10 Fantastiske Baskiske strender utenfor byene

Den baskiske landsdelen i Spania er verdensberømt for sin gode mat, men Atlanterhavskysten er ikke bare en kilde til god sjømat. Den er også velegnet for både surfing og bading.

La Concha

San Sebastian - Playa de la Concha 

 

Miramar Palasset ble bygget i 1887 etter at Dronning María Cristina erklærte at San Sebastian skulle være hennes offisielle sommerresidens. Da er det ikke det minste rart at San Sebastian, i motsetning til de noe røffere baskiske byene som A Coruña og Bilbao, har en meget kongelige atmosfære over seg. Og, La Concha, den praktfulle sentrale stranden i byen, er selve juvelen i kronen.

Isuntza

Pais Vasco, Lekeitio

Si Kaixo til Lekeitios egen lille Biscayabukt. 100 meter lang og 20 meter bred, er det en ideell strand for både unge og gamle, da det rolige vannet passer like godt til barn som til pensjonister.

Itzurun

Zumaia, Pais Vasco 

Denne flotte stranden tilbyr mer enn bare late dager i solen, den gir deg også muligheten for en interessant geologisk ekskursjon. Dette på grunn av at Itzurun ligger midt i verdens lengste sedimentære lag hvor man kan finne fossiler som kan dateres over 100 millioner år tilbake.

Zarautz

Zarauz, Pais Vasco 

Med sine 2,8 kilometer er Zarautz den lengste stranden langs den baskiske kysten. Hvilket er svært hendig når sommeren slår til for fullt, og byen med samme navn blir for liten med alle turistene som kommer dit.

Laga

Laga strand, Pais Vasco 

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet! Hvis Laga var en eiendom, ville den vært svært attraktiv. Med sin beliggenhet i Urdaibai Biosphere Reservatet, omkranset av de grønne og skyggefulle fjellene i Atxarre og Ogoño. Utforsk vannet med kajakk eller lei et brett og prøv deg på litt surfing, er valget ditt.

Ondaretta

Ondarreta, Pais Vasco 

En annen sportstrand er denne vakre kyststrekningen i San Sebastián, som tiltrekker seg mengder av turister med en forkjærlighet for alt fra bodyboardere og surfere, til elskere av strandvolley, strandtennis og sandfotball. Noe for enhver smak, med andre ord.

Atxibiribil

Atxibiribil strand, Pais Vasco

Med utgangspunkt ved Arrietera i vest, ligger denne enorme stranden og tiltrekker seg alt fra surfere til barnefamilier. Den nås enklest med bil via BI-2122, eller man kan komme hit med enten Bizkaibuss eller Metrobanen.

 

Arrigorri

Arrigorri strand, Pais Vasco 

Den urbane stranden Arrigorri ligger i Ondarroa. Den er tilknyttet Saturrarán via en promenade, og i Saturrarán finnes det både parkeringsplasser, dusj og toaletter. Arrigorri er for øvrig tildelt det Blå Flagg.

Bakio

Bakio, Pais Vasco 

Nyt det gunstige mikroklimaet på en strand som kan skryte av å ha en vakker Biscayabuktlignende innstilling. Beliggende i den Vizcayabeliggende byen med samme navn, finnes det også noen gode sjømatrestauranter i nærheten. Der vil du også finne både kajakk- og surfeskoler.

Zurriola

Zurriola strand, San Sebastian 

San Sebastiáns andre strand ligger inneklemt mellom Urumeas elvemunning og Mount Ulla. Her kan man faktisk kaste alle klærne hvis man våger, for dette er en av de få bystrendene i Spania som tillater nudisme. Stranden er 800 meter lang og blir hele 110 meter bred når det er lavvann.