En guide til strendene i Benidorm

Benidorm er en av de mest berømte og ettertraktede badebyene på Costa Blanca. Byen tilbyr komfortable strender, god service og fasiliteter, klart vann og herlig atmosfære både dag og natt.

 

 

En gang var den bare en liten fiskerlandsby. Gjennom årene har Benidorm vokst raskt og blitt en nærmest perfekt feriedestinasjon. Alt, fra det fantastiske klimaet (flere enn 3.000 timer sol per år og en gjennomsnittlig årstemperatur på nesten 19°C) til de lange sandstrender og den berømte gjestfrihetskulturen, garanterer at du får en uforglemmelig ferie når som helst på året.

 

Feriestedet har mye å tilby sine ferierende, men hovedattraksjonen er fortsatt den fantastiske kystlinjen. Hvis du er på jakt etter en komfortabel ferie og den unike atmosfæren som kystbyene langs Middelhavet tilbyr, trenger du ikke lete lenger; lei deg en leilighet i Benidorm, pakk ned badedrakt og solkrem og stikk avgårde. Du vil fort oppdage hvorfor dette er et av de mest populære reisemålene i Spania.

 

Playa de Poniente

 

Playa de Poniente i Benidorm

 

Playa de Poniente er den største stranden i Benidorm, 3.000 meter lang med hvit sandstrand som flere steder er over 100 meter bred! Den ligger rett sør for sentrum, har kvalitetsmerket ”Blått flagg” og er lokalbefolkningens favoritt. Vanligvis er denne stranden mindre overfylt enn Playa de Levante, den andre store stranden på dette feriestedet.

 

Playa de Poniente tilbyr alle fasiliteter: Utleie av parasoller og solsenger (11 måneder i året), tilrettelagt for funksjonshemmede, med gratis dusjer og toaletter, lekeplasser for barn, badevakter og til og med et offentlig bibliotek som ligger rett ved stranden. På gatene bak promenaden finner du flere gratis parkeringsplasser.

 

Parasailing på Playa de Poniente

 

For aktive mennesker finnes det mange tilbud. Stranden ligger ved siden av marinaen i Benidorm, der Nautical Club holder til sammen med PADI-dykkesenter, ferjen til Isla de Benidorm (en liten øy som ligger bare noen få kilometer unna byen og som har en steinete havbunn som er perfekt for dykkentusiaster) har avgang herfra. Dessuten finnes det utleie av kajakker, jetski, motor- og seilbåter og til og med et parasailing-senter.

 

Denne vakre stranden har ikke chiringuitos – strandbarer –, men bare noen få meters gange ovenfor strandpromenaden finner du mange restauranter, fra steder som tilbyr typisk spansk mat, til pizzeriaer, puber og steder med internasjonale menyer. Prisene kan variere, men generelt er prisene rimelige. For en ”meny del día” (dagens meny) med forrett, hovedrett og dessert må du vanligvis betale rundt 12 €.

 

Cala Mal Pas

 

Cala Mal Pas i Benidorm

 

Stedet ligger like nedenfor det historiske sentrum, mellom marinaen i Benidorm og fjellet med utsiktspunktet Balcón del Mediterraneo og torget Plaza Santa Ana. Cala Mal Pas er en rolig og bortgjemt strand som gir en helt annen stemning enn de mer livlige strendene i Benidorm, til tross for at den ligger såpass sentralt.

 

Vannet er klart, grunt og stranden er generelt godt beskyttet mot bølgene, takket være steinene som ”rammer inn” begge ender av den gylne sandstranden. Her er mulighetene gode for snorkling.

 

Cala Mal Pas i Benidorm

 

Cala Mal Pas har også Blått flagg og er 120 meter langt og 20 meter bredt. Den er utstyrt med dusjer, solsenger og livreddere. Det finnes ikke barer og restauranter på selve stranden, de finner du til gjengjeld mange av, bokstavelig talt bare noen få skritt unna. Du setter bare kursen mot sentrum eller til marinaen i nærheten.

 

Playa de Levante

 

Utsikt mot Playa de Levante fra Balcon del Mediterraneo

 

Sannsynligvis er dette den mest populære stranden på feriestedet og er en av de beste strendene på hele Costa Blanca. Den lange og gylne sandstranden er blir besøkt nesten hele året rundt av tusenvis av turister som vil nyte en deilig dag ved sjøen.

