De 5 beste innsidetips til Cabo de Gata, Almeria

Det tilbys en rekke spektakulære strender, hvorav flere allerede har vært kåret til "Spanias beste".

Dette vindfulle og øde ørkenlandskapet har vært kulisser for en rekke klassiske Hollywoodfilmer, "Den Gode, Den Onde og Den Grusomme", For En Neve Dollar" og "Indiana Jones - Det Siste Korstog", for å nevne noen.

 
Las Negras, Cabo de Gata

Så ser du etter noe som er en smule annerledes enn de tradisjonelle feriestedene? Her får du våre fem beste innsidetips for en vellykket ferie i Cabo de Gata Natural Park. 

Klippestuping fra La Cala del Cuervo

Ok, du behøver kanskje ikke akkurat å stupe, men bare det å hoppe fra klippene gir et adrenalinkick du ikke bær gå glipp av. Flere av utsprangene er helt oppe i 15 meters høyde.

Hvordan kommer man dit? Du kjører mot Las Negras fra San Jose, og like du ankommer byen Las Negras, er det skiltet videre mot campingplassen, Camping Las Negras. Veien tar en brå høyresving, før den stuper ned mot stranden.

Utsikt over Las Negras, Cabo de Gata

Fra den lille steinete stranden ved campingplassen, går det en lites sti som leder opp i klippene ovenfor. Etter rundt halvannen kilometers vandring, kommer man til en vakker strand ved navn El Playazo. En flott tur.

Følger man denne stien oppover, vil man hurtig se et gammelt tårn, og stien deler seg i mange små, som leder både under og mot selve tårnet. La Cala del Cuervo er det første klippeutspranget, og her er det flere perfekte steder å hoppe fra.

Vannet her er dypt og bunnen dekket av myk sand, men det er alltid lurt å dobbeltsjekke hvor du har tenkt deg å hoppe. Gå gjerne i vannet med dykkemaske først, bare for å forsikre deg om at vannet er dypt nok, og at det ikke ligger noe under vannoverflaten du kan skade deg på. På samme måte er det viktig å forsikre seg om at man kan komme opp fra vannet igjen, da det er en lang svømmetur tilbake til stranden.

Det beste stedet for snorkeling - Los Escullos stranden - Cala Hermanicas

Alle Cabo de Gatas strender tilbyr fantastiske snorkelmuligheter, med grotter og undersjøiske klippeformasjoner rett utenfor Los Escullos fantastisk vakre, og ofte et hovedmål for dykkere.

Dykking ved Cabo de Gata

Vannkvaliteten, floraen og faunaen er uten sidestykke. Det dype vannet gjør at dykkerbåtene kan komme helt inn til bredden. For snorklere er det også enkelt å komme frem, med bare en liten spasertur på land, før man svømmer den siste biten. Så snorkler man over lagdelte, steinete plattformer, med store dyp i mellom. Opptil 40 meter dype, og selv om man er relativt nær kysten, er det greit å være en habil svømmer, og det anbefales selvfølgelig at man er minst to sammen.

Å komme dit er enkelt, kjør forbi Los Escullos og hold kursen mot sør-vest i retning av San Jose. Her blir kystveien raskt et spor. Den er farbar i en vanlig bil med forsiktighet, og kjør så langt du kan. Det er en stor toetasjes ruin på veien til San Jose, hvor du kan parkere (eller så nær som du klarer). Følg denne veien oppover i cirka 500 meter, før den går ned igjen i La Cala Hermanicas, en steinete bukt. Gå i vannet her og du kan begynne å utforske.

Beste spisesteder

Det kan være dyrt å spise ute i Cabo de Gata, og de mest populære landsbyer, spesielt de ved siden av stranden, kan være svært overpriset. Hvis du leter etter fantastisk god hjemmelaget, og svært rimelig mat, Bar La Plaza i den lille landsbyen Fernan Perez er sterkt anbefalt.

Bar La Plaza, Cabo de Gata

Langt fra de vanlige turiststedene som dette er, er det naturligvis ikke mange turister å se. Og som med maten som serveres, er også Fernan Perez en svært tradisjonell landsby.

Den lille familiebaren ligger like ved byens hovedtorg, og er stedet man går i Fernan Perez -  kart

Vær Indiana Jones for en dag

De gamle jern- og gullgruvene i og rundt Rodalquilar er virkelig verdt et besøk. Et av de mest besøkte turistmålene i Cabo de Gata er det gamle gruveanlegget like utenfor landsbyen.

Inngangen til Indiana Jones-grotten

Hva som er langt mindre besøkt, er derimot selve gruvene, som også er langt mer interessante enn selve gruveanlegget. Her finnes det hundrevis av gruver, tunneler og utgravinger.

Man skal imidlertid være svært forsiktig inne i gruvene, da enkelte av gruvegangene har en loddrett fallhøyde på opp til 200 meter rett ned.

Inne i gruvekomplekset i Cabo de Gata, Almeria

Jeg anbefaler på det sterkeste at man får med seg noen som kjenner området og er fortrinnsvis godt kjent inne i selve gruvene. Hvis man derimot ønsker å besøke dem på egen hånd, er den beste måten å komme dit på, ved å kjøre oppover fra Rodalquilar, en veg som passerer bak gruveanlegget.

Sporet er ganske grovt enkelte steder, men er stort sett farbart med en vanlig bil, hvis du kjører forsiktig. Kjør oppover inntil du passere et utsiktspunkt, som tilbyr en flott utsikt over Rodalquilar og de ​​omkringliggende områder (lokalt kjent som Cruce La Lace), hold deretter mot venstre og kjør videre oppover.

Inne i Indiana Jones-grotten i Almeria

Etter cirka 1 kilometer kommer du til et kryss hvor et spor går av til høyre. Parker her og gå resten av veien. Hulen hvor de filmet Indiana Jones er nær toppen på høyre side. Du går langs sporet ovenfor, og krysser over et ganske ulendt terreng.

Du vil til slutt komme til et stort gruveområde. Ta den første stien mot høyre og opp til toppen. Der vil det være to tunneler rett foran deg. Opptakene ble utført i begge. Den største er lettest å utforske og tilbyr en fantastisk utsikt hvis du går gjennom til slutten av den. Den mindre av dem forutsetter noe mer forsiktighet, men har derimot et indre som absolutt er verdt å se.

Den lille tunnelen i Indiana Jones, Cabo de Gata

Ikke beveg deg så alt for mye utenfor stien, og ikke følg noen av de mindre tunnelene - da mange av dem har store gruveganger som fører rett ned i avgrunnen. Restene av Indiana Jones settet er fortsatt på plass, med falske vegger og gips over alt. Mye har falt ned i løpet av årene, så vær forsiktig.

 

 

Beste familiestrand - Playa el Playazo

Å velge den beste stranden i Cabo de Gata er nok helt umulig. De er alle spektakulære og som nevnt ovenfor, det er et par som ble stemt frem som de mest pittoreske i Spania.

Playa El Playazo, Cabo de Gata, Almeria

Playa de los Muertos, Playa de Mónsul og Playa de los Genoveses.....listen er nesten endeløs.

En av våre favoritter, og en flott strand for familier med små barn, er en strand som kalles Playa el Playazo, i nærheten av Rodalquilar

Det er enkelt å komme dit, vannet er skjermet og grunnt, og passer perfekt for en fantastisk dag på stranden for hele familien.

Trykk her for mer informasjon om Playa el Playazo