Se nordover for en annerledes Spaniaferie i år

Så, du planlegger en ferietur til Spania i år? Hvor har du så tenkt deg?

Spania er et svært varierende land, og millioner av turister fra hele europa strømmer til hvert eneste år. Hovedsaklig til de sydlige delene, med solskinn og flotte strender, men visste du man kan også reise nordpå? Og få de samme opplevelsene, bare uten den påtrengende varmen?

Laga strand, Pais Vasco 

De nordligste regionene i Spania har en tildels svært lik topografi og geologi som deler av det norske vestlandet, bortsett fra at temperaturen er betraktelig mere behagelig, noe som kommer av beliggenheten som er nærmere ekvator. Men bevares, det nordlige Spania får sin del av regn det også.

Klippene og kystlinjen er røffere, som i Norge, og det lange grønne gresset er veldig godt synlig i terrenget, spesielt hvis man kun er vant til de noe tørrere regionene lenger syd i landet.

Tidligere hadde området nær tilknytning til Storbrittania, da mange immigranter kom derfra for å arbeide i gruvene som finnes her nede. Nå kan man reise med en ferge fra Plymouth til Santander, en fergerute som opprinnelig fraktet både varer og turister inn og ut av regionen.Nå hovedsaklig turister.

Santander havn med ferge 

Så hvis du planlegger at reisen i år går til Spania, så glem å fortsette reisen sørover, men bli i nord og oppdag dette fantastiske området for deg selv! Her er en håndfull steder jeg vil anbefale.

Heng ut i Santander!

Selve byen er det vel verdt å ta en titt rundt i, og den er langt vennligere enn mange andre tilsvarende, andre steder i europa. Betraktelig mindre også, og med mange interessante barer, gallerier og strender, alle kun et steinkast unna fergehavnen.

Du kan ta en spasertur langs Peredahagene fra Plaza Alfonso XIII tid, og utforske slottet la Compania Transatlantica Española.

Santander - Magdalena Palasset

Du kan også sette kursen inn til sentrum, for å se på gatene, som snirkler seg gjennom byen. Her finner du også mange gode tilbud, og du kan kjøle deg litt ned med en kald øl og noen pintxo, som er den lokale versjonen av den populære spanske tapasen.

Det er absolutt en ting som skiller seg spesielt ut når du er på ferie i denne regionen, og det er det faktum at selv i august kommer du ikke til å steke under solen. Selv om det fortsatt er veldig varmt, er det en flott mulighet til å bruke mer tid på noen av regionenes flotte strender. Faktisk kommer mange mennesker fra Madrid hit opp for å unnslippe den verste varmen i byen.

 

Gå på stranden

Det er mange strender å velge mellom i dette området, og selv om det nordlige Spania også omfatter Baskerland, Navarra, Galicia, Asturias, og selvfølgelig den fjellrike Picos de Europa-regionen, tar vi i dag turen på stranden.

Cantabria - Sardinero strand - Santander

Det er ganske mange strender i nærheten av byen du kan velge mellom, for eksempel Peligros, Bikins, Magdalena, Sardinero, men hvis du våger deg lenger ut, kan du finne Sardinerostranden, som egentlig er fire strender for prisen av en.

Hører du til de mer erfarne reisende, kan du virkelig slappe av og ta FEVE, den smalsporede jernbanen, som er en av de mest spektakulære toglinjer i Europa, der den går langs kysten mellom Bilbao i øst og El Ferrol i vest.

Utsikten fra toget er fantastisk, og det har flere stoppesteder som ligger i sjarmerende fiskelandsbyer, bortgjemte bukter og nydelige landsbyer med tradisjonelle steinbyggete hus, som klamrer seg imponerende fast på siden av massive åser.

Hva du enn velger, kom til Spania, men glem paella, flamenco og steking i solen. Legg ferien til nord-Spania i sommer!