 

Stranden ligger like nord for sentrum og er lett tilgjengelig. Den kan imidlertid være overfylt fra tidlig om morgenen, men hvis du liker å holde deg oppe til sent på kvelden, trenger du ikke bekymre deg. Playa del Levante er nemlig mer enn 2.000 meter lang og har en gjennomsnittlig bredde på mer enn 50 meter, så du bør kunne finne litt plass, selv om du drar på stranden først utpå formiddagen. Kyststrekningen ligger slik til at den har sol nesten helt fram til solnedgang. Dermed tilbyr den godt med sol både til dem som kommer sent på stranden og for alle de som driver intensiv soling.

 

Playa de Levante med Isla de Benidorm i bakgrunnen

 

Vannet er klart, grunt og stranden er relativt beskyttet, noe som gjør stedet perfekt for familier med barn. Fasilitetene er gode, med dusjer, solsenger, tilrettelagt for funksjonshemmede, livredder, lekeplasser for barn (også i vannet, med flytende plattformer og vannsklier), utleie av nautisk utstyr (jetski, windsurfing, vannski, wakeboarding, pedalbåter, etc.).

 

Heller ikke Playa of Levante har chiringuitos. Men ikke fortvil. Er du er sulten eller vil ha noe å drikke på en uteservering mens du nyter en fantastisk havutsikt, så bare kryss den hyggelige paseo maritimo´en (strandpromenaden) som går langs hele stranden. Der finner du utallige barer og restauranter (samt butikker og supermarkeder). Dette er også en av Benidorms mest populære utelivssteder, slik at du kan bli på stranden til langt utpå kvelden uten risiko for at det skal bli kjedelig.

 

Cala Almadrava

 

Cala Tio Ximo i Benidorm

 

Overraskende nok tilbyr Benidorm ikke bare lange og livlige sandstrender, men også isolerte og rolige viker. Flytter du deg litt bort fra den nordlige enden av Playa de Levante, klatrer opp mot toppen av Punta de la Llisera (et fjell som gir en fantastisk utsikt over byen og havet), kommer du til en roligere del av kysten, rett ved begynnelsen på naturparken Sierra Gelada.

 

Her finner du Cala Almadrava, en liten vik som ligger bare noen meter unna gater og bygninger, men som likevel gir en følelse av villmark og isolasjon. For å få tilgang til stranden, må du gå nedover en smal murt passasje. Begynnelsen på stien kan være litt skjult. Parkering i området rundt stranden kan også være komplisert, så det er en god ide å dra hit med buss eller gå til fots.

 

Stranden, med sin blanding av fin sand og bergarter, hilser velkommen både til "tradisjonelle" badefolk og til naturister. Stranden er bare 100 meter langt og 10 til 15 meter bredt. Fasilitetene er få med bare en sikkerhetsvakt i sommermånedene, så husk å ta med deg alt du trenger. Vannet er utrolig klart, og sjøbunnen er full av liv og interessante fjellformasjoner. Hvis du liker snorkling, bør du ikke gå glipp av muligheten til å dykke.

 

Cala Tio Ximo

 

Cala Tio Ximo i Benidorm

 

Forflytter du deg bare noen få hundre meter lenger nordøst fra Cala Almadrava, kommer du til "tvillingbukta”: Cala Tio Ximo. Denne lille og naturlige stranden ligger ved foten av en steinete høyde, inne i Parque Natural de la Sierra Gelada.

 

For å komme til denne stranden må du kjøre den samme smale og svingete veien som fører deg til Cala Almadrava. Det ligger en liten parkeringsplass like ovenfor bukta, rett ved siden av et spektakulært utsiktspunkt. Hvis du liker å gå eller sykle, kan du kanskje la bilen bli hjemme, for de naturlige omgivelsene gir deg en perfekt ramme for en dag ute i naturen. I parken er det flere veier og stier å utforske.

 

Som i Cala Almadrava har bukten (bare 60 meter lang) en blanding av bergarter og fin, gyllen sand og få fasiliteter, men i sommermånedene er det badevakt her. Hit drar du ikke på grunn av barer og musikk. Den avslappede atmosfæren, det vakre havet sammen med stillheten og isolasjonen og det faktum at det er relativt vanskelig å komme seg hit, garanterer for en dag med deilige opplevelser.

 

Kart