er ikke stor og ligger mellom klippene. Vannet er rent og langgrunt nær kysten, særlig ideelt for barn. Hvis du holder til i dette området, er det vel verdt å besøke 5 Oceanos Chillout-bar som om kvelden serverer velsmakende drinker med en fantastisk atmosfære. Sitt komfortabelt på en myk dobbeltseng eller sofa og nipp til fargerike drinker.

 

Aucanada

 

Aucanada

 

Aucanada- eller Alcanada-stranden som den også kalles, ligger like ved golfbanen og bare tre kilometer fra byen Puerto de Alcudia. Du kan enkelt spasere hit. Det er en liten steinstrand med rent og stille vann. Den er omgitt av en liten furuskog som gir skygge og hvile fra solen. Stranden besøkes ofte av familier og lokale innbyggere som organiserer piknik og grilling her.

 

Like ved stranden, bare 150 meter fra kysten, ligger en liten øy med et fyr. Dybden på vannet (ca. 1,5 meter) gjør at du kan svømme fra stranden og ut til øya.

 

Fyrtårnet Alcanada

 

Det som vil overraske deg her på Platja de l'Alcanada i tillegg til småsteinene, er at deler av stranden er dekket av tørre alger, kjent som Posidonia. Dette er unikt for dette området, og er ikke noe du finner mange andre steder på Balearene.

 

Es Faralló

 

Posidonia Aucanada

 

Når du passerer øya med fyrtårn og går langs golfbanen, finner du en annen strand, mye mindre besøkt. Hit trekker imidlertid ofte nudister, og stranden er også dekket med et algeteppe. Går du videre, kommer du til en liten strand, Es Faralló. Steiner og tykk grus er det viktigste underlaget i denne bukten som ellers er karakterisert ved sin smale og langstrakte profil der den ligger ved foten av skråningen.

 

Es Faralló

 

Dette stedet ligger godt skjult, utenfor alle boligområder og er sjelden besøkt av turister, noe som garanterer deg ro fra de store folkemengdene. Den steinete sjøbunnen skjuler mange skatter, og det er lurt å ta med dykkemaske og svømmeføtter til dykking og snorkling.

 

Coll Baix

 

Coll Baix

 

Coll Baix er kåret til den vakreste stranden i området og ligger godt skjult. For å komme hit er det bare to muligheter: sjøveien (med båt eller vannscooter) eller til fots. Stien starter ved inngangen til skogen og fortsetter langs klippekysten.

 

Noen steder er det bratt og ganske farlig, så vær forsiktig! Men det finnes alltid nok av folk som er villige til å ta turen for å komme til dette skjulte paradiset.

 

Coll Baix

 

Denne steinstranden er 220 meter lang og 50 meter bred, er omgitt av høye klipper som synes å beskytte den mot inntrengere. Hyppige gjester på stranden er måker som venter på et stykke brød, noen fjellgeiter som er vanlig på denne delen av øya. Disse geitene er ikke redd for folk, men det er ikke anbefalt å mate dyrene.

 

Coll Baix

 

Hvis du velger å dra til Coll Baix, må du huske å ta på komfortabelt fottøy og ta med alt du måtte trenge på stranden, for her finnes det ingen fasiliteter. Fra selve Alcudia kan du komme hit med bil, men du må parkere og gå noen kilometer.

 

Kart